Mijn 200e bericht = 20 Random facts about me

Hoera! Dit artikel vandaag (met echt 0,0 minimaliseertips 🙂 ) is mijn tweehonderste blogbericht. En dat vind ik tof. Want ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, dat ik het vol zouden houden en dat het zó’n succes zou zijn.

Door middel van 199 berichten mocht ik al 18.700 bezoekers ontvangen, die met z’n allen 96.000 keer de site bezochten. Het allerpopulairste bericht is m’n blogje over kokosolie als dag/nachtcrème, op de voet gevolgd door de capsule wardrobe piramide. De best bekeken serie is de Binnenkijker (stelletje voyeurs! 😀 ).

Meer over mij?!

In september kreeg ik het verzoek om eens wat vaker over persoonlijke dingen te schrijven. En nadat ik m’n eerste blogpost schreef over keuzes maken, besloot ik dat ik daar dan maar eens wat meer van mezelf moest laten zien. Waarom kies ik voor bepaalde dingen? Nou, dat heb ik geweten! Die over keuzes maken in de liefde werd erg goed gelezen en ik werd overspoeld met persoonlijke verhalen op de mail. Bijzonder hoor!

En na al die “zware” artikelen en lijstjes met opruimtips, vond ik het tijd voor wat luchtigs. Even geen gedoe over je pensioen, boodschappenbudget of spullen weggooien. Vandaag zijn het 20 simpele, gekke, doodgewone, interessante en saaie feitjes over… mij.

Omdat het kan. Je bent gewaarschuwd, gna gna.

Here we go…

 1. Ik heb een puberzoon uit een vorige relatie. Daar schrijf ik niet veel over op deze blog omdat a) er al hele leuke minimalistische mom-blogs bestaan en b) geen enkele puber wil dat zijn moeder over hem schrijft op een openbaar blog 😉
 2. In tegenstelling tot vele anderen heb ik geen moeite met publiek spreken. Of het nu voor een groep van 3, 300 of 3000 is. Ik doe het gewoon.
 3. Ik ben van 1984, maar hou erg van ’80s muziek.
 4. Ik ben behoorlijk verslaafd aan gefrituurde uitjes. Je weet wel, die knapperige uit de Oosterse keuken. Het gaat over broodbeleg, over soepen, in stoofschotels, curry’s…
 5. Mijn favoriete filmacteur is Daniel Day-Lewis.
 6. Ik kan enorm genieten van een ‘weekendje niks op de planning’. Maar als het dan zover is, verveel ik me na een paar uur en ga ik “toch maar wat doen” *eyeroll*.
 7. Ik drink eigenlijk alleen koffie en water. Als het buiten koud is, is het water warm (thee). Dat is eigenlijk allemaal water, dus.
 8. Door mijn Belgische collega’s en vrienden pik ik hier en daar wat Vlaamse woordjes op, of Nederlandse woorden met een andere betekenis in Vlaanderen. Het grappigste Vlaamse woord? Poepen! (En nee, dat is niet naar het toilet gaan).
 9. Kipnuggets met barbecuesaus: m’n ultieme guilty pleasure.
 10. Als ik zin heb in mindless tv-kijken, kijk ik TLC-programma’s terug. Geen baby’s of bruidsjurken voor mij, ik kijk het liefst naar extreme couponing of huizen-opknap-programma’s.
 11. Ik ben een vrij energiek en ‘aanwezig’ persoon (ahum kuch) maar mijn favoriete bezigheid is… slapen. Uitslapen, dutjes doen… ik vind het heerlijk.
 12. You make my dreams‘ van Hall & Oates is mijn all-time favoriete liedje. Het was zelfs een poosje m’n ringtone, maar dat vond ik het nummer niet recht doen. Makes me smile every time.
 13. Zelf ben ik niet super sportief, maar voetbal kijken – dat doe ik graag (met commentaar natuurlijk). Feyenoord ‘til I die! 🙂
 14. Ik heb een paar jaar wat commercieel modellenwerk gedaan. Dat is minder glamoureus als het klinkt en was vooral… leerzaam.
 15. Ik houd van overdadige films. Kleuren, muziek, vuurwerk. Moulin Rouge en Les Miserables enzo. Maar ook Forrest Gump, Drive en Pulp Fiction.
 16. Ik slaap op mijn zij met één knie iets opgetrokken. ¯\_(ツ)_/¯
 17. Mijn auto is een rode Mini Cooper (nieuw model) met witte racing stripes op de motorkap, zwarte leren bekleding en stoelverwarming ❤ Ze heeft geen naam, maar ik noem haar ‘mijn meisje’.
 18. Ik ben altijd op tijd voor een afspraak. Meestal zelfs te vroeg.
 19. Hoe vaak ik het ook doe: ik blijf het opstijgen en landen in een vliegtuig één van de gaafste dingen vinden om te ervaren.
 20. Zonder lenzen of bril ben ik nergens, m’n sterkte is -5!

(oké, en één bonus:)

Ik kan niet tegen de textuur van ongeglazuurde aardewerken schalen. Vooral niet als ze nat zijn, van het afwassen bijvoorbeeld. Brrrr!

Dat was ik, nu ben jij aan de beurt, want ik vind het ook leuk om mijn lezers wat beter te leren kennen. Wat zijn jouw speciale gewoontes, bijzonderheden, eigenaardigheden? En welke herken je?

xAnja