Dag 21: 27-02 | Hoe verder na VoorraadFebruari?

 Nog één dag en dan zit VoorraadFebruari erop. Het is de eerste keer dat ik een dergelijke challenge-maand organiseerde hier op de blog en ik vond het supertof om te doen – maar ook een beetje zwaar. M’n blog is niet m’n werk en soms zat ik ’s avonds om half 12 nog een artikeltje te tikken voor de volgende dag. En dan had ik al heel veel voorwerk gedaan in januari…

Maar ook dat hoort erbij en is voor mij als blogger een mooie les geweest. Nog veel toffer zijn de verhalen in de Facebookgroep, de foto’s van voor-en-na en de reacties op de berichten en via email. Zoals deze:

Kasten waren al goed georganiseerd (wel te vol inmiddels 😜). Koken uit de voorraad vond ik erg leuk. Sowieso kook ik nu veel creatiever, sommige onverwachte combinaties moeten van de kinderen op de herhaal-lijst en ik geniet meer van ontspannen koken. Bedankt voor alle inspiratie!

En weet je, dat maakt me oprecht blij.

Het leven na VF

Reden te meer om het gedachtegoed van VoorraadFebruari levend te houden. Dat doe je – aldus yours truly met inmiddels toch wel een minimale voorraad – door deze twee punten in de gaten te houden:

  1. Spreek met jezelf af dat je nooit meer voedsel over de datum laat gaan en je het overzicht bewaard
  2. Ga van overdaad naar overvloed: méér is niet per se beter – zeker niet als je je er alleen maar zorgen over maakt of je het laat staan “voor ooit” (=nooit).

De praktische invulling rondom punt 1 besprak ik maandag al in het artikel van die dag. Dat lukt misschien niet altijd en dat is ook niet erg; perfect bestaat niet. Dat 2e puntje is iets meer tricky, we zijn gewend dat méér spullen (ook boodschappen) staan voor een riant leven. Een goedgevulde pantry of trapkast zou dan synoniem zijn voor een goed, ‘gevuld’ leven. Persoonlijk denk ik juist dat het andersom is.

Als er iets is wat ik van mijn overvolle kruidenkastje heb geleerd, dan is het wel dat ik er blij van word om te koken met die ingrediënten (oké, oké, én dat ik al heel lang dat kastje niet had opgeruimd *grijns*). Ook dat is een belangrijke gedachte die ik meeneem bij het maaltijdplannen. En ik ben toch ook wel heel blij met m’n opgeruimde, georganiseerde kastje.

Inspiratie

Over die georganiseerde kasten gesproken, mocht je jezelf weer eventjes voorbijlopen en merken dat de voorraad toch weer aardig gevuld raakt, neem dan een momentje om van die jaloersmakende opgeruimde Pinterest-keukens te bekijken. Als het dan niet gaat jeuken…. (dan zou ik het lekker laten voor wat het is, dan zal het wel zo belangrijk niet zijn, haha).

Morgen de laatste dag. De “vraag van vandaag” is: hoe ga jij verder met de dingen die je deze maand hebt geleerd? Wat is jouw achilleshiel in de keuken?

xAnja

Anja

2 reacties op ‘Dag 21: 27-02 | Hoe verder na VoorraadFebruari?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.