Wat te doen met buitenlands geld en oude guldens enzo

(Bedankt voor alle lieve berichtjes, jullie hebben me inderdaad even gemist, maar ik ben weer terug!)

Canadese dollars, Engelse ponden, Indonesische roepia’s en een verdwaalde gulden: die en meer muntjes kwam ik tegen tijdens mijn inmiddels vele opruimrondes en ook bij het inpakken voor het verhuizen vorig jaar.

Waar ik voorheen dacht: ik bewaar ze, ze komen nog wel ‘ns van pas. Ik neem ze mee als ik voor m’n werk naar Londen moet… ik geef ze aan tante Sjanie / de buurvrouw / m’n neef die op reis gaat… [ voer hier evt een smoes naar keuze in ] heb ik besloten dat we dat niet meer gaan bewaren.

Ik heb er wat goeds mee gedaan.

Inleveren voor een goed doel

Mijn supermarkt is één van de 50 supers waar je een Lions Club inzamelzuil kunt vinden. Hier kun je je “vreemd en oud geld” doneren. Het wordt dan op diverse manieren door de leden van de Lions Clubs weer tot valuta gemaakt, bijvoorbeeld door het in grote getale om te zetten in euro’s, of doordat een KLM steward het meeneemt naar het land van herkomst en het daar voor een gunstig tarief omruilt voor euro’s. Geld wat niet inwisselbaar is wordt verkocht per kiloprijs op veilingen.

inzamelzuil20blok

Dit levert dus allemaal euro’s op. Die euro’s komen terecht op de bankrekening van de Stichting Fight for Sight (ANBI registratie). Daarvan worden oogoperaties in derdewereldlanden bekostigd. Lang verhaal kort: met je donatie van die dollars, ponden, oude centen, roebels, florins, leis, kronen, franken, yens, zloti’s etcetera help je iemand aan de andere kant van de wereld aan beter zicht en geef je letterlijk een verbeterde kijk op zijn/haar wereld!

En ook fijn, geen rondslingerende munten meer voor mij! Win-win dus!

xAnja

Ook weten waar je jouw oude munten in kunt leveren? Zie het kaartje hier.

Fotocredits: bovenafbeelding eigen, 2e afbeelding (c) Lions Club Noordwijk.

Anja

Een reactie op “Wat te doen met buitenlands geld en oude guldens enzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.