Mijn voorjaars-capsule garderobe: planning, kleuren

Zo. De wereld is een gekkenhuis, maar ik ga er even lekker niet aan meedoen. Ik ga me focussen op het voorjaar, wat net begonnen is, op zonnige dagen en de outfits die daarbij horen. Het is alweer veulstelang geleden dat ik hierover geschreven heb. Tijd voor mijn capsule wardrobe: de voorjaars/lente-editie!

Voor wie de blog nog niet zo lang volgt: ik gebruik verschillende manieren / verschijningsvormen van de capsule garderobe voor mijzelf. Zo heb ik een vaste capsule wardrobe piramide waar ik het hele jaar mee doe, maar soms maar ik daarin een uitstapje en kies ik voor een seizoensgarderobe.

Ik heb sommige kledingstukken al zo lang dat ik niet eens meer weet waar ze vandaan komen. Ik probeer om zoveel “draagmomenten” als mogelijk uit mijn kleding te halen. Maar dat betekent ook dat ik af en toe echt wat nieuws moet.

In dat laatste geval neem je je bestaande basics en breid je die uit mijn stukken die juist in dat jaargetijde van toepassing zijn. Items die je nog in de opslag had liggen bijvoorbeeld, of die je al in je kast hebt, maar die nog niet gedragen zijn. En ja, je kunt ook een aantal nieuwe of preloved stukken kopen om je seizoensgarderobe compleet te maken.

Hoe ga ik te werk?

De eerste stap is het leuk: dat is een moodboard of kleurenpalet bedenken: hoe wil je eruit zien dit seizoen? Waar loop je warm voor? Wat waren succesvolle kledingstukken in de winter en wil je die ook in de (vroege) lente nog dragen? Ik maakte eerst dit kleine moodboard:

Pastellen! Jeans! BLOEMEN? Wow. En mintgroen.
En ik maakte natuurlijk ook een Pinterest-album. Ik bedoel. Ja je bent toch een blogger hè 😀

En ja… dat is inderdaad wel even wat anders dan winter-Anja, maar dat is ook wel de bedoeling van een capsule wardrobe moodboard: het moet je inspireren om anders naar je bestaande kleding te kijken. En ik vind dit dus echt een heel leuke stijl, wat mezelf echt verbaasd!

Ook een poging wagen?

Stap 1 is dus: maak een moodboard
Stap 2 is dan om te kijken wat je hebt en wat je mist. Wat er past bij de stijl die je voor ogen hebt en wat niet. Kijk niet naar individuele stukken die je leuk vindt en die je op je moodboard hebt staan, kijk naar de algemene stijl: wat zie je globaal erin terug.
Dat wordt gevolgd door… jawel, stap 3: hoe kun je aan je ‘perfecte’ capsule garderobe komen voor dit seizoen? Wat kun je mixen en matchen?

Ik heb redelijk wat wit in mijn garderobe, dus daarmee kom ik wel een eindje met deze voor mij toch vrij nieuwe stijl. Zo zijn pastellen echt buiten mijn comfortzone. Ik ga dus op zoek naar een aantal nieuwe (mogelijk tweedehands) stukken waarmee ik voor het nieuwe seizoen combi’s kan maken met items die ik al in mijn kast heb zitten. Op duurzame wijze natuurlijk.

En of/hoe dat gelukt is, dat lezen jullie in deel 2 met een overzicht van mijn voorjaarsgarderobe!
xAnja

Ps. Ik hoop dat jullie allemaal gezond en wel zijn. En bedankt voor alle lieve, oprechte, warme en mooie woorden als reactie op m’n vorige blog! ❤

Ps. 2 Ga niet zomaar op zoek naar een hele nieuwe garderobe, tenzij je echt niets meer kan met je oude kleding (door gewichtsschommelingen, zwangerschap o.i.d.). En zoek ook naar tweedehands en/of biologisch/eco/fair trade opties. Daarover meer in deel 2!

Anja

9 reacties op ‘Mijn voorjaars-capsule garderobe: planning, kleuren

  1. Ik heb het voor volgende week in mijn agenda staan: een nieuwe “project 333” capsule samenstellen voor het nieuwe seizoen. Maar het zal een wisseling worden van kledingstukken binnenshuis. Ik durf nu niet meer te shoppen behalve de boodschappen. Maar er hangt dan ook genoeg in een andere kast waarmee ik lekker kan wisselen voor het warmere weer. Weer meer kleur uitzoeken, fijn.

    Geliked door 1 persoon

    1. O leuk zeg! Project 333 vind ik ook erg inspirerend. En juist goed toch, dat wisselen van kleding in je eigen kast! Van mij zullen de items afkomstig zijn van webwinkels en unitedwardrobe, gok ik

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.