Herfst House Tour + winnaars adventskalender

Jaaaaa! Hoera, het is herfst! Ik luidde ‘m al in met mijn blogbericht vol leuke activiteiten voor dit seizoen (met o.a. tips voor de herfstvakantie) en daarin schreef ik al dat ons huis er ook aan moest geloven. I hartje herfst en dat zie je – ook in onze woonkamer. Vandaag een fotoverslag van de transitie van het zomerse interieur naar het herfstplaatje.

Ik houd van rustige tinten en niet teveel poespas. Maar met het interieur bezig zijn is zeker een hobby. Dat botste in het begin wel met mijn ‘nieuwe’ leven als minimalist. Inmiddels heb ik daar een mooie tussenweg in gevonden.

Voor: zomer

In de zomer kies ik snel voor een handjevol accessoires van glas en kussens in zachte tinten zoals zand/crème of ecru. Hier en daar wat zachtroze van bloemen. Dit zijn dan ook de vóór-foto’s van het interieur van de voorkamer in de zomer (dus eigenlijk de voor-voor foto’s, haha):

Kaarsen in schelpenkleuren van Zara. De fles is een hack: het was gewoon een glazen olijffles, nu lijkt ie van aardewerk.

Het takje komt uit een Bloomon-bos. Ik droog regelmatig mooie bloemstelen om ze opnieuw te gebruiken.

Na: herfst

Zo zag het er dus vrijwel de hele zomer uit. Ik heb nog geen foto’s gedeeld van de hele woonkamer (voor-, tussen- en eetkamer), omdat we nog niet helemaal klaar zijn. Dus voor nu hou ik het bij een sneak preview van de voorkamer. En met dat ik besloot om deze ruimte ‘herfstig’ te maken, besloot het weer om om te slaan en tsja, herfstig te worden 😉 En dus moesten de lampen aan voor de foto’s van de voorkamer.

De wisseling is meteen zichtbaar: ik heb met behulp van accessoires in oranje- en bruintinten de bestaande bruintinten in de ruimte benadrukt. En ja, het was inderdaad ook gewoon keihard aan het regenen buiten, dus erg licht zijn de foto’s niet.

De bank die we al in alle voorgaande huizen hadden en die toch behoorlijk intensief gebruikt wordt. De fauteuils zijn echter nieuw, al zag je ze op de eerste foto van de zomerse inrichting ook al. Ze zijn van groen fluweel en zitten heerlijk. Op tafel een Bloomon-bos, ik geef mezelf er elke 3 weken eentje cadeau en ben er vrijwel altijd superblij mee. Meestal staan de bloemen tot de nieuwe bos komt!

Het rechter kussenhoesje is nieuw (van de kringloop), de achterste heb ik al heel lang en komt van origine van H&M Home. De plaid – met een knap vlechtpatroon erin – is gebreid door mijn moeder en heerlijk zacht.

De open haard. We hebben er meerdere in huis, maar dit is degene die als enige gebruikt wordt. Hij is – net als het plafond – nog vrijwel helemaal origineel en uit 1906. Ongelofelijk om te bedenken dat er waarschijnlijk al duizenden keren een vuurtje in gestookt is. De eerste keer het haardvuur aan is hier traditioneel wel echt een momentje.

Hortensiabloem uit de tuin die ik laat indrogen. De bos van droogbloemen die hieronder beter te zien is, is van allerlei takken die ik zelf heb gedroogd. Ik vind dat zo bij het najaar passen! Waar de theelichthouders vandaan komen weet ik niet; die stonden al in Mr Dutchie’s vrijgezellenhuis.

Tot zover de house tour, heerlijk die moody plaatjes en dat warme dekentje op de bank. Ik kan hier zo van genieten! Van de zomer ook, maar de herfst heeft toch echt een speciaal plekje in m’n hart.

Uitslag winactie

En dan nog een leuke om mee af te sluiten: tot gistermiddag kon je meedoen met de speciale actie waarmee je een Hope and Joy adventskalender kon winnen. Wat kwamen er veel mooie reacties! Dankjewel daarvoor allemaal! Met een randomizer heb ik twee namen getrokken die bij één van de adventskalenders (de Lieve Woorden of de Rust & Reflectie) mogen uitzoeken. Dat zijn geworden:

  • Darinanykl (reactie 26 sept, 08:51)
  • Karen (reactie 29 sept, 07:24)

Hoera! Van harte gefeliciteerd beiden! Laat even een berichtje achter via het contactformulier met je naam én je adres, dan geef ik dat door aan Rosa van Hope and Joy. Dan hebben jullie deze prachtige kalender in ieder geval op tijd binnen.

Niet gewonnen? Geen nood, je kunt beide adventskalenders met 10% korting bestellen met de code “minimal”. Die is geldig t/m 31 december 2021 en geldt zelfs voor je hele winkelmandje, niet alleen voor de adventskalenders. Je vindt de webshop hier.

Ik hoop dat jullie ook genieten van deze tijd, ook al gaan we weer meer naar binnen. Elk seizoen is mooi.

Anja

3 reacties op ‘Herfst House Tour + winnaars adventskalender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.