12 Manieren om te ontspannen i.p.v. TV kijken + Tips van bloglega’s

Dankzij mijn bloglega’s, ook wel bekend als blog-collega’s, oftewel andere leuke mensen die ook andere leuke blogs schrijven 🙂 is er online een schat aan inspiratie te vinden. Zeker als het gaat om leuke manieren om tot rust te komen, anders dan het geijkte tv-kijken of Netflixen. Ik tip vandaag een aantal fijne ontspan-opties en tegelijkertijd een aantal leuke blogs om te volgen.

1. Luister een podcast

Als je zin hebt om iets luchtigs te luisteren, zijn de tips van Forever38 leuk. Ben je blogger/heb je een eigen bedrijf en wil je stappen maken? Kijk dan eens naar de tips van The Style Issue.

2. Luister (nieuwe) muziek

Groot fan ben ik van I always have a song in my head. Niet altijd ‘mijn’ muziek, maar elke keer verrassend. Echt leuk!

3. Lees een boek

Voor tips kunt je terecht bij Ogma, het leukste vintage (!) boekenblog.

4. Wandelen of sporten

We weten allemaal dat het goed is om (meer) te bewegen. Mariëlle van The Green Guide zette 25 redenen nog maar eens op een rijtje.

5. Breng plezier in je feed

Johanne tipte recent 5 hilarische vrouwen die je kunt volgen op Instagram. Voor een dagelijkse dosis LOL.

6. Effe lekker bloggen

Eén van de dingen waar ik me het beste door kan ontspannen. Ik heb altijd méér concepten dan tijd ze uit te werken, maar als jij met een writers block zit, lees dan dit artikel van Françoise.

7. Maak een blij lijstje

…zoals Romy van Vaker Vrolijk de laatste tijd doet. Gewoon een opsomming van de zaken die je happy maken, die verrassend zijn, die je meemaakt. Sas van iliveformydreams doet dat ook heel leuk. Je kunt het ook in je journal verwerken.

8. Houd een spelletjesavond

Adine van Lekker Leven met Minder – die ik vooral volg vanwege haar handige finance blogartikelen – schreef een leuke blog met haar top 5 gezelschapsspellen. Op mijn kerstverlanglijst staat trouwens “Cards against Humanity”.

9. Mediteren

Eén van de fijnste manieren om écht tot rust te komen. Lees over de verschillende meditatietechnieken in deze overzichtelijke blog van Esther.

10. Werk je bullet journal bij

Irene van tussen Mars en Jupiter laat regelmatig zien hoe zij het doet.

11. Shop voor iets wat je nodig hebt

Bijvoorbeeld een betaalbare en eerlijke winterjas voor als het straks écht koud is. Hermien van KouweKleren heeft daar dé tips voor.

12. Doe iets creatiefs

Maak bijvoorbeeld slingers van dingen die je nog hebt…. slingeren 😀 zoals Bespaarfreak doet. Andere ideeën: online foto-albums maken, breien, iets lekkers bakken.

Tips & suggesties?

Blog jij ook of lees je graag blogs die je inspireren? Laat ze weten via de comments – dat kunnen zowel artikelen als algemene blogs zijn. En ja, je mag jezelf natuurlijk ook gewoon even schandalig in de spotlights zetten 😉

xAnja

Meer lezen over ontspannen en mindful leven?

Anja

9 reacties op ‘12 Manieren om te ontspannen i.p.v. TV kijken + Tips van bloglega’s

  1. Hé bedankt voor de vermelding! ^^ Heb weer wat nieuw leesvoer verzameld ook. Goeie tips trouwens! Nieuwe muziek ontdekken vind ik ook echt een goeie manier om te ontspannen. Ik wil daar dan echt met mijn aandacht bij zijn en goed luisteren naar de lyrics of er echt in op gaan. Dan vergeet ik toch wel even alles om mij heen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuke tips! Al heeft mijn “morele kompas” wel wat moeite met Cards against Humanity… 😉

    En een kleine, schaamteloze aanvulling (hihi): mijn laatste blogpost gaat over gezichtsmaskers. Ook een manier om even te ontspannen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.