Je bestaande outfit pimpen voor de feestdagen | Duurzaam

Word je het niet zat om steeds te schrijven over de capsule garderobe, Anja? Nope. Het is een beetje mijn persoonlijke succesverhaal van 2018, dus ik blijf er nog wel eventjes over typen, gok ik zo. Vandaag uiteraard met een feestsausje: ik tip je 6 manieren om je bestaande outfit (bijvoorbeeld uit je capsule garderobe) te pimpen voor kerst, oudejaarsavond en nieuwjaarsborrels.

Kies de sjiekste kleding uit je kast

Als je ook aan de slag bent gegaan met je capsule wardrobe piramide, dan zijn bovenstaande items vooral geschikt voor feesten en partijen. De kokerrok (1, 3, 5) is chique, de pantalon (2, 6) is netjes, de hakken (2, 5) zijn lekker posh. En als je echt helemaal all dressed-up wil verschijnen op het kerstdiner, dan zijn opties 1 en 2 de beste keuzes. Outfit 6 is wat stoerder, maar nog steeds heel kerst-met-schoonouders-proof. 

De hele capsule garderobe piramide (met uitleg) vind je hier

Koop alleen een sprankelende panty

Je bestaande jurkje maak je in één klap kerstiger (that’s not a word!) met een glimmende panty of – superhip – een set shiny kousjes/sokjes. Ook tof: een kanten variant of oelala… een fishnet. Geven allemaal nét dat tikje spanning. Als laatste nog deze stoere: panty’s met een smoking-streep; cool met die zwarte short die je normaal in de zomer draagt.

Als je doorklikt op de hierboven genoemde varianten, zul je zien dat dit allemaal producten van Swedish Stockings zijn, een merk dat eco-vriendelijke panty’s en kousen maakt van gerecycled nylon. In Nederland zijn ze o.a. te koop bij De Bijenkorf en watMooi (#nospon).

Doe je nagels

Ook een budgetvriendelijke, minimalistische en simpele booster: je nagels feestelijk versieren. Wat dacht je van deze geweldige Pixie Dust van Zoya, vrij van tolueen, DBP, formaldehyde en kamfer (saywhatttt?), nou ja, van niet zo toffe stoffen. Hij is ook vegan, voor de liefhebbers die het willen eten (GRAPJE!).

Het is echt één van de beste nagelakmerken die ik ken – al zegt dat niet veel, want ik heb er echt ballen verstand van. Maar Women’s Health Magazine vond het kennelijk ook. Ook #nospon deze, gewoon een goed merk!

Leen iets van een ander

Waarom zou je iets kopen als je vriendin een uitgebreide collectie (feest)kleding heeft waar jij nog nooit in gezien bent? Sharing is caring, toch? Ik draag dit jaar een jurkje wat ik al een poosje in een verhuisdoos (ahum) had zitten. Je kunt natuurlijk ook van outfit ruilen voor een jaartje met je zus of vriendin.  

Extra speciale make-up

Een variant op tip 2 natuurlijk, maar met kerst en oud en nieuw kan het niet snel glitterig (?) genoeg zijn, toch? Ga voor gouden oogleden of een prachtige bold red lip. Er ligt vast nog wel iets in je kastje en als niet: dan heeft een vriendin / buurvrouw / je nichtje nog wel wat om een december look te creëren. 

Bling-up met (haar)sieraden

Ik ben niet echt een sieradenpersoon, maar met de feestdagen dos ik me graag een beetje extra op. Waarom niet die parelketting van oma dragen? De souvenir-armband uit Bangladesh? Of de oorbellen die je gekregen hebt van je vriend? Ben je op zoek naar iets anders, kijk dan eens bij de kringloop. Je vindt er vaak prachtige, unieke exemplaren: van broche tot prachtig haarstuk. 

Nou, dit was wel weer echt een post voor mannen hè 🙂 Al vind ik dat mannen ook prima met sparkles en sieraden over straat kunnen, hoor: feestdagen of niet! 

Here’s to a happy Christmas! Cheers!
xAnja

Meer lezen over een gemakkelijke garderobe?

Anja

5 reacties op ‘Je bestaande outfit pimpen voor de feestdagen | Duurzaam

  1. Leuke ideeën! Ik heb nog nooit in mijn leven iets speciaal voor kerst gekocht. Nou, eigenlijk tót dit jaar, want ik tikte een vintage kersttrui op de kop. Wel een met sneeuwpoppen, zodat ik hem ook in de rest van de winter best aankan, vind ik.

    Like

  2. Een collega scoorde dit jaar een prachtige jurk bij een boutique waar ze met de kerst unieke outfits verkopen.De KL boutique noemen wij deze winkel altijd gekscherend of te wel de kringloop. Zij zit op een koor en met de kerst word er verwacht dat de leden er extra aandacht besteden aan hun outfit. Wij werken in de schoonmaak en verdienen dus niet zoveel. Altijd weer leuk om te horen hoe haar mede koorleden weer roepen oh wat zie je er prachtig uit. Dat was zeker geen goedkope jurk? Zij vertelde mij dat de jurk 3 euro koste, En dan te weten dat veel andere leden behoorlijk veel uitgeven voor hun kleding en voor geen goud iets bij de kringloop zouden kopen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.