DIY: Ladekastje voor de slaapkamer

Ik ben een groot fan van DIY’s en opknappertjes, maar vanwege de verbouwing heb ik daar niet zoveel tijd voor en als minimalist let ik bewust op wat ik binnenhaal en gebruik, ook als dat zelfgemaakte items zijn. Toch kwam dit kastje in huis en gaf ik ‘m een flinke make-over. Kijk je mee?

Recent speurde ik op Marktplaats naar een ladekastje. Een bewuste keuze: in onze nieuwe slaapkamer komt een walk-in closet (OMG yes!) met vooral ruimte voor hang-kleding. Dit ladekastje zal straks worden bewoond door beddengoed, ondergoed en sokken.

Ik spotte dit echt houten kastje op Marktplaats voor € 0,-. Yes, gratis, dat las je goed! Hij kwam alleen in een roodbruine (beestje kersen) tint en dat is niet echt de vibe voor onze slaapkamer. Hij had ook wel betere dagen gezien en had wat kale plekken en krassen. Tijd voor een make-over dus!

Ladekast make-over

Nodig:

 • 1 gratis kastje 🙂
 • schuurpapier P120
 • schuurpapier P400
 • lakroller, kwastje, verfbakje
 • spuitverf voor de knopjes in goud (of nieuwe knopjes)
 • St. Marc schoonmaakmiddel
 • multiprimer zwart of al op kleur
 • matte lak van Fairf (RAL 7021)*

Ik haalde de zilverkleurige knopjes van het kastje af en schuurde ‘m flink met de P120. Daarna maakte ik ‘m schoon met St. Marc, een ontvetter. En ahum, let niet op de troep, haha. Deze ruimte is een verzameling spullen vanuit andere kamers die nu even niet gebruikt kunnen worden, maar een plekje zullen krijgen in ons verbouwde stekje.

De eerste laag grondverf erop maakte meteen al een groot verschil. Ik verfde met een roller voor een glad resultaat.

Nog een keer schuren en nog een keer lakken. De tweede keer schuurde ik de grondverf weer met de P120 (= de korrel, hoe lager hoe grover het schuurpapier), maar achteraf was met de P400 beter geweest. De P120 haalt er teveel vanaf.

En vervolgens de laatste laag: de matte lakverf in RAL 7021. Een fijne verf om binnenshuis mee te werken, omdat hij geurloos is. Daarna waren de knopjes aan de beurt, die ik met gouden spuitverf meermaals moest sprayen. Dat was wat minder geurloos *ahum* en kun je het beste buiten doen.

En dit is het resultaat!

In het echie zijn de knopjes goudkleuriger dan op de foto, maar ook weer niet super-shiny.

Geschatte kosten: benzine + klusspullen + verf… ca. € 25.
Tijdsinvestering: ca. 3-4 uur (en droogtijd)

Een prima klusje om te verdelen over een paar avonden. Ik vond het zelfs wel fijn om na het werk even met mijn handen bezig te zijn. Voor dat geld koop je zeker geen nieuw kastje en wij hebben weer een product van de stort gered. Dit is overigens niet zijn definitieve plek, je zult moeten wachten tot de slaapkamer make-over om ‘m echt te zien shinen!

Ik ben er superblij mee! Leuk klusje, dankbaar werk. Nu aan de slag met de slaapkamer!

xAnja

*ik heb Fairf benaderd voor een samenwerking i.v.m. het houtwerk wat geverfd moet worden in ons huis. Deze lak is tegelijkertijd besteld. Dit artikel is echter geen onderdeel van de samenwerking. Samenwerken beïnvloedt mijn mening niet en Fairf heeft geen invloed op de inhoud van dit artikel gehad.

Anja

7 reacties op ‘DIY: Ladekastje voor de slaapkamer

 1. Ik heb net eenzelfde project afgerond, maar dan met vier gratis eetkamerstoelen. Ze waren door de vorige eigenaar babyblauw geverfd en erg beschadigd. Ik heb ze een diepere kleur zeeblauw geverfd. Het was een hoop werk om ze goed te schuren en verven, al hoefde ik niet met grondverf aan de slag omdat de onderlaag stevig en al blauw was. 😉
  Het is niet alleen goedkoop, maar ook de beste manier om unieke, echt eigen meubels te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.