Mijn doelen voor februari | 2021 goals

Het is alweer de 27e vandaag, wat betekent dat de eerste maand van 2021 er alweer bijna op zit. Voor mijn gevoel is ‘ie voorbij gevlogen; het leek alsof ik vorig week nog aan de oliebollen zat. Maar als ik een beetje beter terugkijk, is er toch best veel gebeurd deze maand. Tijd voor een review en een lijstje met doelen voor februari.

Op tweede kerstdag vorig jaar begon ik op Instagram met het beantwoorden van één reflectievraag over 2020 per dag. Het waren vragen als “wat was het mooiste/beste moment” en “wat deed je voor het eerst”. Daar gaf ik niet alleen zelf antwoord op, ook een aantal van mijn Instagram-volgers reflecteerden op die manier mee. Dat gaf mooie en belangrijke inzichten.

Vervolgens nam ik de rust van oudjaars- en nieuwjaarsdag om een aantal doelen voor mijzelf op te schrijven. Je kon ze lezen in mijn blogbericht van 2 januari. Die doelen zijn vrij “grof” omschreven, niet erg gedetailleerd – en dat is een bewuste keuze. Met de acties voor elke maand wil ik daar namelijk een praktische uitwerking van maken (voor de liefhebbers: gebaseerd op de motivational wave van Fogg).

Zo is ‘gezonder eten en drinken’ één van de doelen voor 2021 – en was ‘zorgen voor gezond avondeten’ de actie van januari. Met verschillende maand-stapjes bewerkstellig ik dus uiteindelijk dat grotere doel.

Hoe ging dat in januari?

En dan nu voor het ‘lief dagboek’ gedeelte van de blog 😉 Dit was de eerste maand en overall ben ik heel tevreden. Een korte review:

De maand in één woord: duidelijkheid

Highlights:

 • Ik heb in december gesolliciteerd en uiteindelijk deze maand een contract getekend voor een nieuwe baan! (start over een paar weken)
 • We sliepen deze maand voor het eerst in onze nieuwe prachtige slaapkamer. Zo fijn!

Geleerd: om persoonlijke 2021 plannen te maken en acties te plannen om die doelen te bereiken.

Trots op:

 • de stappen naar mijn toffe nieuwe job – erg veel zin in de nieuwe uitdaging
 • goede structuur in mijn werkzaamheden, balans werk en privé
 • hoe mooi de nieuwe slaapkamer geworden is, al het werk wat erin gegaan is
 • avondeten is zoveel gezonder! Veel minder afhalen/bezorgen.
 • ik ben van mijn vaste wekelijkse blogschema afgestapt en overgegaan op een maandelijks onderwerpenlijstje. Dat geeft me zoveel meer rust én ruimte voor creativiteit
 • ik ben vrijwel elke werkdag begonnen met een 10 minuten meditatie.

Viel tegen/kan beter:

 • de kapper kon uiteraard niet doorgaan door de verlenging van de lockdown. Dus zit ik nog steeds met een coronacoupe.
 • maaltijdplannen op maandag lukt “mwah”, toch komt er dan wel een gezond gerecht op tafel – alleen plan ik het niet van tevoren.

Grappig om te zien dat ik veel meer heb gedaan dan de doelen die ik voor mijzelf had opgeschreven voor deze maand. Lekkerrrr!

Doelen voor februari

Die kapper, tsja, da’s meteen een mooi bruggetje naar de actielijst van deze maand. Ik pak daarvoor de 2021 doelen en bedenk eerst wat mijn intentie voor deze maand wordt, gevolgd door maximaal 3 grote en een aantal (meestal 3-5) kleinere, simpele c.q. eenvoudiger te bereiken doelen.

Voor deze maand zijn dat o.a.:

 • (3) Al het houtwerk in de woonkamer schilderen, inclusief dorpels (groot doel)
 • (2) Goed afronden huidige werkzaamheden (groot doel)
 • (2) Voorbereiden voor een goede start in m’n nieuwe baan (groot doel)
 • (4) Leuke Valentijnsdag bedenken (klein doel)
 • (5) Lente bucketlist maken (klein doel)

De cijfers verwijzen naar het hogere 2021 doel waar deze actie aan bijdraagt.

En die kappersafspraak dus. Maar dat was eigenlijk een januari-doel, dus die schuift gewoon door.

Hoe ga ik dit bovenstaande realiseren? Ik neem de doelen en plan er direct dagen/momenten voor in in mijn agenda. Dat is misschien wel de belangrijkste stap van dit hele verhaal. De zaterdagen zullen klus-zaterdagen zijn, en ik neem een aantal vrije dagen op vóór ik met mijn nieuwe job begin. Ook ‘boek’ ik meteen een dag waarop ik mijn plannen voor maart bedenk.

That’s it, folks. Ik ben nu al benieuwd naar mijn ervaringen in deze nieuwe maand die voor me ligt.

Ik ben benieuwd hoe jouw eerste maand van 2021 gegaan is. En voor de mensen die aangaven dat ze nog graag een doelen-lijstje wilden maken voor 2021: is dat gelukt? Deel gerust linkjes naar jouw (blog)bericht of deel wat je wilt delen!

xAnja

Fotocredits: Katie Burnett

Anja

8 reacties op ‘Mijn doelen voor februari | 2021 goals

 1. Mooie terugblik op januari en gefeliciteerd met je nieuwe job, dat geeft vast veel nieuwe energie. Ik heb nog niet echt stilgestaan bij doelen voor februari, maar ik denk dat ik graag meer nieuwe dingen wil doen. In de zin van: niet alle dagen hetzelfde doen? Er moet nog wat aan gesleuteld worden, zoals je merkt. Veel succes alvast met je doelen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.