07-02: Dag 7 | Een nieuw weekmenu

Jaja, we zijn er alweer bijna doorheen. Op dag 2 vroeg ik je om een lijstje te maken met 7 maaltijden uit je voorraadkast. Als je dat hebt gedaan, dan ben je nu bijna door dat lijstje heen. En is het dus tijd voor een nieuw rijtje maaltijden (géééééén weekmenu!)

Gisteren vroeg ik je juist daarom om de vriezer te herorganiseren. Met een beetje mazzel ligt vlees nu bij kip en vis in ’n la en de Italiaanse groentemix naast de diepvriesspinazie in een andere lade. Of misschien zelfs wel in een andere vriezer, als je er meerdere hebt staan.

Die kun je vandaag dan ook heel makkelijk inzetten. In plaats van te kijken naar de voorraadkast, kijken we nu eerst naar de ingrediënten, producten en restjes in de vriezer.

Stap 1: Schrijf op wat er in de vriezer ligt (qua maaltijdcomponenten) en pas dezelfde truc toe: kies er 7 uit en bedenk er een gerecht mee.

Stap 2: Wat heb je nog nodig om er een (avond)maaltijd van te maken? Maak daar een boodschappenlijstje van. Maarrrrrr…. ren daarna niet meteen naar de supermarkt (who am I kidding, wie rént er naar een supermarkt, noodzakelijk kwaad, pff!) maar shop je in je eigen voorraadkast. Je kijkt dus wat er van het boodschappenlijstje al in huis is… en dan mag je best een beetje creatief zijn. Stond er rijst voor bij de sperziebonen op je lijstje? Dat kan best een keer met pasta, toch?

Mochten er nog wel zaken nodig zijn, dan kun je deze in één keer halen en geef je waarschijnlijk nog veel minder uit dan bij de eerste keer menuutjes plannen. Ha, dat geeft toch wel ’n kick hè!

Succes vandaag! Oh en staat de tas met producten er nog? Laat die nog even staan. Daar kom ik zeker op terug. Tot morgen!

xAnja

Een overzicht van de acties van deze 1e week:

Anja

4 reacties op ‘07-02: Dag 7 | Een nieuw weekmenu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.