Een update over mijn Voorjaars-Capsule Wardrobe | Wat ik droeg

Nou, allereerst: ik ben dus echt geen fashion blogger. En ik heb een oud mobieltje die een beetje kuren begint te krijgen en waarvan de camera verre van flawless is. En ik heb momenteel geen ‘eigen’ slaapkamer (we slapen in een geïmproviseerde kamer) en dus ook geen staande spiegel. En toch wilde ik foto’s maken van de outfits binnen mijn lente Capsule Wardrobe. Want: dat hadden jullie tenslotte gevraagd 🙂

Dus ja, vandaag een zeker-niet-perfecte-maar-toch-informatieve blogpost over mijn voorjaars-capsule en hoe dat beviel. Opdat u er maar veel inspiratie uit mag halen 😉 Het waren uiteraard geen weken waarin ik veel anders deed dan thuiswerken en boodschappen doen, en af en toe op stap gaan. Toch probeerde ik er elke dag in ieder geval een beetje decent uit te zien: make-up op, sieraden in, iets leuks aan (inclusief schoenen).

Outfit 1 – Volgens mij staan jeans en een t-shirt zo’n beetje bekend als “minimalistisch uniform” haha. Hoewel ik een beetje een koukleum ben en in de winter nogal veel truien en mijn grijze vest draag, is het ook een outfit waarnaar ik snel grijp in het voor- of naseizoen. Gewoon omdat het makkelijk is en je het eenvoudig kunt updressen met een hakje, een riem en wat meer sieraden.

Het groene t-shirt is één van mijn favorieten geworden dit seizoen. Hij is van 100% bio katoen en zit als gegoten – een beetje losjes maar wel getailleerd. Ik draag ‘m met jeans en mijn grijze broek, maar ook met een korte broek. De schoenen hierboven zijn van Toms. De darkwash boyfriend jeans komt van… mijn zoon (die paste hem niet meer terwijl hij nog helemaal goed was). Die zat overigens niet in de originele capsule-planning, ik heb ‘m gewoon “gestolen” 😉

Outfit 2 – Het “prototype C&A shirt” zoals mijn vriend het ‘liefkozend’ noemt, op mijn grijze broek die ik via UnitedWardrobe kocht. Ik hád al een grijze broek, maar die kon echt niet meer en dus besloot ik tot het kopen van een “nieuwe”. De witte sneakers staan ook op het lijstje om vervangen te worden… ik weet alleen nog niet zo goed welke ik wil (open voor suggesties, dank voor de eerdere tips).

Dit shirt is leuk en gaat zeker nog net weg, maar de lichte kleur staat pas een beetje goed bij me als ik een teint heb. Anders maakt het me wel erg bleek. Er zit een grappige tie-not aan de zijkant, je knoopt het shirtje bij elkaar.

Outfit 3 – Een basic wit -shirt en mijn nieuwe-tweedehands broek, met de Toms schoenen die ik twee jaar geleden kocht. Als dit niet minimalistisch is, weet ik het ook niet meer 😀 Heerlijk om zo simpel te kunnen kleden. Met een blazer en een hakje is dit trouwens zo een nettere look.

Outfit 4 – Ik ben maar even in onze gang gaan staan voor een andere look op de foto, want mijn kleding verschilt niet zoveel, haha. De jeans hier zijn van H&M, de concious collectie. Het shirt is weer het groene van hierboven, net als de schoenen van Toms. Hetzelfde shirtje als hierboven heb ik ook in het roze en ook die draag ik regelmatig met een jeans of grijze broek.

Outfit 5 – Wat ik miste in de garderobe die ik begin april samenstelde was de kleding voor als het echt warmer werd: jurkjes, korte broeken en sandalen. Dus die zijn uit de dozen gekomen: één paar sandalen, de Toms schoenen, mijn ‘Japan schoenen’ (foto hierboven, muiltjes die ik gekocht heb in Japan), één short en twee jurkjes. Deze hierboven is nieuw, ik kocht ‘m van een bijna-verlopen cadeaukaart bij H&M.

En om nog maar even een “keeping it real” foto erin te gooien: omdat we de laatste tijd bezig waren met verbouwen (zie ook mijn Instagram stories), had ik regelmatig deze outfit aan… weinig glamoureus, maar verrekte handig 😉

Wat ontdekte ik bij het dragen van deze capsule garderobe:

 • dat het heel lekker was dat ik dit van tevoren had bedacht, wat scheelt dat ’s morgens
 • dat ik prima uit kwam met deze hoeveelheid qua wassen en dragen
 • dat ik te weinig kleding had voor warme dagen in deze seizoenscapsule
 • dat ik dacht dat ik nog een trui extra nodig had, maar het bleek juist vrij vroeg in het seizoen al warm (de trui heb ik dan ook niet gekocht)
 • dat ik echt nieuwe sneakers nodig heb, maar geen zin om ze te kopen
 • ook mijn jeans-shirt droeg ik in de eerste weken veel, inmiddels vind ik dat te warm
 • dat ik vergeten was foto’s van mijn outfits te plaatsen op Instagram zoals beloofd *solllllly*
 • dat ik de echt dikke truien amper nog gedragen heb
 • dat ik felle kleuren eigenlijk toch leuker vind dan deze pastellen – en mijn vriend ook 😉

Voor het begin van volgende maand staat een Capsule Wardrobe: Summer edition gepland! Eens kijken welke kledingstukken er mee verhuizen de zomer in!

xAnja

Meer lezen over de Capsule Wardrobe? Hier vind je alle artikelen over dit onderwerp.

Anja

8 reacties op ‘Een update over mijn Voorjaars-Capsule Wardrobe | Wat ik droeg

 1. Leuk om zo te zien Anja! Ik probeer al een aantal jaren een capsule wardrobe te creëren, maar blijf zoeken naar welke manier het beste bij de past. Deze blog is erg inspirerend. Ik ben erg tevreden over mijn Veja sneakers, duurzaam en zitten heerlijk!

  Like

 2. Ik heb besloten dat ik maar 4 kleuren in mijn kledingkast wil, en wat er niet bij past gaat weg naar de kringloop.
  Is best een drastisch besluit en nog niet zo makkelijk vol te houden.
  Ik denk dat ik met die 4 kleuren eindeloos veel combinaties kan maken en er beslist niet saai hoef uit te zien.
  De volgende 4 kleuren kies ik ook met reden.
  Lichtgrijs, de kleur van mijn haar, en heel bescheiden en met veel te combineren.
  Blauwgrijs, de kleur van mijn ogen, deze kleur verzacht net als lichtgrijs de rimpels in mijn gezicht, en staat mij heel chique.
  Een zacht zalmroze, de kleur die perfect bij mijn huid past.
  En brique, een kleur die me ook prima staat en wat dieper is en goed te combineren met zalm, blauwgrijs en grijs.
  Ik wil dus 4 broeken, 4 rokken / jurken, en 4 truien /vesten.
  + Bij elke outfit 2 verschillende t-shirts.
  + Bijpassende accessoires, zoals sjaals en maillots en schoenen, hoed en handschoenen.
  Wanneer je dit een goed idee vind, raad ik je aan om heel erg goed naar je eigen gezicht te kijken.
  Welke kleur laat je ogen stralen?
  Welke kleur geeft je huid meer kleur?
  Welke kleur maakt de lijnen in je gezicht zachter?
  Bij welke kleuren zie je er fitter uit?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.