400e bericht | Random facts & Vraag maar raak

Toen ik voor de blog mijn tweehonderdste bericht schreef, deed ik dat met een lijstje ‘random facts about me’, oftewel: een verzameling persoonlijke weetjes over van alles en nog wat. Dat was een groot succes, niet alleen qua views, maar omdat ik het ook geweldig leuk vond om jullie herkenning en verbazing te lezen. Over mijn puberzoon bijvoorbeeld, en over dat ballonnen eigenlijk gewoon gekleurde zakken met adem zijn 😉

Dus, vandaag, het heugelijk feit vierende dat dit alweer mijn VIERHONDERDSTE blogbericht is (wow), hierbij allereerst opnieuw een lijstje met grappige weetjes, feitjes en eigenaardigheden van yours truly.

Here we go!

 1. Ik houd van hele flauwe humor. Heb ik van mijn vader. Mijn favoriete grapjes zijn dan ook dad jokes. Mijn vriend heeft dezelfde humor als mijn vader #freudiaans en mijn zoon kan ook onwijs flauw uit de hoek komen.
 2. Ik ben absoluut niet sportief. Ik durf zelfs te zeggen a-sportief. Ik doe het wel, want het is belangrijk, maar ik moet me er altijd toe zetten.
 3. Ik praat in mijn slaap. Althans, dat zegt men. Ik vermoed een samenzwering. 👀
 4. Bier heb ik echt moeten ‘leren drinken’. Wijn vond ik al snel lekker en over mijn liefde voor koffie schreef ik ook al eerder. Hooked sinds m’n 12e. Maar bier… dat lust ik eigenlijk pas sinds een jaar of 4, 5.
 5. Ik vind Escape Rooms superleuk en ga dan in full-blown actieheldenmodus. Sommige mensen vinden dat een beetje too much #007
 6. Ik heb nog nooit iets gebroken. Qua botten dan 😀
 7. In onze nieuwe oude tuin staat een grote oude kastanjeboom (die momenteel bloeit). Men zegt dat hij al 116 jaar oud is – net als het huis.
 8. Ik ben dol op alles wat knapperig is en ‘kraakt’ in je mond: toast, beschuit, crackers, chips, rijstwafels, geroosterd brood, harde pistoletjes…
 9. Op mijn verjaardagsverlanglijstje (ik ben pas in augustus jarig) staan twee dingen: een hangmat voor in de tuin en zo’n geur/olieverstuiverdinges.
 10. Ik heb geen piercings (behalve oorbellen) en ook geen tatoeages.
 11. Ik kan heel slecht stilzitten en ben altijd met 5 projecten tegelijkertijd bezig.
 12. Hoewel mijn vriend en ik ‘pas’ iets meer dan 3 jaar bij elkaar zijn, zijn we al aan ons tweede klushuis bezig samen. Op Instagram kun je onze verbouw-escapades bijna in realtime volgen, maar ook hier op de blog plaats ik af en toe een update.
 13. Ik ben de oudste thuis, maar noem mijn zus niet mijn zusje, maar gewoon zus. Ondanks dat we 3,5 jaar verschillen en ze zeker 10 centimeter kleiner is dan ik.
 14. Namen onthouden is niet aan mij besteed. Ik zeg regelmatig dingen als “die we toen zagen bij” en “die met dat blonde haar”.
 15. Mijn favoriete computergame is sinds jaar en dag The Sims. Volgens mij speel ik het al 20 jaar.
 16. Ik style mijn haar niet. Ik haal er een borstel door en that’s it. Het zit zoals het zit. En zit het niet, dan wordt het een paardenstaart of messy bun. Stijltangen, straighteners enzo, ik heb ze dan ook niet.
 17. Naast bloggen en toneelspelen – ik speel bij een amateur gezelschap – ben ik bezig met de grootste life puzzle die je maar kunt bedenken: ik werk al zeker 15 jaar aan mijn stamboom via genealogisch onderzoek. Het geeft zo’n kick als je in oude boeken weer een connectie met een verre voorouder weet te vinden!
 18. Ik heb geen hele groene vingers, maar vind tuinieren best heel leuk.
 19. De laatste Netflix serie die ik gebingewatcht heb is The Stranger, naar het boek van Harlan Coben. Zowhey, die is lekker hoor.
 20. Ik ben tante van 2 kleine jongetjes en dat vind ik echt een waanzinnige rol.

Vraag maar raak

En om het nog een beetje interactief te maken, kun je hieronder ook alle vragen kwijt die je al eens aan me wilde stellen. Wat dan ook! Alles wat je ooit al eens wilde weten 😉 Persoonlijke, over minimalist zijn, over het bloggen… Ik ga m’n best doen om ze allemaal te beantwoorden, persoonlijk of misschien in een nieuw blogje. Geen vraag is te gek en ik beloof dat ik eerlijk antwoord geef!

Wat tof dat ik alweer zo’n mijlpaal heb bereikt, dankjewel voor alle leuke berichtjes, het lezen, volgen en delen!

xAnja

Fotocredits: Lena Varzar

Anja

5 reacties op ‘400e bericht | Random facts & Vraag maar raak

  1. Leuke vraag Chris. Ik wist eigenlijk het antwoord niet precies, behalve dat ik wist dat 2019 een heel goed jaar was. Ik heb even de cijfers op een rijtje gezet:
   In m’n 200e bericht schreef ik:
   – 199 berichten
   – 18.700 bezoekers
   – 96.000 views in totaal.

   Nu:
   – 400 berichten
   – 174.521 bezoekers
   – 560.361 views in totaal.

   Ik sta er zelf van te kijken, haha!

   Geliked door 1 persoon

 1. Gefeliciteerd met je 400e post! YES voor escape rooms en knapperige dingen! Elke keer als ik Verborgen Verleden kijk, wil ik ook mijn eigen stamboom gaan onderzoeken. Enne: ik heb een heel fijne hangmat gekocht nadat mijn oude vorig jaar kapot ging (na 12 jaar). Echt een heel goede aankoop.

  Like

 2. Wat zou je al minimalist echt niet willen missen? Wanneer gaat minimalisme voor jou te ver? Zijn er dingen die je nu tegen je vroegere ik zou willen zeggen? Wat voor werk doe je in het dagelijks leven? Wat vindt je zoon van het minimalisme? En je vriend?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.