Binnenkijken: de tofste minimalistische huizen op YouTube

Plek maken voor de dingen die echt belangrijk zijn en het overbodige weg doen: hoe doen anderen dat? Een enorme guilty pleasure van mij is het binnenkijken, en dan natuurlijk vooral díe huizen die ook gaan voor een minimalistische look. Ik vind het een lekker chips-en-popcorn-momentje, maar zeker ook leerzaam en inspirerend: welke kleuren gebruikt men? Wat staat er niet en wat staat er wél in het huis? Het is mooi om te zien dat je daardoor de mensen die er wonen meteen ook leert kennen: de gitaar in de hoek, de Playstation naast de tv: het zegt wat over de bewoners.

Vandaag deel ik de leukste Minimalist House Tours die ik de laatste tijd tegenkwam. Neem je koffie- of theemomentje en geniet lekker met me mee! Ze zijn allemaal in het Engels, ik heb er niet één in het Nederlands kunnen vinden. Misschien moet ik daar maar eens aan denken 😉

Van: Life Simplified by Mai

Huis van een gezin van 5. Opvallend: een vrij monochroom kleurenpalet. Ruimte voor muziek maken in de woonkamer en recycling stations in de keuken. Geen salontafel (net als hier, haha). Bijna niets op het aanrecht (wat heerlijk!). Filmpje eindigt met wat in-house kokkerelen 🙂

Van: Jessica Rose Williams

City-girl wordt country-minimalist. Deze home tour is voor de fans van rustiek minimalisme en natuurlijk leven. Cottage uit circa 1750. Opvallend: vooral de keuken is op het eerste oog niet direct het toonbeeld van minimalisme, maar als de kastje en lades opengaan blijkt dat toch best te kloppen. Twee persoonshuishouden, hij geen minimalist, zij wel. Heerlijk realistisch filmpje: onopgemaakte bedden en het wasrek gewoon in beeld.

Van: Matt D’Avela

Matt is één van mijn favoriete minimalistische YouTubers. Niet alleen maakt hij geweldige humoristische filmpjes, hij is ‘keeping it real’ en je ziet dat hij een professionele videograaf is: prachtige beelden. Laat je niet misleiden door de eerste paar minuten 😉 Tweepersoonshuishouden; appartement. Echt een videotour waarvan je moet glimlachen. Leuk om de visie van een man te zien!

Van: Zoey Arielle

Appartement van een single jongedame. Opvallend: de spreuken op de binnenkant van haar buitendeur, het huis heeft een thema er is bewust ruimte om te dansen, de uitvouwtafel en het memobord in de kast. Zoey woonde hiervoor drie jaar over de hele wereld en heeft hier echt haar eigen plekje van gemaakt. Jong en hip, beetje glits en glam. En heel veel avocado’s!

Van: Sorelle

Dit is even andere koek: nadat Sorelle en haar partner een poos over de wereld gereisd hadden, kozen ze een klein appartement in Australië om neer te strijken. Ze hebben 3 echt grote meubels, meer niet. Tijdes deze house tour krijg je ook een kijkje op haar versie van minimalisme: iets wat me enorm inspireert. Naast minimalist leeft Sorelle ook zo plasticvrij als maar kan; ook daarover praat ze in deze video. Voor de eco-minimalist.

Van: Free to Family

Kim kocht een opknapper en maakte er een minimalistisch gezinshuis van. Ze focust meer op zuinig leven en geld sparen, en dat komt ook zeker terug in deze video. Deze is leuk voor iedereen met een (groter) gezin.

Van: Use Less

De Deense Signe en haar partner heb ik al eens vaker getipt. Inmiddels zijn zij hun appartement in Kopenhagen uit, wonen ze in een groter huis wat ze helemaal opgeknapt hebben en verwachtten ze hun eerste kindje. Mooie combinatie van Scandinavische stijl en minimalisme. Opvallend: het tuinhuisje! Dit zou ook zomaar een Nederlands huis kunnen zijn.

Tot zover deze heerlijke wegkijkertjes. Graag gedaan 😉 Ik ben zelf nog op zoek naar een meer Aziatische (Japanse?) binnenkijker, een minimalistisch huis in die stijl. Wie heeft de gouden tip?

xAnja

Anja

5 reacties op ‘Binnenkijken: de tofste minimalistische huizen op YouTube

 1. Ik heb Small Changes, Minimom en Erica Lucas in mijn favorieten.
  Die laatste is (/was) een hoarder die naar minimalisme gaat. Veel opruimfilmpjes, nog niet een minimalism housetour…

  Like

 2. Grappig Peet, ik volg Erica Lucas nu ook ongeveer 1 jaar. Heerlijk om te zien hoe de minimalistische “klik” er ineens is. Ze gaan binnen 1 week verhuizen naar een veel groter huis. Maar ze wil nu meer open ruimte hebben in dit nieuwe huis.

  Like

 3. Het huis van Zero Waste goeroe Bea Johnson vind ik het sfeervolste minimalistische huis!
  Beetje beachstyle, wit hout met moderne/retro accenten en, belangrijk, een paar planten.
  Zie bv zerowastehome.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.