Nog eens 20 Random Facts about Me | Persoonlijk

De eerste lijst met Random Facts about Me was zo populair (stelletje nieuwsgierige aagjes!) dat ik dacht: vooruit, daar kan nog wel een vervolg op komen; het was namelijk hartstikke leuk om te typen en om daarna te lezen en genieten van jullie eigenaardigheden in de comments.

Dus, op veler verzoek, here we go again…

20 Random Facts About Me

 1. Voor ik de deur dichttrek, check ik altijd of ik mijn sleutels bij me heb. Ook al heb ik ze nét in mijn tas of broekzak gestopt. #OCD
 2. Peaky Blinders vind ik de beste serie op Netflix. Oké, dat komt ook door de prachtige en geweldig acterende Cillian Murphy.
 3. Ik zie mezelf als feministe. Maar niet die met de tuinbroek.
 4. Poes Alexia is al 11 jaar bij me. Ze is een zwerf-kitten die we in huis hebben genomen. Ik zou het heel moeilijk vinden om afscheid van haar te nemen, ze is zo’n ever-present onderdeel van m’n leven.
 5. Ik schrik vrij snel. Tot grote hilariteit van o.a. mijn zoon.
 6. Ik kan heel gelukkig worden van de eerste bladzijde van een nieuw notitieboek.
 7. Mijn richtingsgevoel is behoorlijk goed. Ik onthoud plaatsen en plekken gemakkelijk. En als ik ergens één keer naartoe heb gereden, kan ik het zó nog eens. Vriendlief noemt me wel ‘ns ‘Anja Maps’.
 8. Als ik mezelf wil verwennen, rooster ik twee sneetjes brood die ik -terwijl ze nog warm zijn- beleg met pindakaas (ene helft) en chocopasta (andere helft). Op elkaar vouwen en hap.
 9. Ballonnen zijn voor freaks. “Hier: een gekleurde zak met mijn adem” 👀
 10. Snoep en chocolade zijn helemaal niet aan mij besteed. Ik ben meer van de kaas, noten, toastjes enzo.
 11. Als 90’s tiener luisterde ik naar zo’n beetje alle boybands. Hanson was mijn persoonlijke favoriet. En ja, ik ken de tekst van Aqua’s Barbie Girl uit m’n hoofd. En natuurlijk ‘Ademnood’.
 12. Ik lust bijna alles, maar zoethout en zoethoutthee vind ik echt uber-ranzig. Brrr, bij het typen lopen de rillingen al over m’n rug. 
 13. Ik heb snel moeite om mijn tranen te bedwingen. Als er iets heftigs op het nieuws voorbijkomt, als een vriend iets ergs heeft meegemaakt en ja, ook als er een zielige film op staat. Ook als ik heel hard moet lachen, rollen de tranen over m’n wangen. 
 14. Ik ben geen ochtendmens en houd van lange avonden, maar ga meestal toch maar rond half 12 naar bed. En als ik eenmaal wakker ben, ben ik ook wakker, haha. 
 15. Mijn favoriete fruit is… peer. Echt een ondergeschoven kindje, als je het mij vraagt.
 16. Het is mijn persoonlijke doel om iets nieuws uit elke dag te halen. Iets nieuws te lezen/leren/zien, iets nieuws te proeven, iets uit te proberen…
 17. Ik had had tiener een enorme crush op Patrick Swayze. Iets later werd dat Hugh Grant. Tot ik erachter kwam dat ‘ie net zo oud was als mijn moeder. 
 18. Ik lees vrij veel boeken. Fictie en non-fictie. Ik ontspan met detectives, thrillers, historische romans en boeken met een sterk vrouwelijk karakter.
 19. Ik ben een beetje een docu-snob. Ik zeg regelmatig dingen als “nee ik zag dus laatst in een docu…” En dan is het waar.
 20. Zondagochtend in ochtendjas met een kopje koffie en een tijdschriftje in het zonnetje achter glas… dat is zó genieten.

Vorige keer had ik veel leuke reacties, dus ladies en gentlemen, kom maar op: ik vind het ook leuk om mijn lezers wat beter te leren kennen. Wat zijn jouw speciale gewoontes, bijzonderheden, eigenaardigheden? En welke herken je?

xAnja

Anja

9 reacties op ‘Nog eens 20 Random Facts about Me | Persoonlijk

 1. Leuk om te lezen. Vooral het soort “geheimen” als het geroosterd brood met pindakaas en chocopasta haha. De “maps” functie is ook heel handig! Docu’s kun je mij altijd voor wakker maken.

  Ik ga eens kijken of ik ook zo’n lijstje kan maken.

  Like

 2. Oh, peren zijn fantastisch!! 😀 Qua fruit vind ik alleen kersen nóg lekkerder, maar ja, die zijn fokkin duur + slechts eventjes in het seizoen.
  En ik zou willen dat ik altijd even aan m’n sleutels dacht voordat ik m’n huis verlaat! Meestal denk ik daar pas aan als ik beneden bij de voordeur sta, en als dan blijkt dat ik mijn sleutels vergeten ben, moet ik twee trappen op en af… Maar het kan nog erger. Ik heb mezelf dit jaar al twee keer buitengesloten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.