Dag 11: 13-02 | Nieuw menu + Beter boodschappen doen

Morgen is het lijstje met de 7 diners alweer “op” en dus is het tijd voor een nieuwe ronde: wat ligt er nog en waar gaan we mee koken?

Pak als eerste de tas/doos erbij, die we in de eerste dagen hebben gevuld. Deze is waarschijnlijk een stuk leger, maar nog niet helemaal leeg. In de komende week gaan we met al deze producten koken, want anders zijn ze straks niet goed meer – en dat zou zonde zijn. Bedenk dus 7 nieuwe gerechten met deze ingrediënten voor de komende week.

Vergeet ook niet om je aan het budget te houden. Trouwens, hoe staat het daarmee? Hoeveel (of hoe weinig!) heb jij al uitgegeven deze maand?

Boodschappenkoningin

Dan zullen er ook weer boodschappen gedaan moeten worden. Ik was daar nooit zo’n ster in, maar het gaat me steeds beter af. Zo maak ik tegenwoordig een boodschappenlijstje op basis van de productgroepen en de route in de winkel. Mensen die met een boodschappenlijstje winkelen gooien sowieso minder weg, dus *schouderklopje*. Zet op je lijstje niet alleen wát je nodig hebt, maar ook de hoeveelheden. Zo voorkom je dat je teveel koopt – en evt. moet weggooien.

Leg gekoelde en bederfelijke producten zoals vlees en diepvriesproducten als laatste in je wagentje. De meeste supermarkten hebben deze producten ook het dichtstbij de kassa. De temperatuur van deze producten loopt snel op, waardoor bacteriën kunnen gaan groeien en het stuk vlees/vis eerder kan bederven. Zonde!

Dat was ‘ie weer voor vandaag. Wist je dat je nog steeds lid kunt worden van de Facebookgroep van VoorraadFebruari en dat dat écht heel leuk is! Je kunt met deze challenge trouwens elke dag van de maand beginnen en je kunt er ook prima onderdelen uitpikken of juist weglaten.

Anja

4 reacties op ‘Dag 11: 13-02 | Nieuw menu + Beter boodschappen doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.