Het interieurplan en moodboard voor de slaapkamer

Als je deze blog al een poosje leest – en met name als je me op Instagram volgt – dan weet je dat we hier volop in de verbouwing zitten. Een verbouw-update volgt binnenkort, maar we hebben onder andere geen vloer in de woonkamer en wat eerst de badkamer was, is nu één grote, lege ruimte. Tijd voor interieurplannen!

Ook de slaapkamer (het project waar we als eerste aan begonnen) is kaal en leeg. Tijdens zo’n verbouwing is het altijd goed om het eindresultaat voor ogen te hebben. En dus presenteer ik vandaag het moodboard en interieurplan voor onze Master Bedroom.

De linkerdeur is naar de gang, rechts ga je straks onze inloopkast in. De openslaande deuren (bovenkant) gaan naar het terras.

De basis

Vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om groentinten in verschillende ruimtes in huis op meerdere manieren willen laten terugkomen. Het is van ons allebei een favoriete kleur en het past heel mooi bij het huis en de locatie. Ook in de slaapkamer is dat het geval. Waar ik normaliter nogal fan ben van RAL 9010 (offwhite) krijgen ze hier een heel zachte klei-achtige groentint: RAL 7044. Op de vloer komt tapijt (vloerbedekking) in een lichte crèmekleur. De houtdelen, zoals de deurposten en de raamlijsten en de schoorsteen worden dan weer wel in RAL 9010 geschilderd, net als het plafond.

Meubels

De kamer wordt – je verwacht het niet van deze minimalist – vrij simpel ingedeeld. Het is een slaapkamer, ik vind het belangrijk dat het er rustig, functioneel en netjes, maar ook “zacht” en ontspannend is. Wat het bed betreft, daar zijn we nog niet helemaal uit, mogelijk dat we voorlopig ons huidige bed naar deze kamer verplaatsen. Ik wil wel graag twee ‘nieuwe’ (kan: tweedehands) nachtkastjes en een ladekast voor ondergoed, badkleding etc. Verder blijft de grote zwarte haard een eyecatcher in de ruimte (op de plattegrond is hij wit, maar de schouw is zwart graniet). Een passpiegel maakt het af.

Verlichting en stoffering

Het groen wordt verder versterkt door de diep grijsgroene gordijnen Dueto van A House of Happiness, gemaakt van gerecycled materiaal. We waren allebei helemaal wég van deze stof, sterker nog: ik heb het interieurontwerp eigenlijk een beetje gebaseerd op deze gordijnen. Op de omslagfoto komt de kleur en de structuur van de stof niet echt tot z’n recht, ik zou ‘m zeker in het echt gaan bekijken bij een winkel in de buurt (of een gratis stofstaal aanvragen) als je op zoek bent naar duurzame gordijnen. Zowel voor de ramen als voor de openslaande deuren naar het balkon komen ze te hangen.

De vloer krijgt vloerbedekking (tapijt) in een lichte zand-kleur, waarbij ik nog op zoek ben naar een aanbieder hiervan die met gerecyclede / milieuvriendelijke materialen werkt. Advies is welkom! Wat accessoires betreft houd ik het uiteraard heel rustig. Aan beide zijden van het bed komen wandlampen, aan het plafond komt een Gispen plafonnière met melkglas en de grote plant in de hoek viel vast ook al op. Daarnaast is het plafond in deze ruimte geornamenteerd, een statement piece op zichzelf!

Er komt nog wel wat aan de muren te hangen, maar niet veel. De ramen zijn in het echt veel hoger, ik ben nog lerende met de software 🙂

Verduurzamen

Daarnaast worden er een aantal acties uitgevoerd om de ruimte te verduurzamen. Mijn vriend wil de vloer gaan isoleren en de twee buitenwanden worden ook geïsoleerd, zowel voor geluid als warmte. Alle lampen worden vervangen door lampenbollen met A+ of A++. Daarnaast willen we dus gebruik maken van bestaande materialen, waar mogelijk (hergebruik) en producten toevoegen waar ik echter achter kan staan. De zwarte ladekast die je ziet staan hierboven, wil ik tweedehands op de kop tikken. De spiegel misschien ook wel. De plafondlamp – die dus al in huis is – komt via Marktplaats.

Zo, dat is het plan. Nu moeten we het “alleen nog maar even” in de praktijk brengen 😉 Stay tuned voor een verbouwupdate, die staat gepland voor komende donderdag.

xAnja