Digitaal ontspullen met deze 10 stappen

Je omgeving ontspullen is een gevalletje oppakken, uitzoeken en wegdoen – en feitelijk geldt dat net zo goed voor je digitale leven. Omdat we echter niet zo snel struikelen (in de letterlijke zin van het woord) over bestanden, mp3tjes, emails en digitale notities, is de noodzaak om digitaal te ontspullen vaak niet zo hoog.

Toch kun je op dit gebied vaak een groot verschil maken; iets dat enorm rust geeft als het voor elkaar is – en rustig blijft. Eerder schreef ik er al een deels over, maar vandaag een lijstje met stappen om te zorgen voor een opgeruimde digitale omgeving. Je vindt ze hieronder:

1 – Zet alle sociale media reminder en notificatie mails/meldingen uit

Elke app en elk sociale media kanaal heeft in principe deze mogelijkheid. Het spaart je een sh#tlading aan stomme mailtjes – en je hoeft geen tijd te spenderen aan het weggooien ervan.

2 – Zet Facebook notificaties uit

Facebook heeft de neiging om je van elke vriend, elk feestje en elke update op een post waarop jij gereageerd hebt, te melden. Dit kun je eenvoudig uitzetten.

3 – Zorg voor een opgeruimd bureaublad

Die van mij is zwart met mijn… schoonmaaklijstje in het klein. Ja, echt waar. Er zijn 3 bureaubladfolders: de prullenbak, een mapje ‘Personal’ en een direct link naar mijn scanner/printer.

4 – Hanteer een mappenstructuur die voor jou werkt

Ik heb onlangs mijn hele mappenstructuur omgegooid en dat is een aardig klusje geweest. Er stond van alles door elkaar, oude opdrachtgevers tussen nieuwe opdrachtgevers, 10+ jaar oude documenten waar ik nooit meer naar gekeken had. Ik heb op een kladpapiertje een overzicht gemaakt en net zo lang geschrapt en dingen opnieuw opgeschreven tot ik tevreden was. In het begin is het dan nog even zoeken (want “hoe had ik dit ook alweer bedacht”) maar inmiddels zit het systeem er aardig in en ben ik blij 🙂

De mappenstructuur zorgt er vooral voor dat ik veel gemakkelijker ‘oude’ dingen kan weggooien.

5 – Zet foto’s in de Cloud

Gebruik een online storage zoals Google Photos om je foto’s te bewaren. Het zorgt voor vrije ruimte op je telefoon en computer – en je kunt bij je foto’s vanaf elke digitaal toestel, overal ter wereld.

6 – Gmail adres? Zet er filters op en werk met ‘Inbox Zero’

Je kunt in Gmail mail zo filteren dat hij automatisch in een bepaalde map terecht komt. Denk aan ‘belastingen’, ‘gas/licht’ maar ook ‘reclame’ en ‘spam’. Als dat voor jou werkt, natuurlijk. Want ook daar zal je dan af en toe naar moeten kijken. Uiteindelijk heb je dan een ‘Inbox Zero’ – oftewel lege inbox want alles is meteen gesorteerd.

7 – Werk email? Drie inbox-submappen

Deze komt niet van mezelf, maar er zijn organisatie-experts die zeggen dat je maar drie inbox-submappen nodig hebt:

  1. Te doen/follow-up
  2. Archief
  3. Refereren/bewaren

1 is uiteraard alles wat een actie vereist, 2 is alles wat je wilt archiveren en 3 bevat zaken waarnaar je wilt teruggrijpen of die je regelmatig nodig hebt, hoewel er geen directe actie nodig is: bepaalde planningen bijvoorbeeld. Ik werk momenteel niet met deze structuur (heb er eigenlijk erg veel…) maar het klinkt interessant. Kenners/gebruikers: deel uw mening.

8 – Gebruik OneTab

Als je vaak veel tabbladen open hebt staan, dan is OneTab iets voor jou. Het is een plugin voor Google Chrome die ervoor zorgt dat je de tabs op één tabblad opslaat, en niet op 2394373438 verschillende. Zo kan je er later weer naar toe terug, en blijven ze niet steeds openstaan.

Nog een bonus-tip, niet over digitaal ontspullen, maar wel over fijner, rustiger werken: bijna al mijn programma’s (Thunderbird, YouTube etc) heb ik op het donkere thema staan. Veel rustiger voor je ogen. Gmail heeft het nu ook!)

Tot zover mijn 8 tips voor een opgeruimd digitaal leven. Check ook de eerdere posts die ik schreef over:

xAnja

Anja

7 reacties op ‘Digitaal ontspullen met deze 10 stappen

  1. Dat van die inbox-submappen gebruik ik in licht aangepaste versie. Ik heb mijn inbox, waar uiteraard alles binnen komt. To do’s zet ik in mijn taken (met de mail als bijlage erbij) en dan heb ik een map Gereed waar alles in komt wat ik dus al heb gelezen, verwerkt of toegewezen heb aan taken. Verder dus helemaal geen mappen in Outlook. Al mijn collega’s werken zo en we zijn er helemaal fan van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.