Hoe gaat het met de verbouwing?

Het is alweer even geleden dat ik een verbouwupdate heb geschreven. Dat heeft een reden: de verbouwing is qua grote dit-moet-echt klussen afgerond, we zitten nu in de mooimaak- en afmaak-fase. Maar zoals altijd blijkt ook daar veel tijd naartoe te gaan. Tijd voor een overzichtje waar we mee bezig zijn, wat er al af is en waar we nu staan.

De laatste blogpost over iets verbouw-achtigs was de slaapkamer-reveal van zo’n twee weken geleden. En tsjonge, wat een klus is dat geweest. Ik zal er hier niet teveel over schrijven, want er is een blogpost in drie delen beschikbaar:

  1. De accentmuur: alle muren zijn leeg op deze na.
  2. Onze keuze voor duurzame gordijnen (aanrader!)
  3. De volledige make-over met voor en na foto’s

En vorig weekend was er natuurlijk het artikel over de tuinplannen, of iets wat daarvoor door moet gaan, wat op zichzelf ook best een flinke klus is (gaat worden). Maar dat doen we dus heel rustig aan.

Badkamer

De badkamer en suite (gekoppeld aan onze slaapkamer/inloopkast) is inmiddels ook af! Verwacht een uitgebreide reveal hier zeer binnenkort. Daarin dan ook alle details over de klus en hoe het geworden is! Alvast een sneak peek:

Inloopkast

De klus van maart-april was het afmaken van de inloopkast. Die is nog niet 100% af, maar het binnenwerk staat en een deel van onze kleren liggen er al. Ik hoop deze in juni te kunnen laten zien.

Woonkamer

Onze woonkamer is verdeeld in een voorkamer, tussenruimte en eetkamer (en serre, maar die tel ik nu even niet mee). Het grotere, grove werk is hier nu af en we wonen er al helemaal, maar de echte inrichting en zaken zoals gordijnen moeten nog. We hebben vooral gewoon wat meubels “neergezet” en ik kijk nu steeds een beetje waarmee ik de kamers nog wat meer wil vullen.

Ook hebben we 8 deuren in deze ruimte (de deuren van de inbouwkasten nog niet meegerekend) en moeten die nog voorzien worden van lak. De plinten moeten nog geschilderd en ik wacht nog op twee meubels die ik heb besteld.

In de tussenruimte komt onze ‘echte’ thuisbioscoop: een afsluitbare ruimte met een bankje om films of series te kunnen kijken, zonder dat anderen daar ‘last’ van hebben. Het idee is om deze kamer in het najaar helemaal af te hebben.

Hal

De vestibule (inkomhal) is hetgeen waar mijn vriend nu vooral bezig is. Ook hier is het grove werk gedaan en staat er al heel wat (waaronder onze glas-in-lood deur) in de lak. Toch is er nog aardig wat houtwerk wat afgelakt moet worden en ben ik op zoek naar een lamp voor deze ruimte, aangezien er nu slechts een peertje hangt. Het marmer moet schoongemaakt worden en er moet een nieuw luik komen voor bij de voordeur (om bij de nutsvoorzieningen te kunnen komen). Een nieuwe schoonloopmat maakt het af. Ik hoop dat we dit in juli gereed hebben.

Gang

Na de glas-in-lood deur kom je in onze meterslange gang met de trap naar boven en vijf deuren. Hier hebben we ook vooral nog veel schilderwerk te gaan, waaronder die vijf deuren én de trapvoorkant (niet de trap zelf, dat is voor later). Verder hoeft er in deze ruimte niet zo heel veel meer te gebeuren; wat opbergruimte voor sjaals/handschoenen en schoenen en dat is het dan wel. Hopelijk is deze ruimte eind augustus af.

Toilet

De wc beneden is iets waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest. De tegels zitten erop, het toilet functioneert, er is een wasbakje en de muren én het plafond zijn gestukt en zijn fris wit geschilderd. Nu is het houtwerk aan de beurt en daarna volgt het ophangen van een spiegel, toiletrolhouder enzovoorts. Ik gok erop dat deze ruimte eind deze maand, misschien begin volgende maand af is.

Genoeg te doen dus nog. Maar het gaat hier echt op een rustiger tempo. De schattingen die ik heb gegeven voor wanneer het af is zijn echt precies dat: schattingen. We zijn ondertussen best een beetje ‘klusmoe’ en vinden het belangrijk ook tijd aan andere zaken te spenderen; niet ieder weekend bezig te zijn met schilderen, kleuren uitzoeken of gaatjes vullen. Maar van alle projecten deel ik de resultaten natuurlijk weer op m’n blog, zoals jullie gewend zijn! Dus stay tuned!

Wat was jouw laatste klus in huis of tuin? Of waar ben je juist nu mee bezig?

xAnja

Anja

5 reacties op ‘Hoe gaat het met de verbouwing?

  1. Een prachtig huis…zo sfeervol. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten, maar goed dat jullie ook de nodige rust pakken. Ik spreek uit ervaring 🙂 Vorig jaar hadden wij een grootschalige renovatie en daarna waren we ook even klusmoe. We hebben nu vijf maanden niets gedaan maar hebben nu weer een klusproject opgepakt. Een van de slaapkamers wordt onze kledingkamer. Er moet nieuw laminaat in, de muren moeten worden gedaan en een nieuwe kledingkast is besteld. Gaat ook weer de nodige tijd inzitten, maar het resultaat zal er zeker zijn.

    Like

  2. Prachtig mooi huis…mooie sfeer zit erin en voegen jullie toe.
    Klusmoe zijn is voor ons ook herkenbaar..er gaat veel tijd en energie in zitten.

    Onze laatste klus is; volledig nieuwe slaapkamer…plafonds..inbouwkasten..muren..vloer…
    Nu nét klaar! En dan ook écht klaar..de plinten..de stopcontacten..we zijn streng geweest met de laatste details om door te zetten zodat we er niet wéér met gereedschap naar toe moeten. Zó blij mee want nu is het een oase van rust.

    Omdat we ook veel mantelzorg op ons bordje hebben nemen wij ook even rust.
    En ondertussen nieuwe klussen uitdenken/schetsen😊

    Suc6 voor jullie toegewenst

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.