De meest gelezen artikelen van 2019 en andere blogfeitjes

Allereerst: de allerbeste wensen voor 2020! Ik heb ontzettend veel zin in dit jaar!

De eerste post van het nieuwe jaar is inmiddels ‘traditiegetrouw’ een terugblik-artikel. Ik neem je mee op reis door blogjaar 2019 met al z’n ups en downs. Te beginnen met het lijstje van de meest gelezen artikelen van dat jaar.

1 – 70 Dingen die je kunt minimaliseren zonder spijt achteraf

Deze post, die ik schreef in augustus 2017 (!) is de absolute winnaar van 2019. Met name door de traffic via Pinterest kreeg hij ruim 20.000 views. Vorig jaar stond ‘ie nog op plaats 5, maar hij heeft dus behoorlijk aan populariteit gewonnen. Het artikel is simpelweg een lijst met items, spullen, dingen die je weg kunt doen zonder problemen. Het is daarom ook een hele mooie introductie into minimalisme.

2 – 8 Dingen die ik niet meer koop als minimalist

Mooi dat deze post ook zo hoog staat: minimaliseren gaat om meer dan alleen ontspullen en dingen weg doen; het is een mindset-verandering. Gemiddeld genomen waren er elke dag 54 mensen die deze post zagen. In de eerste week van 2020 (t/m 6-1) waren dat er alweer 630. Ook hier verraad de titel de inhoud van de post: het is simpelweg een lijstje met dingen die ik niet meer aanschaf.

3 – Waarom je wel opruimt, maar je huis toch een zooitje (b)lijkt

Een vraag – die regelrecht uit mijn zoekwoordenlijst kwam – verdraaide ik een beetje om tot deze blogtitel te komen. En daarna ging ik natuurlijk aan de slag om het antwoord te typen (of althans, mijn gedachten daarover). Ik schreef dit artikel in oktober 2018 en vanaf dat moment stond ‘ie ferm in de top tien, in geheel 2019. In totaal werd ‘ie ruim 16.000 keer gelezen.

4 – Welke spullen doneren aan welke goede doelen?

De basis voor dit artikel schreef ik in het najaar van 2018, maar door heel 2019 heen bleef ik ‘m updaten en aanvullen. Ook kwamen er mailtjes binnen van mensen om ‘dode links’ te melden, of juist om me te attenderen op andere goede doelen die je blij maakt met jouw overbodige zaken. Ook leuk: veel mensen op Pinterest hebben deze post in een eigen ‘bewaaralbum’ zitten. Hij werd in heel 2019 maar liefst 4.250 keer gezien, waarbij de maand maart de uitschieter was.

5 – Een Tiny House voor mij? Spijt van wegdoen? Q&A 1

Op veler verzoek kwam er een Q&A blog waarvoor ik twee vragen uitkoos die ik regelmatig kreeg, per mail of in de comments. Ik wilde hier iets frequenters van maken, maar er zat niet echt een lijn in de vragen en ik had andere dingen om over te schrijven. Voorlopig is dit dus de eerste en enige Q&A post op mijn blog 🙂

Het was de absolute topper van de maand mei (met 3.750 views in slechts enkele dagen) maar ook daarna bleef ‘ie populair. Bijzonder is wel dat dit het enige artikel uit 2019 is dat het geschopt heeft tot de top 5 – de rest is allemaal ‘ouder’!

Andere 2019 blogfeitjes

Maar goed, dat was slechts één deel van het verhaal. Naast cijfertjes wilde ik nog wat meer delen… meer cijfertjes ja, maar ook een persoonlijke noot:

Mijn persoonlijke favorieten: ik ben heel trots op de VoorraadFebruari maand, met elke dag één post
Dag met de meeste bezoekers: 19 mei 2019
Totaal aantal weergaven: 312.691
Het moeilijkste om te schrijven: ‘moeilijkste’ is misschien niet het juiste woord, want toen ik eenmaal begon, kon ik niet meer stoppen. Het inzicht achter deze blogpost heeft me absoluut veranderd. Dank voor jullie mooie reacties erop!
Meest gebruikte zoekterm: minimalist dutchie
Minst gelezen artikel: deze over homemade pesto (recept en een vegan variant) was totaal niet boeiend
Blog volgers (WordPress, email): 476
Facebookvriendjes: 185
Meeste research voor: Hoe kies je producten die een leven lang mee gaan?
Gepubliceerde berichten: 146
Geschreven woorden: 88.582
Meeste reacties op: de woonkamer binnenkijker
Populairste dag: zondag

En nog als laatste: het artikel waarvan ik denk dat die het in 2020 heel goed gaat doen, is deze over 18 dingen die ik niet bezit en ook niet mis. We shall see!

Eigenlijk is er maar één manier om deze post te eindigen, zoals ik vorig jaar ook deed: wat is jouw favoriete blogpost (of onderwerp op deze blog)? Je mening vind ik ten eerste leuk om te lezen en ten tweede helpt het me om mijn artikelen relevant te houden.

xAnja

Fotocredits: Kristopher Roller

Anja

3 reacties op ‘De meest gelezen artikelen van 2019 en andere blogfeitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.