Een Lang Weekend weg met de Capsule Wardrobe | Een Fotoverslag

De herfst is natuurlijk dé gelegenheid voor een weekendje weg. In september gingen mijn vriend en ik 4 dagen naar Zeeland. Ik deed dat met één rugzak, die ook nog eens niet helemaal vol was, en door gebruik te maken van het capsule wardrobe mix & match systeem. Niets geen gedoe en stress: minimalist packing it is!

Op de foto hierboven alle outfit-onderdelen, de foto hieronder alles wat in m’n rugzak ging (+ toilettas en boek).

20180919_101110

Dit ging er mee:

 • Wit-blauwe blouse
 • Zwarte blouse
 • Grijze trui
 • Lichtblauwe jeans
 • Donkerblauwe jeans
 • Zwart-wit jurkje/tuniek
 • Zwart hemdje met kant
 • Pantykousjes, sokken (waaronder die warme Zweedse), ondergoed
 • Nachthemdje
 • Schoenen: Brogues en Toms instappers

Dag 1

Ik koos ervoor om onderstaande outfit (zwarte blouse + donkerblauwe jeans) te dragen, samen met m’n brogues. Onder de blouse draag ik het zwarte hemdje.

20180919_094056

(Spiegel is een beetje vies… haha)

We reden met een omweg naar Zeeland en kwamen een klein pareltje tegen in Oosterhout (NB): De Blauwe Camer.

20180919_123233Dag 2

Op dag twee droeg ik het gestreepte blauw-witte blouse en m’n lichtblauwe jeans, samen met m’n Toms instappers. En deden we (bijna) NIETS. Lezen op deze zachte stoel en later in het zonnetje op de tuinbank! Een wandeling maken. Oh, en pannenkoeken eten bij de Pannenkoekenmolen.

20180920_113143

Dag 3

’s Morgens fietsten we wat. Kochten we leesvoer die ik las met een kopje koffie. Een overheerlijke lunch nuttigden we bij Proef Zeeland.

20180921_145506

Ik droeg m’n donkerblauwe jeans met het jurkje als tuniek met m’n brogues. En binnen m’n warme Zweedse sokken!

20180921_132824

Dag 4

Het weer sloeg om en dus was ik blij dat ik ook een trui bij me had. Ik droeg m’n lichtblauwe jeans, het blauw-witte blousje met daaroverheen de grijze trui. Binnen was ik blij met m’n Zweedse sokken en de vloerverwarming, buiten koos ik voor de Toms. Dit was trouwens het boek dat ik las (aanrader!):

20180922_134637

Ik had nog veel meer combi’s kunnen maken met de kledingstukken die ik mee had, maar dit waren de gemakkelijkste. De pantykousjes had ik meegenomen voor als we wat chiquer uit eten zouden gaan (wat in de lijn der verwachting lag), maar het werd uiteindelijk de Pannenkoekenmolen, haha. Had ik dus toch nog teveel bij me 🙂

Leuke inspiratie? Vaker doen, zo’n fotoverslag?

xAnja

 

Meer lezen over de capsule wardrobe?

Anja

14 reacties op ‘Een Lang Weekend weg met de Capsule Wardrobe | Een Fotoverslag

 1. Heel erg leuk om te lezen. Ik vind de stukken van je over een capsule wardrobe erg inspirerend. Ik vraag me wel af, wat zijn je adviezen voor mensen zoals ik, die het altijd koud hebben en dus altijd meerdere laagjes dragen?

  Like

  1. Ha, ik moet zeggen: ik heb het ook vaak koud en draag inderdaad veel laagjes. Soms als ik thuis werk, zit ik met een dekentje over m’n knieën. Voordeel van thuiswerken!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.