Hoe ik mijn vakantie van tevoren inplan + Google Maps tips

Lijstjes! Als je hier al een poosje meeleest, dan weet je dat ik een lijstjespersoon bent. Ja, die bestaan 😉 Ook als het gaat om op vakantie gaan, dan komen er lijstjes. Met wat ik wil en moet doen vóór ik vertrek bijvoorbeeld, maar ook om te zorgen dat ik – eenmaal op de vakantiebestemming – niets mis van dat prachtige plekje. Hoe? Dat deel ik vandaag!

Niet alleen is zo’n lijstje maken erg leuk om te doen en mooie voorpret, het is ook vooral erg handig, want eenmaal op locatie spaart het je zoeken en tijd vanwege de vraag “wat zullen we vandaag nu eens doen?”. Het betekent niet dat ik onze hele vakantie van A tot Z van tevoren inplan, want gewoon zien waar het schip strandt past ook bij vakantievieren.

Plannen in Google Maps

Toch vind ik het fijn om dit voorwerk te doen. Het is dan ook zeker geen routebeschrijving of reisplan voor elke dag. In mijn lijstje staan tips voor uitjes, koffiebarretjes, bezienswaardigheden en restaurantjes. Dat lijstje maak ik in Google Maps. Die heeft daar een fantastische functie voor:

  1. Ga naar Google Maps
  2. Klik op ‘Mijn plaatsen’
  3. Dan kom je in een overzicht met lijsten die je per bestemming aan kunt maken.
  4. Hier kun je met de knop ‘nieuwe lijst’ er eentje voor je vakantie aanmaken
  5. De rest wijst zich vanzelf. Heb je eenmaal de lijst aangemaakt, dan kun je hem in dit menu ook bewerken.
  6. Eenmaal aangemaakt zie je als je op de lijst klikt al je gewenste locaties op de kaart en aan de linkerkant als een soort menu:

Et voila: dan heb je een lijstje en een kaart met alle leuke dingen om te doen of plekjes om te eten!

Hoe kom je aan adressen?

Om zo’n lijstje te maken heb je natuurlijk wel adressen nodig. Deze verzamel ik in aanloop naar de vakantie op verschillende manieren: door vrienden te vragen naar hun tips, op Pinterest te kijken en door op Tripadvisor en Google zelf te zoeken. En op Instagram kun je ook hele toffe plekjes vinden trouwens. Zoek bijvoorbeeld op #boutiquehotelcrete, #travelcrete of #restaurantchania

Eenmaal op vakantie

…kun je met behulp van je wishlist een routekaart per dag bedenken, omdat je ziet welke bezienswaardigheden, restaurants en strandjes dichtbij elkaar liggen. Ook dat kan dan met Google Maps uiteraard, aangezien het natuurlijk vooral een routeplanner is. Dan kun je met tussenstops je ideale route bepalen. Hieronder zie je zomaar een voorbeeld van een fictieve route vanaf een hotel waarbij we eerst lekker lunchen, dan een archeologische site bezoeken, een strandje meepikken en aan het einde van de middag weer een hapje kunnen eten.

Er kan nog heel veel meer met Google Maps, maar dit zijn voor mij in ieder geval wel de hoogtepunten en meest gebruikte opties. Superhandig en leuk als voorbereiding op je vakantie, dus een echte aanrader!

Heb jij ook Google Maps tips? Ben jij een vakantieplanner of reis je juist op de bonnefooi?

Anja

6 reacties op ‘Hoe ik mijn vakantie van tevoren inplan + Google Maps tips

  1. Dit herken ik! Ik maak ook graag gebruik van de functies van Google Maps. Wat ik zelf ook nog doe; als ik op pinterest / Instagram een mooie foto tegenkom, zoek ik op daar dat is. Daar zet ik dan zo’n groen vlaggetje “wil ik heen”. Als ik dan inspiratie zoek voor een bestemming, dan hoef ik alleen maar Google Maps te openen te te kijken waar veel groene vlaggetjes staan. (hier spreekt dan wel een reisgraag persoon, wellicht is dit niet handig voor iedereen)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.