Wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof?

Vandaag, aan het einde van de dag, begint mijn zwangerschapsverlof. Ik heb er een dubbel gevoel bij: aan de ene kant kan ik de rust wel gebruiken, aan de andere kant vind ik mijn werk superleuk en moeilijk om er afstand van te nemen. Om mezelf mentaal voor te bereiden op die periode en niet in een zwart gat te vallen, maakte ik een lijstje met dingen die ik wil doen tijdens mijn verlof.

En daar gaat dan dit blogberichtje over 🙂 Wat gaat deze zwangere minimalist doen? Op het lijstje staan:

 1. Inbouwkast eetkamer opruimen (ik weet ook niet waarom ik dat als eerste bedacht heb!)
 2. Vriendin en haar baby bezoeken
 3. Zwangerschapsfotoboek afmaken en laten printen
 4. Alles in huis halen van m’n minimalistische babyuitzetlijst (volgt)
 5. Alle kleertjes enzovoorts wassen
 6. Zwangerschapsfotoshoot doen
 7. Video skills verbeteren (editen)
 8. Enveloppen voor de geboortekaartjes bestellen en schrijven
 9. Babykamer helemaal afmaken
 10. Ziekenhuistas klaar (vluchttas vind ik zo’n stom woord)
 11. Klossen, douchekruk en rugsteun lenen
 12. Borstvoedingsmand samenstellen (zoogcompressen, spuugdoekjes, waterfles etc)
 13. Kraamtijd-verzorgingsmand klaarmaken (maandverband etc)
 14. Flesjes en -rager steriliseren
 15. Self-care afspraken: pedicure, kapper, massage…
 16. Weeën-timer app downloaden
 17. Geboorteplan mailen en printen
 18. Autostoeltje klaar
 19. Misschien: kant-en-klare smoothiemixen maken voor na de bevalling.
 20. Misschien: vriezermaaltijden maken.

Als je het ook hebt ervaren: hoe vond jij je verloftijd? Wat is een “must” om nog te doen? Waarvan heb je spijt? Dat zou ik graag lezen. Typ gerust jouw ervaring – en als je er ook een blogberichtje over geschreven heb: link ‘m zeker hieronder!

De foto is niet van onze babykamer, die is nog in aanbouw – maar het gaat de goede kant op!

Anja

11 reacties op ‘Wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof?

 1. Ik was 2 weken voor mijn bevalling gestopt met werken omdat ik in mijn hoofd had dat ik dan nog genoeg tijd had om te rusten en me voor te bereiden op de bevalling maar eigenlijk was ik gewoon super ongeduldig op de baby aan het wachten :p Veel heb ik denk ik ook niet meer gedaan (ik zou mijn eigen dagboekjes nog eens moeten teruglezen van die periode). Kleertjes wassen en vouwen, ook mijn tas gemaakt.
  Maar als ik nu nog eens zwanger zou worden, zou ik het toch ook weer doen en dan wel echt mijn best doen om te chillen, zeker omdat er nu al een kindje is.

  Like

  1. Wauw, slechts 2 weken? Is dat gangbaar in België? Wat knap van je. Ik moet zeggen dat ik eerst dacht tot 4 weken voor de bevalling door te gaan maar nu toch heel blij dat het 5,5 week van tevoren is. Ik heb bijna een week nodig gehad om bij te komen, leefde erg op de adrenaline. Thanks voor je tips, heel leuk om te lezen!

   Like

 2. Hoop dat je inmiddels geniet van je verlof! Ik werd helaas 1 dag na mijn verlof opgenomen in het ziekenhuis en kwam er pas weer uit met een tweeling, maar wat mij het allerfijnst had geleken was de babykamer helemaal inrichten. Toen we eenmaal thuis kwamen stonden de bedjes er en was de commode klaar. Heel jammer, maar dat was echt wat me fijn had geleken! En gewoon rusten en veel lezen, heerlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.