05-02: Dag 5 | Mijn menu met voorraad-ingrediënten

Oh, wat zijn we heerlijk burgerlijk: alweer 5 dagen is VoorraadFebruari, de challenge voor overzicht in je voorraadkast, onderweg. Zo tof om te zien dat het echt wordt opgepakt. Leuk ook jullie berichtjes, reacties en foto’s, vooral die vragen om méér 😉

Lekker zo doorgaan, toch? Na dag 1 t/m 4 die vrij pittig waren qua acties, is het vandaag een rustiger dagje. Ik laat je namelijk zien hoe ik te werk ga met het plannen van diners / avondmaaltijden met ingrediënten die ik (bijna allemaal of allemaal) op voorraad heb. En nee, da’s geen raketwetenschap, maar alle hulp is prettig, toch?

1 – Voorraadlijstje

In eerste instantie maak ik een lijstje van de zaken die ik nog heb staan/liggen. Ik doe dat op een kladblokje, maar dat kun je ook heel goed in je telefoon (notitie-optie) doen, dan scheelt het papier. Ik kies voor het kladblokje omdat ik daarna gerechten bedenk door de zaken met elkaar te combineren. Ik streep dan het product wat ik gebruik weg, zodat ik de volgende keer weet wat er nog wél is – en dus niet wat ik al heb gegeten. Volgen we het nog?

2 – Combinaties maken

Als een gerecht meteen compleet is – en ik het dus kan maken met de producten die ik allemaal in huis heb – gaat er een cirkeltje om het totaalgerecht. Als ik nog verse dingen nodig heb, zet ik die erbij én op m’n boodschappenlijstje (die is wel in m’n foon) en zet ik er ook een cirkeltje om.

Zo weet ik dus precies wat ik voor welk gerecht in huis heb / bedacht heb. Dit kladblaadje hang ik aan de binnenkant van de keukenkast. Zo at ik van de week dus:

  • Boerenkool, rundervink, aardappelen
  • Kippenpoten, chilisaus, sperziebonen, zilvervliesrijst
  • Spaghetti picante met olijven
  • Lasagne spinaci
  • Bami met groenten en kip
  • Erwtensoep met pistolets
  • En ik at een restje bami met gourmetvlees, wat we rond kerst hadden ingevroren 😀

Behoorlijk gevarieerd, dus. Je kunt echt veel halen uit je eigen voorraadkast, koelkast en vriezer. En dan zie je dus ook dat ik in plaats van € 55-70 euro per week ineens € 29,52 kwijt ben. Inclusief fruit, yoghurt, noten en kattenbrokjes.

Het is natuurlijk totaal niet zo dat jij het nu ook zo moet doen zoals hierboven, dit artikel is puur ter inspiratie. Misschien heb jij wel een veel handigere manier om je voorraad aan te spreken en maaltijden te maken. Laat het gerust weten via de comments. Morgen gaan we wederom een stapje verder!

xAnja

Ps. mocht je (te) weinig tijd gehad hebben voor dag 1 t/m 4, of ben je nog niet helemaal door de voorraadkast heen, dan heb je vandaag een dagje om in te halen 🙂

Anja

7 reacties op ‘05-02: Dag 5 | Mijn menu met voorraad-ingrediënten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.