Dit is mijn voorjaars-capsule wardrobe | Fotoverslag

Nadat ik twee weken geleden de ideeën en het moodboard voor mijn voorjaarskleding (in de vorm van een capsule garderobe, een compacte verzameling kleding) deelde, is het nu tijd voor de daadwerkelijke kledingstukken. Met de notitie dat ik er nog niet 100% tevreden mee ben en dat ik pas afgelopen maandag ben gestart met het dragen van deze kleding.

Voor wie dat inspiratieartikel mist, hier nog even mijn Pinterest moodboard / lookbook:

En hoe vertaalt zich dat dan naar mijn garderobe? Nou…

Voila, dit is mijn eerste aanzet! Komt qua kleuren en stijl aardig overeen, toch? En is, zoals ik al eerder schreef, best een beetje outside my comfort zone. Maar je moet wel eens de grenzen opzoeken hè.

De eerste hangertjes is tops (t-shirts, lange mouw, trui) en de laatste drie zijn broeken.

De eerste vier tops zijn nieuw, de rest had ik allemaal al. De nieuwe tops zijn van biologisch katoen (C&A). Het jeans shirt, de witte blouse en de grijze trui zijn alle drie van H&M, the concious collection, maar die zijn dus niet nieuw. De spijkerbroek is ook H&M, de twee broeken daarna zijn gekregen (wit) en uit een tweedehands winkel (grijs).

Nee, het schilderij hangt niet scheef. Dat is de vloer / het plafond.

Er staan een paar lelijk witte, afgetrapte schoenen onder m’n garderobe, en dat is precies het probleem: ik mis absoluut voorjaarsschoenen. Heb al langere tijd geen nieuwe schoenen meer gekocht en dat merk ik nu wel. Laarsjes staan toch niet echt onder witte broek en laten we eerlijk zijn, ik heb geen zin meer in hele zware schoenen. M’n geliefde Allstars zijn inmiddels zo ver heen dat ik ze nog draag voor het werk in de tuin, maar that’s it. Ik ga dus nog op zoek naar een nieuw paar sneakers.

En wat ik ook nog mis, is een (extra) voorjaarstrui. De grijze sweater is prima, maar vrij saai en nog best warm. Ik zoek eigenlijk een trui die je op een iets minder koude dag goed aan kan, eventueel met een lange mouwen top eronder. Ik heb een grote kanshebber gevonden bij two Thirds (no spon), maar moet van mijzelf altijd even wachten voordat ik iets ‘mag’ kopen:

pale pink knit from TWOTHIRDS shown on female model
We lijken wel een beetje op elkaar, het model en ik. Als ik in Spanje geboren was en niet net uit de winterslaap kwam dan 😉

Is dat dan alles wat ik draag in de komende weken/maanden? Nou, bijna wel, op één ding na, mijn geliefde grijze vest hangt hier niet bij en draag ik veel. Die gaat over t-shirts op koude dagen, over de witte blouse als ik me netjes wil kleden en past met een simpele, witte top ook heel goed in deze capsule wardrobe. En als het ’s avonds nog erg koud is, dan kan ‘ie zelfs over een trui.

Wil je weten wat ik de komende weken draag? Ik plaats er af en toe foto’s van op mijn Instagram.

Fijne dag allemaal. Hoop dat het met jullie goed gaat ❤
xAnja

Foto’s capsule: eigen
Fotocredits laatste foto: Two Thirds