Dit deed ik al wel/niet van de winter bucketlist

Hij zag er een beetje crappy uit, mijn winterse bucketlist, maar een lijstje met leuke activiteiten was het zeker. Helaas bracht de strengste lockdown sinds de pandemie behoorlijk wat roet in het eten. Vandaag een berichtje over de hoogtepunten van december en januari, waarbij ik hoop op een februarimaand waarin weer nét wat meer kan en het beter gaat met ons landje.

Ik heb sinds kort per jaargetijde een bucketlist, wat in mijn geval gewoon een lijstje met leuke dingen om te doen, passend bij dat seizoen, is. Als minimalist vind ik het belangrijk om dingen te ervaren in plaats van dingen kopen. Op mijn bucketlist van de winter 2020-2021 schreef ik de volgende dingen:

 • Bewust decembercadeau’s kopen
 • Sinterklaas vieren
 • Kerstboom kopen
 • Huis versieren voor kerst
 • Kerstkrans maken
 • The Grinch kijken
 • Kerst vieren: kerstdiner koken
 • Vogelvoer ophangen
 • Goede dingen doen voor anderen
 • Schaatsbaan
 • Winterse capsulegarderobe samenstellen
 • Plannen maken voor het nieuwe jaar
 • Winter barbecue
 • Iets leuks doen met Valentijnsdag

De volgende dingen kon ik al afstrepen:

Al gedaan

Bewust decembercadeau’s kopen
Sinterklaas vieren

Er waren niet veel cadeaus dit jaar, want Sinterklaas vierden we voornamelijk op afstand. Pakjesavond spendeerden we gewoon thuis met de fam. Mijn zusje heeft kleine kids, dus daar gingen mijn ouders naartoe. Met een grappige videoboodschap voor mijn neefjes waren we er toch een beetje bij. En wij kregen via-via toch ook nog wat pakjes toegestopt. We vulden de avond met gourmet en goede gesprekken.

Kerstboom kopen

Dit ging niet helemaal zoals gepland. Het was wel een hilarische toestand, je kon het al eerder lezen op mijn Instagram. Maar de boom kwam er: al was de voorkamer er nog niet helemaal klaar voor 😉 De boom was ruim 2.50m – maar omdat het hier 3,5 m is, kon ‘ie gewoon op een krukje!

Mooie vloer hè. Uniek wel.

Huis versieren voor kerst

Het grootste gedeelte van december zag het huis er zo uit… dus van versieren voor kerst kwam het eigenlijk niet echt. De dag voor kerst hebben we snel een eettafel in de verder kale ruimte gezet, waar ik met groen uit de tuin en wat kaarsen toch nog een tafelstuk maakte. En vlak voor de gasten kwamen, drapeerde ik nog even een lichtjesguirlande over de schouw.

#kluskerst

Kerstkrans maken

Ook deze kwam er. Maar ik ontdekte zojuist dat ik van het resultaat geen foto heb gemaakt. Wél van het groen wat ik ervoor gebruikte, omdat ik die foto stuurde naar een vriendin die wilde weten waarmee ik een krans ging maken. Dat groen kwam gewoon uit onze eigen tuin (want ja: winkels dicht).

The Grinch kijken

Vaste prik in Casa Dutchie: deze kerstfilm met Jim Carrey kijken we iedere kerstavond. Gevolgd door een nieuwe of andere film. Hapjes en dekentjes erbij, open haard aan: het is echt een heerlijk momentje en een nieuwe traditie geworden.

Kerst vieren: kerstdiner koken

Ik kookte een uitgebreid diner voor mijn schoonouders en zwager – dat waren precies de drie gasten die we mochten ontvangen. Alle gerechten die ik had bedacht, waren gelukt en de eters waren blij en tevreden. Dat gaf me een warm gevoel. Op de beide kerstochtenden werd er ook gebruncht, dit was de tafel op eerste kerstdag met zelfgemaakte American pancakes.

Yep, dat is inderdaad een serre die we tot klushok hebben omgetoverd daar op de achtergrond. Maar het eten smaakte net zo lekker hoor.

Goede dingen doen voor anderen

Ook 2020 sloot ik af met een Goede Doelen Actie Week. Hoe dat verging en wat ik deed, kun je teruglezen in deze artikelen:

Plannen maken voor het nieuwe jaar

Hier ook een vinkje: ik schreef er zelfs een heel artikel over met mijn plannen en doelen voor 2021. Inclusief een jaar-woord, een thema voor het eerst kwartaal en een intentie voor de maand januari. Binnen enkele dagen volgt een artikel met een recap en de plannen voor februari.

Staat nog open:

Vogelvoer ophangen – Het is nog niet waanzinnig koud geweest, dus dit heb ik nog niet gedaan. Die ene dag sneeuw was wel erg leuk, trouwens.

Schaatsbaan – Nope. Dank je corona. Is ook niet essentieel ofzo. Jammer, maar helaas.

Winterse capsulegarderobe samenstellen – Hier ben ik druk mee bezig. Artikel volgt z.s.m.!

Winter barbecue – Tsja, ik denk niet dat dit er nog van komt. Ook al ‘mag’ je buiten meer dan binnen, ik vind het verstandig om voorlopig even een halt te zetten op de social activities.

Iets leuks doen met Valentijnsdag – Hier heb ik nog niet over nagedacht. Ik denk eraan om een lekker diner van een lokaal restaurant te laten bezorgen. Misschien een wat luxer maal met een fles wijn, en een goede fooi voor de bezorger.

Dit is het laatste blogje over mijn winter bucketlist. Op Instagram zal ik nog een follow-up delen in februari. Maar volgende maand schrijf ik hier op de blog al het eerste artikel over de lente / voorjaars bucketlist. Heb je daar leuke ideeën voor, laat me dat dan zeker weten via de reactie-optie hieronder.

Anja

4 reacties op ‘Dit deed ik al wel/niet van de winter bucketlist

 1. Wat leuk om per seizoen een bucketlist te maken Anja! Je bent een heel eind gekomen met je winter list.
  Tijdens valentijn is het misschien leuk om iets lekkers te bakken. Altijd een succes en weinig afval.
  Ik kijk uit naar je lente/ voorjaars bucketlist. Fijne wandelingen langs een van de mooie bloemen velden of diertjes langs de dijk kunnen daarbij niet ontbreken als je het mij vraagt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.