Leuke dingen doen: de Zomer Bucket List

Er zijn van die zomers waar ik met veel plezier op terugkijk. En er zijn zomers die niet zo boeiend waren. Oké, we gingen wel op vakantie en we deden wel ‘ns wat, maar heel spannend was het niet. De zomers vol voorpret en plezier waren er juist ook.

Soms was de hoeveelheid activiteiten niet eens zo verschillend, maar de insteek wel: in de meeste gevallen maakten we aan het begin van de zomer een lijstje met “leuke dingen om te doen”. Het was de Zomer Bucket List avant la lettre – en het werkte net zo goed zonder die fancy naam 😉

Toch maar doen

Ik moest er van de week ineens aan denken. Ik heb al even geen Zomer Bucket List meer gemaakt. Mijn zoon is ondertussen “groot”, doet z’n eigen ding en heeft een vakantiebaan. Of mijn vriend op een dergelijke lijst zit te wachten, kun je je ook afvragen. Maar ik vind het nog steeds een reuze goed idee.

En dus maak ik dit weekend een Zomer Bucket List. Ik zie wel wie ik mee krijg 😉 Ik raad iedereen aan om het ook te doen, of je nu een gezin hebt, single bent, alleenstaande ouder, met een partner… zo’n lijstje maken is hartstikke leuk, het begint al bij de voorpret.

Wat zet je erop?

Tsja, weet ik veel waar jij zin in hebt! Maak het niet te moeilijk. Wordt het een gezins-bucket list, verzamel dan koters en partner aan tafel en schrijf op een kladblaadje wat punten op. Naar het zwembad? Bowlen met opa en oma? Naar het zomercarnaval? In de tuin slapen?

Maak je de bucket list voor jezelf? Lekker makkelijk: schrijf van die heb-ik-altijd-al-eens-willen-zien/doen/proeven/horen/lezen dingen op. Wordt het een lijstje voor jou en je lief, dan kun je er ook een keertje *verrassing* op zetten, dan is het dus de taak van de één om de ander mee te nemen.

Zijn er verjaardagen of andere belangrijke feestjes in de zomer?
Maak er wat speciaals van!

Je kunt er een eenvoudig kladbloklijstje van maken, of juist even lekker in de weer gaan met stiften, aquarelverf, you name it. Er staan ook een paar duizend printables op Pinterest, ik heb er een aantal verzameld in een inspiratiemapje. Heb je een beetje Photoshop skills, dan kun je hem ook vergroten door ‘m digitaal te sturen naar online shops zoals Fotofabriek of Hema.

Bucket List klaar? Hang ‘m ergens in het zicht (prikbord, toiletmuur, binnenkant keukenkastje) plan enkele activiteiten in en streep ze af als je ze gedaan hebt.

Waarom een Bucket List?

Heb je zonder bucket list geen leuke zomer dan? Nee, zo zwart-wit is het allemaal niet. Het plezier zit ‘m in de voorpret en natuurlijk de leuke dingen zelf, maar ook zeker in de herinneringen / het terugkijken aan het einde van de zomer. Bovendien worden de zaken zo “echt”. De kans dat je ze ook gaat doen is veel groter als je ze eenmaal hebt uitgesproken, afgesproken en/of hebt opgeschreven.

Die zaken zijn ook op andere manieren te realiseren, maar een bucket list is wel zo gemakkelijk. Het lijstje op het prikbord is een visuele prikkel. En mocht je dol zijn op zomer-fotoboeken maken, zoals ik, dan heb je straks in de herfst, als de dagen weer grauwer worden, meteen een startpunt én een lichtpuntje.

Nu eens verzinnen wat er allemaal op die van mij komt…

xAnja

___

Ideetjes nodig voor op je lijst? Ik schreef eerder al 75 Doe-Dingen & Activiteiten: Zomer Editie.

Anja

8 reacties op ‘Leuke dingen doen: de Zomer Bucket List

  1. Wij hebben ook een wensen/ideeen/to-do lijst voor van de zomer. Iedereen 3 dingen die ze graag willen doen en die haalbaar zijn 😉 en zoals het er nu naar uit ziet gaat het lukken ook!

    Like

  2. Super leuk idee! Wij hebben geen vakantie geboekt deze zomer & ik vond dat wat deprimerend. Zo’n lijstje is een leuke insteek!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.