Geniet van het weekend (17) – Week 34

En weer was het een week vol warmte! We kunnen nu niet meer klagen over Hollandse zomers hè… of althans: de nieuwe Nederlandse zomer is bloedheet en kurkdroog. Trek jij de hitte een beetje? Hierbij weer een lijstje met al het moois dat ik deze week tegenkwam. Pak (ijs)koffie of (ijs)thee erbij en geniet ervan!

🧭

Wat mooi… een liedje voor als de nacht valt.

Wij gaan in september naar de Ardennen, omgeving Malmedy, dus las ik alvast over de bezienswaardigheden daar.

Op NPO1 kwam ik het programma “Hoe gaat dat bij jullie thuis?” tegen. Interessante kijk op opvoeden.

Heb je de praktische tips in mijn blogpost over het oppakken van routines na je vakantie al gelezen?

Vier lessen van een half jaar Oekraïne-oorlog.

Wat je zelf kunt doen tegen de droogte.

Met cadeaubonnen en -geld kochten we deze duurzame babygym. Wat een tof ding (en dat van de minimalist!). Met uitleg en speeltjes waarmee je kindje tot zeker een jaar iets heeft om mee te spelen. Niet voordelig, maar als je bedenkt dat het veel ander speelgoed vervangt… de contrastkaarten zijn bij onze kleine man nu al een hit.

Haha, foutje bedankt.

Heel erg vet. En goals!

Langzaam gaan we naar de herfst. Er is al een weersverwachting voor de komende tijd. Ik vind de zomer fijn, maar kijk ook echt uit naar het najaar. Mijn favo seizoen!

Vandaag geef ik al 8 weken borstvoeding en boy, dat is een mijlpaal. Elke dag is er één en na een ruige start gaat het nu echt een stuk beter. Meer moeders die eerlijk zijn over borst voeden.

Ook via NPO: Het echte leven van de Britse adel. Een leuk inkijkje.

Een prachtige tweeminutenfilm over de kracht van rituelen.

De 3 mooiste zomerherinneringen uit mijn kindertijd. Twee lezeressen deelden ook al hun memories, heel tof.

Donderdag Date Night was in tweeën: ’s middags gingen we naar het consultatiebureau, haha daarna aten we bij het pannenkoekenhuis (foto) en dronk ik voor het eerst weer een cocktail met alcohol bij ons favoriete cocktailbarretje.

*

Dat was ‘ie weer! De vraag van de week is: Ben jij een planner op reis of ga je op de bonnefooi?

Anja

4 reacties op ‘Geniet van het weekend (17) – Week 34

 1. Het was inderdaad erg warm weer! Voor de warmte liefhebbers is dit beslist een topzomer.

  (Dankjewel voor je meelevende reactie op mijn blog)

  Like

 2. Lekker hoor, deze nieuwe Hollandse zomer;). Vorig jaar vond ik dat we geen zomer hadden gehad, maar deze zomer maakt alles goed.
  Ik ben zeker weten een planner als ik op vakantie ga. Als ik dan toch ergens anders ben, wil ik ook wel zoveel mogelijk zien van de omgeving, dus ja, ik plan dan van alles.

  Like

 3. Op de bonnefooi is wel echt ons ding, maar ik wil wel graag weten waar ik ’s avonds slaap en voor hoeveel nachten. Dus ergens op een vakantiedag gaat de laptop open (ik doe bewust niet veel met mijn smartphone) en dan wordt er meestal via Booking een verblijf geboekt. Volgens diverse verblijfeigenaren niet slim, want duurder.
  Oooh, en onze tripje moeten wel altijd een thema -meestal keizerin Elisabeth en/of Habsburgers- hebben, dus inlezen doe ik ook.
  Voorpret lekker over de Ardennen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.