House Tour | Binnenkijken (2)

In deel 1 van de House Tour schreef ik dat we ergens dit jaar een nieuw huis zullen betrekken. Daarom wil ik in de komende tijd (voor de verhuisdozen hun intrede doen) een aantal mooie, goede foto’s maken van onze huidige crib.

Kijk hier deel 1 van de House Tour terug.
Klik hier voor deel 3 van de House Tour.

We wonen nu in een verbouwde timmerfabriek, die voorheen dienstgedaan heeft als tapijthandel, garage, fietsenwinkel en opslag. Inmiddels zijn oude kasten omgebouwd tot toilet- en badkamerruimtes en zijn de twee kantoren momenteel in gebruik als slaapkamers. In de grote woonruimte zitten twee verdiepingen, vandaag laat ik jullie de living zien. Het is hier bijna allemaal ‘open plan’.

_MG_0284

Om je een idee te geven waar we nu staan in huis ten opzichte van deel 1 deze overzichtsfoto met de woonkamer en het eetgedeelte.

_MG_0287

De ladder is massief eiken, loodzwaar, en hoort bij het huis. Vloerkleed is uit Turkije, de lapjes zijn aan elkaar gestikt. De stoel is een Marcel Breuer Wassily stoel, die ik ooit voor het enorme bedrag van € 35 via Marktplaats kocht. De bank en de zwart met gouden theelichthouders zijn van mijn vriend. Het kleedje is domein van poes Kravitz. De plantenstelen helaas ook 😉

_MG_0301

Eén van de tofste dingen aan dit huis is het ‘skelet’ van ijzeren en houten balken, zoals hier links op de foto en de originele ramen en deuren. Toen we hier net kwamen wonen, vroeg mijn oma wanneer ik het plafond af ging maken 😉 maar ik vind het juist heel gaaf zo. De eettafel is door mijn vriend zelf gemaakt. De witte stoelen zijn van Gamma (ja echt). De doorzichtige van Kartell. Op de achtergrond witte Malm ladekasten van Ikea. De flessenhouder (in zilver) vind ik verschrikkelijk lelijk, maar m’n vriend wil ‘m per se in het zicht.

_MG_0294

De kaart is er eentje van de stand van de hemel op de dag dat mijn vriend en ik elkaar ontmoet hebben (TheNightSky). De plant en pot geven een warm accent aan het zwart/witte palet. De grappige wijnfleshouder (met ingegraveerde naam) kreeg mijn vriend cadeau van een collega.

_MG_0295

Dit was deel 2 van de house tour. Up next: de rest van de living en de keuken. Leuk, deze serie? Doorgaan met meer foto’s?

Fijne zondag!

xAnja

Meer lezen?

 

De in dit artikel geplaatste foto’s zijn ‘intellectueel eigendom’ van deze blog. Het is daarom niet toegestaan foto of foto’s over te nemen zonder schriftelijke toestemming van de blogeigenaar. These photos in this article are a part of the ‘property’ of this blog. Therefore it’s forbidden to use a photo or photos without written consent from the blog owner.  

Anja

20 reacties op ‘House Tour | Binnenkijken (2)

 1. Wat een mooi huis en sfeervolle foto’s. En leuk dat bijna alle spullen wel een verhaal hebben. Ik ben nu al benieuwd naar je nieuwe woning, want de huidige verlaten lijkt me niet gemakkelijk! 🙂

  Like

  1. Dank je wel! Bij real life house tours blijf ik vaak maar vertellen over de items en waar ze vandaan komen. Soms duurt dat te lang, haha. Dan staat het bezoek ineens bij de koffiezetter:)

   Like

  1. Ik hou niet van frutsels ( you don’t say!) maar deze mogen er wel staan. Behalve dat zilveren ding dus. Die mocht van mij gisteren nog weg:p

   Like

 2. Wat een pracht van een huis heb je toch! De stijl is zo leuk en ook fantastisch mooi ingericht! Benieuwd naar de volgende kamers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.