Hoe maak je tweedehands meubels leuk? + Jouw tips!

Is de kleur van je fauteuil niet helemaal meer jouw ding, maar zit ‘ie nog prima? In plaats van ‘m naar de kringloop te brengen, kun je hem ook opnieuw (laten) bekleden. Een meubel op Marktplaats gezien wat precies zou passen op dat ene plekje, maar is het niet jouw stijl? Een likje verf doet wonderen.

Oktober is woonmaand. Wat er dan (vooral op social media) gebeurt is dat mensen een ‘frisse wind’ door hun interieur willen en dus allerlei prima spullen wegdoen en nieuwe, hippere, de-trend-van-nu varianten kopen. Begrijpelijk, maar enorm slecht voor het milieu. Daarom dacht ik het eens even anders te doen – en ik hoop dat jij daarbij wilt helpen.

Er zijn veel manieren om een meubel of accessoire te “pimpen” zodat het wel (weer) in je interieur past. Ik ben op zoek naar voorbeelden, tips en ideeën van die manieren. Dus:

 • Hoe maak jij tweedehands meubels (weer) leuk?
 • Hoe heb jij bepaalde spullen hergebruikt in je interieur?

Je kunt je tips en ervaringen kwijt via de reacties hieronder. Ben je ook blogger en heb je hier al eens over geschreven, link dan dat berichtje (of schrijf een nieuw blogbericht ter inspiratie).

Zelf doe ik ook een duit in het zakje. Ik probeer steeds meer van tweedehands de eerste keus te maken. Dus zie je bij ons veel dingen die ik via Marktplaats of via-via op de kop heb getikt. Zo was het dressoir in de eetkamer eerst kersenhout:

En toverde ik dit massief houten-maar-had-betere-dagen-gezien kastje om tot ladekast voor onze slaapkamer.

Zo zijn ze geworden:

Tweedehands meubels opknappen

En omdat ik altijd al lijstjesfan was, maken we er meteen een lijstje met mogelijkheden om meubels en accessoires te pimpen van:

 • likje verf / spuitverf
 • nieuwe knopjes/handvatten
 • bekleden met behang / stickers

Doe je ook mee? Laten we samen oktober woonmaand (en duh, elke maand van het jaar!) een stukje duurzamer maken!

Anja

8 reacties op ‘Hoe maak je tweedehands meubels leuk? + Jouw tips!

 1. Wat ook vaak al helpt als je je bank bijvoorbeeld zat bent, is een paar nieuwe kussentjes/kussenhoezen. Dan creëer je toch een andere look door er wat anders op te leggen en kun je je bank gewoon houden als die nog prima zit.

  Like

 2. Ik heb vooral ook gepimpte erfstukken in huis staan. De oude eettafel van mijn grootouders, geverft met witte trapverf zodat ie tegen een stootje kan. En een oude broodkist (zelf paar wieltjes er onder gezet van de bouwmarkt) dient als boeken kastje. Ik wordt er heel blij van als ik aan de tafel zit en denk aan al die mooie herrinneringen met mijn opa en oma en dat die tafel nu bij mij staat.

  Like

 3. Eens, je kunt een meubelstuk zo makkelijk pimpen! Ik heb de afgelopen jaren alleen in gemeubileerde appartementen gewoond, maar daarvoor in mijn studentenkamer was ook bijna alles tweedehands. Even opnieuw verven en dan ziet het er al heel anders uit 🙂

  Like

 4. Paar weken geleden een Pander bank met ombouw gekocht, een stevige renovatie moet er aan gebeuren. Als het klaar is een juweeltje van een art deco meubel. Een gepensioneerde timmerman uit het dorp hier gaat er mee aan de slag.Win win win .

  Like

 5. Wij doen jaren met onze meubels. Zo heb ik de twee kommodekasten nog van onze kinderen. De een staat op onze slaapkamer en de ander op de loggerkamer. De ombouw van ons bed kregen we van onze buren, die waren er op uitgekeken en wilden iets anders. Staat inmiddels als weer 25 jaar en nog steeds vind ik het mooi. Wel natuurlijk een keer de bedbodems en de vervangen. De twee banken in de huiskamer zijn van onze oudste zoon geweest. Hij ging groter wonen en toen stond het ineens heel iel in de huiskamer. Hebben we ondertussen ook al weer acht jaar. Onze oude banken zakten waren toen doorgezakt en dus aan vervanging toe. Het bed van mijn vader staat op de logeerkamer en zijn tafel met stoelen op mijn atelier. Er hangt nog steeds een schemerlampje van mijn zus aan de muur. Zij wisselde nogal eens van interieur. Ik kreeg ook al haar handdoeken toen ze allemaal nieuwe kocht in dezelfde kleur. Boven staan nog twee stoelen die onze zoon kwijt wilde. Altijd handig. En het tv. kastje met laden van mijn ouders heb ik blauw geverfd en staat op de loggerkamer. Ik heb een bijzettafeltje uit de kringloop naast mijn relaxstoel, die ook tweedehands is en inmiddels al 7 jaar dienst doet. Ben met alles nog steeds heel tevreden!

  Like

 6. Nu zonder foutjes! 😀

  Wij doen jaren met onze meubels. Zo heb ik de twee kommodekasten nog van onze kinderen. De een staat op onze slaapkamer en de ander op de logeerkamer. De ombouw van ons bed kregen we van onze buren, die waren er op uitgekeken en wilden iets anders. Staat inmiddels als weer 25 jaar en nog steeds vind ik het mooi. Wel natuurlijk een keer de bedbodems en matrassen vervangen. De twee banken in de huiskamer zijn van onze oudste zoon geweest. Hij ging groter wonen en toen stond het ineens heel iel in de huiskamer. Hebben we ondertussen ook al weer acht jaar. Onze oude banken zakten toen door en dus net aan vervanging toe. Het bed van mijn vader staat op de logeerkamer en zijn tafel met stoelen op mijn atelier. Er hangt nog steeds een schemerlampje van mijn zus aan de muur in de huiskamer. Zij wisselde nogal eens van interieur. Ik kreeg ook al haar handdoeken toen ze allemaal nieuwe kocht in dezelfde kleur van haar badkamer. Boven staan nog twee stoelen die onze zoon kwijt wilde. Altijd handig. En het tv. kastje met laden van mijn ouders heb ik blauw geverfd en staat op de logeerkamer. Ik heb een bijzettafeltje uit de kringloop naast mijn relaxstoel, kosten € 2,50. De stoel is ook tweedehands en doet inmiddels al 7 jaar dienst. Ben met alles nog steeds heel tevreden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.