9 Dagen Aruba met 1 rugtas | Minimalist Packing

Na een jaar waarin we vrijwel elk vrij moment (weekend, verplichte vrije “feest”dagen en onze eigen vakantiedagen) opmaakten aan het opknappen van ons nieuwe huis, vertrokken de lief en ik in december naar het prachtige Aruba. Het waren 9 waanzinnige dagen. Ik reisde met de kleren op mijn lijf en slechts één rugzak.

Daar had ik genoeg aan. Er was zelfs nog ruimte voor het mee terugnemen van wat souvenirs voor de thuisblijvers. Daarnaast wilde ik kleding meenemen die ik reeds bezat en die zou passen in de Caribische omgeving. Hierboven zie je wat er in de rugzak ging:

 1. Een paar sandalen
 2. Een zwart kanten topje / singlet
 3. Twee shorts: 1 roze en 1 blauw-witte
 4. Twee jurkjes: blauw en zwart-wit
 5. 1 bikini
 6. Een stapeltje ondergoed
 7. Een paar sneakersokjes
 8. Een paar Havaianas-slippers

Daarnaast had ik aan:

 1. Een lichtblauwe spijkerbroek
 2. Een roze trui
 3. Een wit t-shirt
 4. Een paar sneakersokjes
 5. Gympies (grijze Allstars)

Slechts een handvol items. Voor de Hollandse kou, een nachtvlucht, en een dikke week subtropisch island living. Ik kon het prima uitzingen, maar zeg ook dat ik er wel een beetje bang voor was. Door de hitte en de luchtvochtigheid daar kun je je kleding vaak niet meer dan één dag aan, alvorens je weer moet wassen. Maar daar had ik ook een oplossing voor: mijn favoriete Dr. Bronner’s.

En goeie deo, haha 😛

Wat er nog meer meeging? Muziek-oortjes, een klein tasje, mijn paspoort, telefoon, portemonnee, een zonnebril, een wereldstekker, twee (!) boeken, een kladblokje met pen en mijn telefoonlader. En dat paste allemaal echt prima in mijn Hershel rugtas.

Hoe pak je een koffer/tas nu een beetje handig in?

 • Check het weer – dat klinkt als een open deur, maar je kan niet minimalistisch inpakken als je duizend-en-één “voor het geval dat” kledingstukken meeneemt.
 • Check je koffergrootte en gewicht – als je met een lowcost maatschappij gaat vliegen naar de zon, dan zal je beperkt zijn in je bepakking. Tenzij je lekker veel extra wilt betalen. Let ook op met het gewicht van je koffer of backpack.
 • Check bad- en handdoeken – ik doe er niet meer aan. Informeer van tevoren bij je verblijfsadres of er badtextiel aanwezig is. Ja, óók voor op het strand. In 9 van de 10 gevallen mag je ze gewoon meenemen, als je ze maar weer netjes terug brengt. Hetzelfde geldt voor keukentextiel als je in een huisje verblijft.
 • Geen sieraden – ik reis met de sieraden op mijn lichaam en heb daar nooit issues mee bij de douane. Meestal zitten er nog wel twee verdwaalde oorbellen in m’n toilettasje, maar de rest van mijn sieraden laat ik thuis. Kunnen ze ook niet kwijtraken / gestolen worden.
 • Zwaar onderin – zware spullen (schoenen, boeken) zitten in mijn rugzak onderin, de lichte bovenop. Dat geldt ook voor kleding, die ik overigens altijd oprol – ook als ik voor werk reis.
 • Leg je kleding uit – als je met weinig kledingstukken wilt reizen, moet je zorgen dat ze goed met elkaar matchen en/of samen gedragen kunnen worden. Vóór ik alles inpak, leg ik mijn kleding daarom uit op bed. Wat wil ik graag meenemen en wat kan ik met elkaar combineren? Ook hanteer ik meestal een bepaalde stijl voor de vakantie. In dit geval was dat dus tropisch: felle kleuren, blauw van de zee, roze van de bloemen.

En nog een laatste pak-tip: mijn toilettas zit altijd in een plastic waszak (die ik ooit heb meegenomen uit een zakelijk hotel). Daarmee voorkom je dat – bij eventueel lekken – je shampoo over je shirtje sijpelt. Op de terugweg is het een… waszak voor je gedragen kleding. Haha. Ja, echt ingewikkeld is het niet.

Zo, en dan nu maar ‘ns gaan kijken wat er meegaat naar La Douce France deze zomer!

xAnja

Ps. deel jouw inpaktips gerust in een reactie hieronder!

Meer lezen? Een leuke follow-up post is: Op vakantie zonder inpakstress

Anja

20 reacties op ‘9 Dagen Aruba met 1 rugtas | Minimalist Packing

 1. De toilettas in de plastic waszak steken is een goede tip! Meestal doe ik de shampoo & producten die kunnen lekken in een plastic zakje, maar dat is niet zo milieuvriendelijk en niet zo handig als jouw oplossing.

  Nog een voordeel aan een kleine rugzak is dat je alles thuis in de wasmachine steekt. Je zit niet met het dilemma van niet gedragen kleding die helemaal verfrommeld is.

  Like

  1. Als je gaat vliegen, moeten ze ook in zo’n afsluitbaar zakje zitten. Dus dan zitten ze bij mij in zo’n zakje in de grotere waszak. Ook niet heel milieuvriendelijk, maar regels hè.

   Goed punt van de was inderdaad. Bij mij gaat alles gewoon in de machine. Geen opgedragen goed en je hoeft ook niets uit te zoeken:)

   Like

 2. Leuk om te lezen! Wij waren afgelopen maart voor drie weken naar Thailand waarbij ik alleen een handbagage rugzak (30l geloof ik) mee had voor mijn spullen en de kleding van onze dochter die toen net een jaar was. Voor haar hadden we wel nog los een extra tas, slaaptentje, draagzak, hele compacte buggy en een voorraad poedermelk en luiers mee. Het was een begin 😅. En we hebben vrijwel alles intensief gebruikt.
  Ik ben sindsdien trouwens gestopt met het wassen van mijn haar. Dat scheelt ook iets om mee te nemen! Weer een heel ander soort projectje trouwens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.