Coronadagen: een lijstje met vragen voor een leuk gesprek

Zitten we dan hè, met z’n allen.
Binnen.
En dat gaat nog wel even duren ook, denk ik zo.

Van de week kwam er geen blogbericht uit mijn handen. Het voelde (voelt) een beetje overbodig om in deze tijden berichtjes te posten over productiviteit, ontspullen en het nut van weekmenu’s (al is dat eigenlijk de enige tip die ik je zou willen geven: houd je zoveel mogelijk aan je gewone structuur / ritme alsook wekelijkse menuplanning).

Toen dacht ik erover om te gaan schrijven over thuiswerken. Als zzp’er met een thuiskantoor ben ik daar best bedreven in. Maar er kwam weinig uit m’n vingers. Wie daar wel benieuwd naar is, kan deze blogberichten lezen:

Andere boeg

Eerst dacht ik: nou, dan schrijven we toch even een weekje niet. En net toen ik dat een beetje schoorvoetend had geaccepteerd, kwamen er twee Facebookberichten en een mailtje… of er nog een nieuwe post kwam, want het was tenslotte al woensdag…

Jongens, jullie zijn schatten. Nooit geweten dat er echt mensen zijn die mijn blogberichtjes “eventjes een momentje voor mezelf” noemen. Dat er naar uitgekeken wordt. Dat jullie me missen als ik even niet post. Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Dit is misschien niet de tijd voor opruimschema’s en productiviteitstips, het is wél het moment voor goede gesprekken. Met jezelf, met je partner of met je kind(eren). Daarom is dit mijn cadeautje voor jullie in deze stomme tijden: een lijstje met conversatie-startvragen. Soms hele diepe, soms hele simpele. Grappige. Serieuze. Maar in ieder geval leuk om jezelf af te vragen of om te delen.

Here we go:

 • Houd je meer van in bad gaan of van douchen?
 • Weet je met je ogen dicht wat er in de koelkast staat?
 • Als je 30 seconden had om met de hele wereld te praten, wat zou je dan zeggen?
 • Als je niet zou hoeven te werken / naar school zou moeten gaan, wat zou je dan doen met je dag?
 • Als je maar één woord zou mogen gebruiken vandaag, welk woord zou dat dan zijn?
 • Welk lichaamsdeel van jezelf vind je het mooist? Waarom?
 • Je krijgt een olifant cadeau. Je mag ‘m niet weggeven. Wat zou je ermee doen?
 • Als je een dag een plant of bloem zou mogen zijn, welke plant wil je dan zijn en waarom?
 • Als je in een vliegtuig zou zitten naast een leuke bekende Nederlander, wat zou je dan doen?
 • Welke kleur heeft de voordeur van je droomhuis?
 • Wat was de laatste keer dat je iets nieuws hebt gedaan? Wat was het?
 • Kun je liegen zonder iets te zeggen?
 • Als je docent zou zijn, welk vak zou je dan lesgeven?
 • Het is je 100e verjaardag en er wordt aan je gevraagd wat het belangrijkste / mooiste uit je leven was. Wat zeg je?

Veel plezier en leuke gesprekken samen! ❤
Ps. vinden jullie dat ik gewoon moet blijven door bloggen “zoals altijd” of is het beter om even te pauzeren?

xAnja

Fotocredits: Katsia Jazwinska