Wat ging er weg – Ontspullen in januari

Foto: Rataplan kringloop in Berkel & Rodenrijs, aanrader!

We brachten weer een supermarkttas vol – voor ons onnodige – keukenspullen naar de kringloop. Een gevolg van de eerste batch in december. Dingen die we dubbel hadden, driedubbel soms. Dingen die echt heel vies of bijna kapot waren, ging de prullenbak in.

Ik leegde een verhuisdoos en zorgde ervoor dat de badkamerkast er weer een beetje beter uitzag. Er gingen drie flesjes/flacons weg met producten die over de datum waren, die ik niet meer gebruik of die ik overgoot in bij een andere fles.

In de week daarna had ik zin om te shoppen. Overal die “sale” bordjes, ik was all-in. Gooide m’n digitale winkelwagentje vol bij een paar webwinkels met allemaal leuke huisdingen en ohja bij Cos was ook sale…. en en en… ik kieperde ze de dag erna weer net zo hard leeg. Want: niet nodig.

Twee dagen later kocht ik toch een tuniek/jurk bij Hema. M’n oog viel erop toen ik er batterijen haalde. Ik moet zeggen, hij zit en staat erg goed. Maar nodig, nee, dat niet. Toch bijzonder hoe dat psychologisch werkt. Spijt, nee. Ik heb het al goedgepraat voor mijzelf 😉 Smoes nummer 4 hoor, mensen.

Wat ging er weg?

Anyway, in januari kocht ik dus het volgende:

 • Oordopjes, Hema
 • Hanger voor in de kerstboom, Aruba
 • Weegschaal, kringloop (goede voornemens, haha)
 • Mand van waterhyacint voor toiletpapier, kringloop
 • Nieuwe mascara, Etos
 • Geurkaars, Etos spaarpunten
 • Een gele jurk/tuniek, Hema
 • Lamp voor op de gang, Ikea

(en batterijen en deo en een nieuw lampenbolletje, maar dat soort dingen vallen wat mij betreft onder noodzakelijk en tel ik dus niet mee)

En dit ging er weg deze maand:

 • Ik verkocht 2 kookboeken; 1 hadden we dubbel na het samenwonen, 1 vonden we teveel lijken op een andere die we al hadden
 • Een tas met ongeveer 20 keukenspullen, kringloop
 • De oude mascara, op, prullenbak
 • Onfrisse keukenspullen, 3, prullenbak
 • 3 flesjes/flacons in de badkamer, prullenbak

Totaal: 8 dingen erin, ongeveer 29 dingen eruit (verpakkingen/sets tel ik als 1).

Nogmaals: het is volledig ter inspiratie: wat ik weg doe is een persoonlijke keuze. Het is niet mijn bedoeling je te pushen van alles weg te doen waar je zelf om geeft.

Dit was inmiddels het 6e overzicht, een rubriek die ik ben gestart op verzoek van. Vinden jullie het nog steeds leuk om te lezen?

xAnja

Ps. de voorgaande maandoverzichten vind je hier: augustus, september, oktober, november en december.

Ps2: deze week geen donderdag-post, want vrijdag beginnen we met VoorraadFebruari. Doe je ook mee?

Anja

12 reacties op ‘Wat ging er weg – Ontspullen in januari

 1. Ha Anja,
  Altijd leuk om te lezen. Is toch een stimulans en reminder om bewust aankopen te doen.

  Ik ben benieuwd naar de februari challenge. Is het mogelijk dat je ook hierover blijft mailen,want ik gebruik (bewust) geen facebook.

  Weer bedankt en veel succes!

  Like

 2. Altijd weer goed om dingen weg te doen. Ik schrik er soms van hoeveel zooi we hebben. Dan gaan er 7 vuilniszakken vol naar de kringloop en dan zie ik eigenlijk nog amper verschil in huis….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.