De nieuwe slaapkamer deel 1: de accent wall

Jaaaaaa daar zijn we weer met een nieuwe huis-update. Je kon het al lezen in de plannen voor deze maand: eind januari moet de slaapkamer af zijn. En jawel, het gaat de goede kant op: hij is inderdaad bijna af. Dit is deel 1 waarin ik onze accentmuur laat zien. Een voorproefje voor de rest!

De master bedroom dus, zoals ‘ie tegenwoordig lijkt te heten. Ik maakte er een heel design plan voor en we zijn er al ruim 7 (!) maanden mee bezig. Inmiddels staat het bed er, maar het is nog niet helemaal af. Wel bijna!

Het idee was om bepaalde kleuren te gebruiken en die dan overal terug laten komen. Je kon dat bijvoorbeeld al zien in het opgeknapte toilet. In de slaapkamer hebben we daarom gekozen voor een diepgroene kleur (meer daarover in deel 2 en 3). Natuurlijk wilde ik dat het een rustige kamer zou zijn, maar wel met wat mooie details. Een accent wall – of als je liever Hollands doet: een accentmuur – dus! Zo is het geworden:

We zijn gegaan voor een collage van drie posters met eiken lijst. Ze komen van Desenio. Dit zijn de posters die we uitgekozen hebben (v.l.n.r. – klik voor de directe link):

Afbeeldingen (C) Desenio

Waarom deze? Poster 1 en 3 vonden we gewoon erg mooi, levendig en goed passen. De middelste poster kozen we omdat onze huis in Art Nouveau / Jugendstil stijl gebouwd is. (En vanwege de hartjes… 😙 het is tenslotte een slaapkamer….!)

In deel 2 zal ik wat meer op de andere ‘slaapkamer-onderdelen’ ingaan, maar herkennen jullie het DIY-kastje?

Waar we voorheen voor behang gingen – wat ik ook nog steeds een hele toffe manier vind om je ruimte “body” mee geeft zonder dat het veel zooi en frutsels met zich meebrengt – is het dit keer een bewuste keuze geweest om voor lijsten met posters te gaan. Die zijn gemakkelijker af te wisselen. Daarmee geef je de kamer meteen een andere look. Dat is net iets minder invasief dan een hele nieuwe wand behangen 😉 – We hebben hier nog genoeg andere klussen liggen 😉

Ik ben daarbij voor Desenio gegaan omdat zij een FSC®-gecertificeerd bedrijf zijn. Alle bomen die worden gebruikt voor het papier worden geoogst op een verantwoordelijke manier (zowel op milieu-, sociaal- en economisch gebied). Daarnaast plant Desenio voor elke “posterboom” twee nieuwe bomen terug.

Ik vind het echt heel tof geworden! Dit is natuurlijk nog maar een “sneak peek” van de hele ruimte. In deel 2 en 3 laat ik zien hoe de verbouwing gegaan is (voor en na foto’s) en hoe de ruimte geworden is. Daarin vind je ook verwijzingen naar producten en kleuren enzo. Stay tuned!

xAnja

Deze foto’s, tenzij anders aangegeven, zijn mijn eigendom en mogen niet worden overgenomen zonder toestemming. Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Desenio. Lees meer over samenwerkingen.

Anja

11 reacties op ‘De nieuwe slaapkamer deel 1: de accent wall

  1. Ik ben bezig mijn huis een art deco/ jugendstil uitstraling te geven niet eenvoudig in een rijtjeshuis wat ik huur van de woningbouw en ook nog eens met een beperkt budget en als ik dan je slaapkamer zie benijd ik je wel. Maar het geeft me wel weer inspiratie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.