Make-up Madness

Dit is een verouderd bericht. Voor de geüpdatete versie, klik hier.

Nothing makes a woman more beautiful than the belief that she is beautiful – Sophia Loren

Eigenlijk ben ik nooit een make-up prinsesje geweest, maar ook ik heb een lade vol beautyproducten en make-up. En dat gaat niet echt samen met de minimalistische lifestyle. Dus I did what any other person would do… ik ging op onderzoek uit. Bij beautybloggers en minimalisten. En ja, bij minimalistische beautybloggers.

Ik las blogs en artikelen en keek naar YouTube filmpjes. Uiteindelijk kon ik concluderen dat er een soort gemeenschappelijke basis is, al zijn de meningen ook zeker wel eens verdeeld. De volgende items kwamen naar voren:

 1. Een basisproduct (foundation of CC-cream)
 2. Een concealer
 3. Een blusher
 4. Oogschaduw (als je blank bent zoals ik, is één palet met verschillende champagne-achtige kleuren het handigst)
 5. Mascara (over het type lopen de meningen uiteen)
 6. Een wenkbrauwpotlood
 7. Een eyeliner (de meeste gaan voor een liquid)
 8. Bronzer
 9. Under Eye Brightener
 10. Lipgloss, lipstick of lippenbalsem (again, verschillende meningen)

Tien producten – best heel netjes en behoorlijk minimalistisch, zou je zeggen. Ik wilde stap voor stap aan de slag gaan en dus eerst ruimte maken! Ik haalde mijn lade met producten leeg en kieperde mijn toilettas om. Alles wat ik niet had gebruikt in de afgelopen 90 dagen ging linea recta de deur uit. 

Daarna, kritisch mijn overgebleven collectie bekijkende, besloot ik dat er welgeteld 2 producten zouden kunnen blijven (nummer 5 en 10). De rest was op, werkte niet fijn, paste niet bij  mijn huid of lag simpelweg al in de prullenbak.

Dus, na ruim 2 weken non-spending, begaf ik me naar enkele van de bekende beauty stores voor nieuwe items. Dat was op zich al een vreemde gewaarwording. So Much Keuze.  Zo veel herrie. Zoveel kleuren en glitters en spiegels en… Noem me een oud wijf, maar ik ging liever een andere kant op. Liever simpel dan zoveel visueel kabaal.

Ik stapte binnen bij The Body Shop, LUSH, KIKO en Yves Rocher te gaan. Zeker ook inzake animal testing, natuurlijkere keuzes en milieubewust kiezen. In Rotterdam zitten deze winkels toevallig heel mooi dichtbij elkaar. Bij Lush werd ik goed geholpen, er werd met me meegedacht en ik kon verschillende producten uitproberen.

Bij The Body Shop werd ik zuur aangekeken, nadat ik al 5 minuten voor het make-up schap stond en vroeg om assistentie. Hoppa: exit Anja. Bij Yves Rocher – waarvoor ik in eerste instantie mijn grootste huiver had – stond er een hele leuke jonge meid die nuchter en eerlijk vertelde over hun producten en werkwijze. KIKO is een geweldig merk, maar het is er wél altijd druk in de winkel.

Ik kocht:

 • Yves Rocher Pure Light, Light & Luminous Foundation – beige 100
 • Lush Feeling Younger Skin Tint (een concealer en under eye product)
 • Yves Rocher Blush – 07 Rose Capucine
 • Kiko High Pigment Wet and Dry Eyeshadow – 50
 • Yves Rocher Vertige Felt-tip liner –  02 Brun Café

Reeds in mijn bezit en ook op de foto:

 • MaxFactor 2000 Calorie Dramatic Volume Mascara
 • MAC lipstick – Matte Mehr 70

Dus: bombs away… ik ga mijn nieuwe make-up testen en genieten van de opgeruimde lade en make-uptas. Happy weekend!

Anja

7 reacties op ‘Make-up Madness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.