De Goede Dingen Actie Week: Dag 1 en 2

Yes, het is maandag 14 december en dus begint mijn Goede Dingen Actie Week voor dit jaar. Een week waarin ik me focus op – jawel – goede dingen doen voor anderen: mensen, dieren en milieu. Van het vrijpleiten van politieke gevangenen tot een lief gebaar voor onze postbode: het kan allemaal. Ik houd mijn acties als een dagboekje bij deze week.

En wat tof dat er al een groot aantal van jullie hebben aangegeven mee te doen! Dankjewel Annelies, Yolanda, Monika, Yvonne, Vera van Forever38 (die er op haar eigen blog ook over schreef, hoera!), Petra, Megaknuffie (via de blog), Joyce en Katja (via Facebook) en Pimperlien, Noek, Helena en Suus (via Instagram) en allen die wél meedoen maar dat niet specifiek hebben gemeld.

Maandag, 14 december

Over naar de orde van de dag. Vandaag dus maandag, dag 1. Elke dag zoek ik iets uit van het lijstje en doe ik dus minimaal één ding. Wat ga ik vandaag doen? Ik begin met de 2 bovenste opties:

Dat kaartje regel ik tijdens de lunch even. Kom ik ook nog eens naar buiten 😉

Dinsdag, 15 december

Nou, daar zitten we dan. In de strenge lockdown. Het slechte nieuws? Een aantal van de acties van het lijstje kan deze week niet meer uitgevoerd worden. Het goede nieuws? Een groot aantal – de overgrote meerderheid – nog wel!

  • Ik heb nog 3 uitstaande leningen (microkredieten) lopen via Kiva. Vorige maand heb ik opnieuw geld uitgeleend dus nu moet ik weer even wachten tot er terugbetaald is. Voor nu geen Kiva donatie dus, maar dit is wel een aanrader!
  • Vanavond eten we vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch.
  • Ik ben fel tegen de doodstraf en heb daarom de Iranese ambassade in Nederland opgeroepen de executie van de Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali tegen te houden. Doe je mee?

Morgen volgt een nieuwe update. Als je ook meedoet: laat dan in de reacties hieronder weten wat je vandaag hebt gedaan, om zo weer anderen te inspireren!

xAnja

Fotocredits: Josh Boot