De Goede Dingen Actie Week: Dag 1 en 2

Yes, het is maandag 14 december en dus begint mijn Goede Dingen Actie Week voor dit jaar. Een week waarin ik me focus op – jawel – goede dingen doen voor anderen: mensen, dieren en milieu. Van het vrijpleiten van politieke gevangenen tot een lief gebaar voor onze postbode: het kan allemaal. Ik houd mijn acties als een dagboekje bij deze week.

En wat tof dat er al een groot aantal van jullie hebben aangegeven mee te doen! Dankjewel Annelies, Yolanda, Monika, Yvonne, Vera van Forever38 (die er op haar eigen blog ook over schreef, hoera!), Petra, Megaknuffie (via de blog), Joyce en Katja (via Facebook) en Pimperlien, Noek, Helena en Suus (via Instagram) en allen die wél meedoen maar dat niet specifiek hebben gemeld.

Maandag, 14 december

Over naar de orde van de dag. Vandaag dus maandag, dag 1. Elke dag zoek ik iets uit van het lijstje en doe ik dus minimaal één ding. Wat ga ik vandaag doen? Ik begin met de 2 bovenste opties:

Dat kaartje regel ik tijdens de lunch even. Kom ik ook nog eens naar buiten 😉

Dinsdag, 15 december

Nou, daar zitten we dan. In de strenge lockdown. Het slechte nieuws? Een aantal van de acties van het lijstje kan deze week niet meer uitgevoerd worden. Het goede nieuws? Een groot aantal – de overgrote meerderheid – nog wel!

 • Ik heb nog 3 uitstaande leningen (microkredieten) lopen via Kiva. Vorige maand heb ik opnieuw geld uitgeleend dus nu moet ik weer even wachten tot er terugbetaald is. Voor nu geen Kiva donatie dus, maar dit is wel een aanrader!
 • Vanavond eten we vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch.
 • Ik ben fel tegen de doodstraf en heb daarom de Iranese ambassade in Nederland opgeroepen de executie van de Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali tegen te houden. Doe je mee?

Morgen volgt een nieuwe update. Als je ook meedoet: laat dan in de reacties hieronder weten wat je vandaag hebt gedaan, om zo weer anderen te inspireren!

xAnja

Fotocredits: Josh Boot

Anja

8 reacties op ‘De Goede Dingen Actie Week: Dag 1 en 2

 1. Ik doe niet per se mee aan de hele actie (goede dingen doen voor mezelf is helaas moeilijk zat), maar ik heb dit weekend wel wat kaartjes op de post gedaan voor oudere mensen die ik ken. De meesten hebben het niet zo heel leuk de laatste tijd en hebben ook weinig kerstfeestelijkheden om naar uit te kijken. Vaak is zo’n kaartje dan een leuke verrassing.

  Like

 2. Ik vind het oprecht heel leuk wat je doet! Het geeft me veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

  Morgen babbel ik een halfuurtje (via Whatsapp) met een vluchteling die Nederlands leert. Zij vertelt meestal over een krantenartikel, een tv-programma,… of iets wat ze meegemaakt heeft. Ik doe dit eigenlijk wekelijks en vind het een fijne verrijking :-).

  Ik wil deze week nog mijn boekenkast opruimen en boeken doneren. Er zijn mensen die boeken verstoppen & hints geven in een Facebookgroep. Hiervan ben ik nog niet zeker, omdat het hier de laatste tijd zoveel regent… Het is wel een leuk idee voor de coronawandelaars!

  Like

 3. Ik doe het niet zo zeer een week lang, maar probeer gedurende het jaar regelmatig iets ‘goeds’ te doen.
  1. Ik ga zo nu en dan met de kinderen een rondje lopen en dan nemen we een plastic zak mee voor ‘zwerfies’. Ook stop ik onderweg bij blikjes en plastic als ik naar de verzamelbak fiets.
  2. Mijn kinderen hebben 52 kerstkaarten geknutseld voor eenzame ouderen. Die hopen we morgen te kunnen weg brengen.
  3. Gister 1 euro gedoneerd aan de lokale voedselbank tijdens het boodschappen doen en ga kijken hoe we een groter bedrag online kunnen doneren. Ik vind het extra leuk, omdat dat lokaal is, maar je kunt ook meedoen aan de actie van radio 538.
  4. Ik heb een abonnement op de Libelle en die breng ik als ik ze uit heb naar twee buurvrouwen op leeftijd. Zij wisselen onderling ook weer uit.
  5. Boeken die ik/we uit heb breng ik naar de zwerfbieb bij ons in de buurt. Daar neem ik ook regelmatig iets nieuws mee om zelf te lezen.
  Ik zal nog eens op jouw lijstje kijken of er iets voor ons tussen zit.
  Succes iedereen!

  Like

 4. Wat een mooie actie zeg, ik doe mee! Gisteren bemoedigende kaartjes op de bus gedaan voor mensen uit de kerk en vandaag een door m’n dochtertje geknutseld waxinelichtjeshouder samen met haar naar ouderen gebracht. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.