We gingen op vakantie… in een Tiny House | Fotoverslag

Het lijkt alweer eeeeeeeeuwen (kuch) geleden, maar een paar weken geleden ging ik met De Lief met vakantie naar Frankrijk. Daar sliepen we in twee kleine huisjes, waarvan de laatste zeker onder de noemer Tiny House zou kunnen vallen. Een fotoverslag mét uitleg: wat vonden we ervan?

Dit was ons eerste verblijfsplekje in de Dordogne op het terrein van een oud klooster wat later boerderij werd. We sliepen in een van de boerenschuren. Geweldig plekje hè. Niet op de foto: de woelmuizen :-p
Het hele gehele blok van in totaal zo’n 35m2 was ‘van ons’. Dat gebouwtje rechtsonder is de waterput.
Het interieur op de enige avond dat het “een beetje koud” (lees 18 graden) was. Geeft zo’n sfeer, die houtkachel. Aan de andere kant van de kamer (en dus niet op de foto) was het mini-keukentje (2 m2), de badkamer en het bed.
Een paar sfeerplaatjes tussendoor. We bezochten kastelen, dorpjes, tuinen, bossen…
… ruïnes, nog meer dorpjes en watervallen.
Frankrijk hè. Dus croque monsieurs. Kaasjes. Stokbrood. En Oranginaaaaa (nee, dit is cola en ice-tea).
Het tweede adresje was pas echt een Tiny House: een chaletje op een boerenerf. Tussen de kippenren (rechts) en de groentetuin (links). Aan de achterkant stonden de koeien, waarvan er eentje net aan het kalven was op het moment dat we aankwamen!
Oostenrijk of Frankrijk? Dit is trouwens in het departement Auvergne-Rhône Alpes, dus die alpensfeer kwam er al een beetje in.
De keuken en “zit” hoek. We hadden elke dag vers ontbijt van de gastvrouw. Een kraantje in de keuken was wel handig geweest, nu liep ik steeds naar de badkamer…
Nou ja, badkamer… badcel? Douchehokje? Het was allemaal passen en meten, maar het ging precies. Wasbakje zit hier rechts (niet te zien, tegenover het toilet). Links was dus het bed en rechts de keukenhoek.
Moulins. Prachtig oud Frans stadje. Dit soort straatjes, een graadje of 28, beetje slenteren… ❤
Mama en de baby’s!

En, wat vond ik ervan?

Ik schreef al eerder: een tiny house om daadwerkelijk in te wonen is niet aan mij besteed. Maar ik wilde het toch wel ‘ns uitproberen en eigenlijk koos ik onbewust voor deze twee locaties, die veel weg hadden van een klein huisje en een echt-klein huisje. In vakantietijd is zo samen zijn (op: op elkaars lip zitten, wat jij wil…) nog goed te doen; je hebt de tijd, je bent wat loom aan het lezen en je gaat nog ‘ns op stap. Je stelt je erop in.

Maar als ik gewoon zou moeten werken (wat ik veel thuis doe) en dan altijd zo dicht op elkaar zou zitten, dan denk ik dat dat minder goed zou gaan. Als ik geen ruimte had om mezelf ‘terug te trekken’, bijvoorbeeld. En een badkamer waarin je wel met twee personen tegelijk kan staan, is ook wel fijn. Leven op zo weinig m2 vraagt absoluut concessies.

Maar was het verschrikkelijk? Niet te doen? Nee, absoluut niet. Voorwaarde is wel dat je heel goed met je partner en/of huisgenoot moet kunnen opschieten en het helpt ook zeker als je hetzelfde denkt over klein(er) wonen. En het is écht minimaliseren; ik heb maar weinig spullen, maar zou dat chaletje zo gevuld hebben. Met een lekkere plofbank, om maar ‘ns wat te noemen 😉

Zou een Tiny House wat voor jou zijn? Op hoeveel m2 leef jij momenteel?

xAnja

Anja

10 reacties op ‘We gingen op vakantie… in een Tiny House | Fotoverslag

 1. Voor mij zou een tiny house ook een uitdaging zijn, al vind ik het er wel heel gezellig uitzien allemaal (behalve die woelmuizen dan, die vind ik eng!). Ik woon momenteel best ruim, dus ik zou er zeker aan moeten wennen.

  Like

 2. Ik leef in mijn eentje op een kleine 50 m2. Geen tiny house, maar volgens velen toch wel klein. Dat vond ik eerst ook, maar na fanatiek opruimen, ben ik super blij met m’n huisje. Een tiny house vind ik iets te klein en dan vooral die slaapruimte boven, waar je meestal niet kan staan. De buitenruimte bij zo’n tiny house is vaak wel weer heerlijk ruim.

  Like

 3. Mooie foto’s trouwens! En wat een geweldig vakantieland. Ik was nog niet eerder in Frankrijk geweest. Dit jaar een (ruime 😉) gîte in Bretagne gehuurd. Ben verliefd.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hallo Anja,
  Hoe gezellig en knus is dit.
  Zou ik jou de adresjes mogen vragen lijkt me super om daar eens naar toe te gaan.
  Hebben ze een website ?
  Heel erg bedankt voor de sfeer foto’s.
  Lieve warme groeten Janno

  Like

 5. Ik zou ook echt behoefte hebben aan een plek waar je jezelf kan terugtrekken, denk ik. Ik hou gewoon van ruimte om me heen. En wij douchen op zondag altijd samen, dat gaat in een tiny house ook niet lukken 😉

  Ik heb trouwens een keer op vakantie in mijn eentje (plus hond) in een klein huisje gezeten met zo’n slaapvide waar je niet kon staan. Dat vond ik echt irritant. Met het bed opmaken is het echt een ramp, en jezelf zittend/liggend aankleden vond ik ook niet fijn.

  Ik leef nu trouwens op een kleine 90 vierkante meter. Dat vind ik helemaal prima.

  Like

 6. Ja hoor! Ik zou wel in een aantal tiny houses kunnen wonen. Eentje voor het slapen en aankleden, eentje voor overdag chillen en nog een tiny house voor de hobby. Dan zou het prima te doen zijn, mooi in een groepje naast elkaar. Alle gekheid op een stokje: nee, dat zou niets voor mij zijn. Ik woon in een kleiner type rijtjeswoning (ik denk plm. 100 m2) en heel erg blij ermee. Veel kasten in huis zijn gevuld met hobbyspulletjes (waar ik toch weer eens doorheen moet, hmm mm) maar al het overbodige gaat nog steeds weg.

  Like

 7. Super leuke blog! Mooie plekjes heb je bezocht! Wij zijn helemaal minimalistisch op vakantie gegaan… namelijk gratis via home exchange. Een fantastische huizenruilsite. En voor deze eerste vakantie hebben wij alleen onze punten ingezet die je verdiend door je profiel te updaten. Er is nog niemand in ons huis geweest. Maar we zijn enthousiast! Er zijn mensen uit Argentinië die met ons willen ruilen!! Dus wie weet waar wij straks, low budget, riant zitten! Hier is mijn verwijslink, als je je aanmeld krijg ik 25 guestpoints en jij ook. Met ongeveer 80 punten, zit je al een nachtje ergens gratis in Amsterdam. https://www.homeexchange.com/nl/?sponsorkey=351-2998541-be6cddad
  Ben benieuwd wat je ervan vindt, en of je er ook eens over gaat bloggen. Groetjes Manon

  Like

 8. Wat leuk! Ikzelf ben aan het rondkijken voor huizen en telkens heb ik het idee dat ik meer kamers nodig heb (voor een beautykamer, een kantoortje voor mijn vriend, noem maar op). Maar stiekem heb je niet veel ruimte nodig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.