Het interieurplan en moodboard voor de slaapkamer

Als je deze blog al een poosje leest – en met name als je me op Instagram volgt – dan weet je dat we hier volop in de verbouwing zitten. Een verbouw-update volgt binnenkort, maar we hebben onder andere geen vloer in de woonkamer en wat eerst de badkamer was, is nu één grote, lege ruimte. Tijd voor interieurplannen!

Ook de slaapkamer (het project waar we als eerste aan begonnen) is kaal en leeg. Tijdens zo’n verbouwing is het altijd goed om het eindresultaat voor ogen te hebben. En dus presenteer ik vandaag het moodboard en interieurplan voor onze Master Bedroom.

De linkerdeur is naar de gang, rechts ga je straks onze inloopkast in. De openslaande deuren (bovenkant) gaan naar het terras.

De basis

Vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om groentinten in verschillende ruimtes in huis op meerdere manieren willen laten terugkomen. Het is van ons allebei een favoriete kleur en het past heel mooi bij het huis en de locatie. Ook in de slaapkamer is dat het geval. Waar ik normaliter nogal fan ben van RAL 9010 (offwhite) krijgen ze hier een heel zachte klei-achtige groentint: RAL 7044. Op de vloer komt tapijt (vloerbedekking) in een lichte crèmekleur. De houtdelen, zoals de deurposten en de raamlijsten en de schoorsteen worden dan weer wel in RAL 9010 geschilderd, net als het plafond.

Meubels

De kamer wordt – je verwacht het niet van deze minimalist – vrij simpel ingedeeld. Het is een slaapkamer, ik vind het belangrijk dat het er rustig, functioneel en netjes, maar ook “zacht” en ontspannend is. Wat het bed betreft, daar zijn we nog niet helemaal uit, mogelijk dat we voorlopig ons huidige bed naar deze kamer verplaatsen. Ik wil wel graag twee ‘nieuwe’ (kan: tweedehands) nachtkastjes en een ladekast voor ondergoed, badkleding etc. Verder blijft de grote zwarte haard een eyecatcher in de ruimte (op de plattegrond is hij wit, maar de schouw is zwart graniet). Een passpiegel maakt het af.

Verlichting en stoffering

Het groen wordt verder versterkt door de diep grijsgroene gordijnen Dueto van A House of Happiness, gemaakt van gerecycled materiaal. We waren allebei helemaal wég van deze stof, sterker nog: ik heb het interieurontwerp eigenlijk een beetje gebaseerd op deze gordijnen. Op de omslagfoto komt de kleur en de structuur van de stof niet echt tot z’n recht, ik zou ‘m zeker in het echt gaan bekijken bij een winkel in de buurt (of een gratis stofstaal aanvragen) als je op zoek bent naar duurzame gordijnen. Zowel voor de ramen als voor de openslaande deuren naar het balkon komen ze te hangen.

De vloer krijgt vloerbedekking (tapijt) in een lichte zand-kleur, waarbij ik nog op zoek ben naar een aanbieder hiervan die met gerecyclede / milieuvriendelijke materialen werkt. Advies is welkom! Wat accessoires betreft houd ik het uiteraard heel rustig. Aan beide zijden van het bed komen wandlampen, aan het plafond komt een Gispen plafonnière met melkglas en de grote plant in de hoek viel vast ook al op. Daarnaast is het plafond in deze ruimte geornamenteerd, een statement piece op zichzelf!

Er komt nog wel wat aan de muren te hangen, maar niet veel. De ramen zijn in het echt veel hoger, ik ben nog lerende met de software 🙂

Verduurzamen

Daarnaast worden er een aantal acties uitgevoerd om de ruimte te verduurzamen. Mijn vriend wil de vloer gaan isoleren en de twee buitenwanden worden ook geïsoleerd, zowel voor geluid als warmte. Alle lampen worden vervangen door lampenbollen met A+ of A++. Daarnaast willen we dus gebruik maken van bestaande materialen, waar mogelijk (hergebruik) en producten toevoegen waar ik echter achter kan staan. De zwarte ladekast die je ziet staan hierboven, wil ik tweedehands op de kop tikken. De spiegel misschien ook wel. De plafondlamp – die dus al in huis is – komt via Marktplaats.

Zo, dat is het plan. Nu moeten we het “alleen nog maar even” in de praktijk brengen 😉 Stay tuned voor een verbouwupdate, die staat gepland voor komende donderdag.

xAnja

Anja

22 reacties op ‘Het interieurplan en moodboard voor de slaapkamer

 1. Dag Anja,
  Mooie zachte kleuren om rust te kunnen krijgen gebruik je.
  En wat een prachtige presentatie.
  Even een paar tips;
  Een bed kan altijd beter tegenover de toegangsdeur staan, dat vergroot je gevoel van veiligheid.
  In jouw kamer is dat moeilijker, omdat je dan met je hoofd onder het raam slaapt, wat ook geen ideale plaats is.
  Als volgende keus is dan de korte muur tegenover de haard een iets beter optie.
  De deur die dan naast je opengaat, geeft je toch een sneller zicht op “indringers”.
  Dat zit ingebakken in onze natuur, en het helpt je weer iets beter ontstressen.
  Omdat je een open haard hebt aan de andere korte muur, kun je daar je bed ook niet kwijt.
  Die wand is wel het verst van de deur weg, als je aan die wand je bed zou kunnen plaatsen, wat mij een onmogelijkheid lijkt, zou het je gevoel van veiligheid vergroten.
  Let maar eens op de plek waar mensen in een kamer als eerste gaan zitten.
  Veel van dat soort tips staan in het boek “Wonen doe je zelf”.
  Een regelrechte aanrader.
  Meer vloerruimte kun je creëren door je bed wel tegen de korte wand te plaatsen, en kasten en kaptafels, enz ook bij elkaar te zetten.
  Een luie stoel, met minitafeltje, plant die ’s nachts zuurstof afgeeft en een leeslamp bij je haard en het raam zijn dan een goede optie om nog een fijne plek te hebben om voor je naar bed gaat een uurtje te relaxen.
  Groeten, Petronella

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi hoor! En zeer inspirerend. We zijn bezig met de kamer van dochter (15) en misschien is deze groene kleur wel een idee. Wat ook heel goed werkt zijn die mooie 3D ontwerpen. Waar maak je die mee?

  Like

 3. Mooi hoor, ben al nieuwsgierig naar het eindresultaat 🙂 Ik heb een meer een rondleiding gehad in the green elephant in Maastricht, daar hadden ze cradle to cradle liggen vloerbedekking van DSM. Duurzamer dan dat wordt het volgens mij niet, even googlen of anders navragen helpt wellicht. Een andere duurzame optie is natuurvezels, met zeegras voorop, maar ook kokos of sisal. Ik vind het wel mooi, maar het nadeel is dat het niet lekker zacht aan je voeten is. Maar er zijn vast nog meer alternatieven. Heel veel plezier en succes!

  Like

  1. Dankjewel voor de tip! Ik heb gegoogeld op die DSM vloerbedekking, maar niet kunnen vinden. Misschien is het voorlopig alleen voor bedrijven? Sisal/kokos is inderdaad denk ik te grof voor de slaapkamer. Ik ben er nog niet uit.

   Like

   1. Hi Anja, ik heb even gezocht en ik denk dat het Desso tapijt is;
    https://dessotarkett.nl/onze-vloeren/tapijt/
    Helemaal 100% zeker ben ik niet, maar je zou na kunnen vragen als je iets ziet wat je bevalt. Wij hebben uiteindelijk tapijt uit Duitsland laten komen van 100% wol en jute onderkant. Wellicht niet allemaal duurzaam geproduceerd, maar iig geen plastic. En dat is met cradle to cradle soms anders… Enfin, niet altijd makkelijk maar hoop dat je iets tofs vindt!

    Like

 4. Als je gaat voor duurzaam en milieuvriendelijk, is deze site misschien wel interessant: http://www.susz.nl
  Ze hebben veel duurzame producten, waaronder verf, maar ook behang en ‘panelen’. Die laatste zijn weer leuk als decoratie.
  Groetjes,
  Puckie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.