Nederlandse blogs over minimalisme

Naast dat ik het zelf heerlijk vind om blogartikelen te schrijven, vind ik het ook leuk om blogartikelen van anderen te lezen over minimalisme, ontspullen en een eenvoudiger leven. Daarom vandaag een lijstje met blogs die ik van harte aanbeveel – allemaal van Nederlandse of Vlaamse schrijvers (maar niet allemaal in het Nederlands, ha!).

(In willekeurige volgorde)

Voor de liefhebbers van Tiny Living is er Marjolein in het klein – en dat rijmt inderdaad (bonuspunten). Naast dat ze op haar blog schrijft over het leven in haar tiny house, lees je er ook over bijeenkomsten voor tiny house-geïnteresseerden en deelt ze haar kennis – ze woont inmiddels zelf 4 jaar in een tiny house – via haar eigen cursussen.

Romee is een toffe jongedame met een missie – en die steekt ze niet onder stoelen of banken. Met haar blog richt ze zich overduidelijk op de jongere, rebelse generatie die het verschil wil maken (maar ik lees ‘m ook stiekem #ookeenrebel). Nog niet zo lang geleden is ze van Nederlands naar Engels geswitcht en dat vind ik een beetje jammer – want ik heb soms het idee dat haar passie niet helemaal overkomt.

Een blog waar ik al vaker over geschreven heb en dat is met een reden: Moeders Minimalisme is een site boordevol informatie vooral voor onze “gezinsmanagers” (OMG haat!). Dieuwke schrijft over consuminderen, het huishouden, bewust leven met kinderen, natuurlijke producten en afvalvermindering (bijv. wasbare luiers) en verschijnt regelmatig in de media.

De naam zegt het al: dit is Mariëlle’s blog over duurzaam leven. Naast onderwerpen als veganisme en mindfulness is er ook een categorie minimalisme op haar blog. Grote plus is het design van de blog, minder vind ik de artikelen over spiritualiteit – maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk!

Evelien is mijn go-to blog als het gaat om ecologisch leven. Toegegeven: deze blog moet het niet van haar look en strakke design hebben – het lijkt meer op een website uit 2009 dan uit 2019 😉 maar er staat een onwijze hoeveelheid informatie op de blog en onder het kopje ‘laatste updates’ verschijnen – you’ve guessed it – de nieuwste artikelen.

Ook deze blog – geschreven door Merel – is vooral gericht op duurzamer / groen / eco-positief leven, maar minimalisme komt er ook aan bod. Ik vind dat Merel vooral goed is in sfeer scheppen; het maakt de blog heel persoonlijk en zelfs wat intiem. Haar laatste blog heeft als titel ‘omgaan met slechte dagen’ en daarmee zeg ik eigenlijk al genoeg. Ook tof: onder de categorie groen leven > huis staan veel binnenkijkers en interieur inspo. Ik ben fan!

Mardou’s interieurblog (Scandinavisch, minimalistisch, tweedehands, natuurlijk) is absoluut GOALS… wat een prachtige fotografie en wat een tot-in-de-puntjes verzorgd design. Ik raadde haar al eerder aan in mijn ‘7 toffe interieurblogs om te volgen’ lijstje – en ook hier een eervolle vermelding. Absoluut één van mijn favorieten!

Weinig mannen trouwens in dit lijstje… zijn die er überhaupt? Of schrijven ze gewoon niet zo graag? Deel gerust jouw favoriete blogs over groener leven, minimaliseren, ontspullen, opruimen etcetera!

xAnja

Anja

4 reacties op ‘Nederlandse blogs over minimalisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.