Een Tiny House voor mij? Spijt van wegdoen? | Q&A 1

Regelmatig krijg ik vragen in de comments of juist per mail. Dat vind ik heel erg leuk, en meestal beantwoord ik ze wel; het is tof als iemand even de tijd neemt om wat aan je te schrijven. Soms is dat heel erg kort, en soms neem ik echt even de tijd om een full antwoord te pennen. En ja, er komen ook wel ‘ns mailtjes die onbeantwoord blijven.

Maar de laatste tijd merkte ik dat ik steeds vaker antwoorden geef op vragen die zo’n beetje neerkomen op hetzelfde. Ik schrijf ze nu op in mijn notitieboekje en heb er vandaag twee uitgepikt voor m’n allereerste Q&A van twee vragen. Die over de Tiny House werd in de afgelopen tijd zo’n vier keer gesteld. Ik werd er zelfs over geïnterviewd!

Heel erg leuk – en meteen voer voor een blogpost dus. Here we go!

Q1: Wil ik (ooit) in een Tiny House wonen?

Kort antwoord: nee.
Langer antwoord: ik vind Tiny Houses een hele toffe ontwikkeling die ik ook op de voet volg. Ik heb er verschillende boeken over gelezen en ben zeer geïnteresseerd in het bemachtigen van woonruimte zonder hypotheek of (bijna) zonder schuld.

Ook het zelfvoorzienend leven spreekt me aan, ik schreef al eerder over m’n droom om rond m’n 50e te wonen in een zelfontworpen woning die deels zelfvoorzienend (energieneutraal, grijswatergebruik…) is. Daarnaast is het mooi dat er de wens is om kleiner en met minder te leven, in plaats van groot, groter, grootst en meer, meer, meer.

Leuk als je op zoek bent naar (visuele) inspiratie rondom Tiny Houses: het YouTube kanaal Living Big in a Tiny House.

Q2: Heb ik spijt van iets dat ik heb weggedaan in mijn minimaliseerproces?

Kort antwoord: nee.
Langer antwoord: Ik heb nog geen ene keer mis gegrepen of gedacht “had ik dat nou nog maar”. Het is echt andersom: ik geniet ervan dat ik niet zoveel spullen heb;. Ik ben me er bewust van dat er nog steeds dingen zijn die ik niet gebruik – en die nog wel ergens in huis slingeren.

Ik heb een poosje elke maand bijgehouden welke dingen ik kocht en welke ik juist weg deed en toen ik die overzichten bekeek, viel het me op dat ik óók daarvan nog niets had gemist. Dit is zo’n gevalletje “je denkt alleen maar dat je het gaat missen”.

Benieuwd naar hoe anderen minimalistisch leven ervaren? Lees Naoki’s post “Wat ik heb geleerd van 2,5 jaar minimalistisch(er) leven”.

Tot zover deze eerste Q&A. Leuk? Doorgaan? Welke vragen zou jij graag beantwoord willen zien?

xAnja

Foto van elizabeth lies.

Anja

12 reacties op ‘Een Tiny House voor mij? Spijt van wegdoen? | Q&A 1

 1. Leuk! Maar waarom zou je niet in een tiny house willen wonen, als je er (voor mijn gevoel) alleen maar positieve dingen over opnoemt? 🙂 (al heb je natuurlijk net helemaal je eigen huis prachtig ingericht en zo, dus ik snap wel dat het raar zou zijn om dat ineens op te geven!)

  Like

   1. Zie hieronder het antwoord op de vraag van Kitchenoflion. Dacht dat ‘ie wel duidelijk was, maar toch niet 😉

    Like

  1. Haha, goed punt, ik dacht dat het een beetje voor de hand lag, maar kennelijk niet helemaal. Ik vind leven op zo’n klein stukje ruimte too much voor mij: ik heb echt wel ’n beetje ruimte nodig. Ben heel blij met mijn keuken met kookeiland, mijn aparte werkkamer en zelfs met de man cave van mijn vriend (kan ‘ie zich lekker uitleven zonder dat ik er ‘last’ van heb!).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.