We gingen op vakantie… in een Tiny House | Fotoverslag

Het lijkt alweer eeeeeeeeuwen (kuch) geleden, maar een paar weken geleden ging ik met De Lief met vakantie naar Frankrijk. Daar sliepen we in twee kleine huisjes, waarvan de laatste zeker onder de noemer Tiny House zou kunnen vallen. Een fotoverslag mét uitleg: wat vonden we ervan?

Dit was ons eerste verblijfsplekje in de Dordogne op het terrein van een oud klooster wat later boerderij werd. We sliepen in een van de boerenschuren. Geweldig plekje hè. Niet op de foto: de woelmuizen :-p
Het hele gehele blok van in totaal zo’n 35m2 was ‘van ons’. Dat gebouwtje rechtsonder is de waterput.
Het interieur op de enige avond dat het “een beetje koud” (lees 18 graden) was. Geeft zo’n sfeer, die houtkachel. Aan de andere kant van de kamer (en dus niet op de foto) was het mini-keukentje (2 m2), de badkamer en het bed.
Een paar sfeerplaatjes tussendoor. We bezochten kastelen, dorpjes, tuinen, bossen…
… ruïnes, nog meer dorpjes en watervallen.
Frankrijk hè. Dus croque monsieurs. Kaasjes. Stokbrood. En Oranginaaaaa (nee, dit is cola en ice-tea).
Het tweede adresje was pas echt een Tiny House: een chaletje op een boerenerf. Tussen de kippenren (rechts) en de groentetuin (links). Aan de achterkant stonden de koeien, waarvan er eentje net aan het kalven was op het moment dat we aankwamen!
Oostenrijk of Frankrijk? Dit is trouwens in het departement Auvergne-Rhône Alpes, dus die alpensfeer kwam er al een beetje in.
De keuken en “zit” hoek. We hadden elke dag vers ontbijt van de gastvrouw. Een kraantje in de keuken was wel handig geweest, nu liep ik steeds naar de badkamer…
Nou ja, badkamer… badcel? Douchehokje? Het was allemaal passen en meten, maar het ging precies. Wasbakje zit hier rechts (niet te zien, tegenover het toilet). Links was dus het bed en rechts de keukenhoek.
Moulins. Prachtig oud Frans stadje. Dit soort straatjes, een graadje of 28, beetje slenteren… ❤
Mama en de baby’s!

En, wat vond ik ervan?

Ik schreef al eerder: een tiny house om daadwerkelijk in te wonen is niet aan mij besteed. Maar ik wilde het toch wel ‘ns uitproberen en eigenlijk koos ik onbewust voor deze twee locaties, die veel weg hadden van een klein huisje en een echt-klein huisje. In vakantietijd is zo samen zijn (op: op elkaars lip zitten, wat jij wil…) nog goed te doen; je hebt de tijd, je bent wat loom aan het lezen en je gaat nog ‘ns op stap. Je stelt je erop in.

Maar als ik gewoon zou moeten werken (wat ik veel thuis doe) en dan altijd zo dicht op elkaar zou zitten, dan denk ik dat dat minder goed zou gaan. Als ik geen ruimte had om mezelf ‘terug te trekken’, bijvoorbeeld. En een badkamer waarin je wel met twee personen tegelijk kan staan, is ook wel fijn. Leven op zo weinig m2 vraagt absoluut concessies.

Maar was het verschrikkelijk? Niet te doen? Nee, absoluut niet. Voorwaarde is wel dat je heel goed met je partner en/of huisgenoot moet kunnen opschieten en het helpt ook zeker als je hetzelfde denkt over klein(er) wonen. En het is écht minimaliseren; ik heb maar weinig spullen, maar zou dat chaletje zo gevuld hebben. Met een lekkere plofbank, om maar ‘ns wat te noemen 😉

Zou een Tiny House wat voor jou zijn? Op hoeveel m2 leef jij momenteel?

xAnja