Mijn zomerse capsule wardrobe is compleet! | Fotoverslag

Eindelijk is het mooi weer en kan ik – met voldoende zon – een paar goede foto’s maken van mijn capsule wardrobe. Toegegeven: vandaag heb ik ook pas het laatste item gekocht om mijn selectie (haha, het lijkt het Nederlands elftal wel) compleet te maken. Hieronder vind je alle items uit mijn capsule garderobe voor de zomer van 2020.

Voor de inspiratie en het moodboard, verwijs ik je graag naar deze post. Daar schrijf ik ook over het hoe en waarom van een capsule wardrobe en waarom ik het belangrijk vind om zo met mijn kleding om te gaan. Onder het kopje ‘capsule wardrobe‘ op de homepage kun je nog veel meer lezen over deze vorm van jezelf duurzaam en minimalistisch kleden.

Here we go!

Mijn hele garderobe voor de zomer van 2020 bestaat uit de 13 kledingstukken van hierboven + drie mouwloze tops (twee zwart, 1 wit). Dat is exclusief schoenen en inclusief ongestreken blouse, haha.

Het zijn de volgende kledingstukken (van voor naar achteren):

 • 3 shorts (crèmewit, zwart, roestoranje)
 • 2 lange broeken (één van groen linnen en een zwarte pantalon)
 • 3 bovenstukken: 1 oranje topje, 1 wit t-shirt met opengewerkte bovenkant, 1 blouse
 • 4 jurken (1 oranje dessin, 1 groen, 1 crèmewit en 1 zwart)
 • 1 jumpsuit
Ja ik hang mijn kleren soms nat op de hangers. En ja, dat kun je soms zien op het wit.

Detail van de tops en jurken. Ze zijn afkomstig van (van links naar rechts):

 • Oranje top: vintage, ooit gekocht voor Koningsdag haha
 • Wit met kant: C&A gerecycled katoen (je zag ‘m eerder al in mijn voorjaars capsule garderobe)
 • Blouse: H&M
 • Jurk met dessin: H&M (kocht ik toen ik in 2016 naar Gambia en Senegal ging met mijn zoon, mooie herinneringen)
 • Groene jurk: COS, kan ook als tuniek
 • Crèmewitte jurk: Miss Green (van tencel)
 • Zwarte jurk: Cora Kemperman (tweedehands)

Details van de broeken:

 • Crèmewitte short: uit Brazilië, souvenir. Ik had een short mee waarvan de knoop afbrak. Toen kocht ik deze in een lokaal winkeltje.
 • Zwarte short: uit Frankrijk, ook een souvenir. Mijn vriend ‘moest’ nieuwe kleren en onderwijl snatchte ik deze 😉
 • Oranje paperbag short: gewoon van H&M, hij is behoorlijk high-waisted dus probeer ‘m zeker uit voordat je ‘m besteld. Nieuwe toevoeging.
 • Groen, linnen: geen idee waar deze vandaan komt, maar het is een superbroek en ik draag ‘m bijna elk seizoen.
 • Zwart: C&A, paar jaar geleden gekocht op een moeder-dochter-date.

De Cora Kemperman jurk was nog bijna nieuw en kocht ik voor € 40 via Marktplaats. Hij heeft zakken en ik noem het mijn ‘reisjurk’ want als ik voor m’n werk ergens naartoe moet, gaat deze mee. Hij kreukt namelijk niet in de koffer en staat super elegant, zeker met een jasje.

Mijn laatste vondst is deze jumpsuit (via United Wardrobe). Hij is zacht en stretchy en heeft een enorm decolleté, dus ik doe er een zwart hempje onder. Zit heerlijk en kan gemakkelijk chique en casual gedragen worden. Helaas is de stof niet overal van geweldige kwaliteit, maar ik hoop er nog een poosje mee te kunnen doen.

In mijn voorjaars capsule garderobe schreef ik al over mijn kon-echt-niet-meer-sneakers. Inmiddels zijn ze vervangen door deze bleek-grijze van Marco Tozzi, de Love Our Planet lijn. Van vegan suède (zei de verkoopster) – eigenlijk is het gewoon van Tencel. Ik vond ze mooi strak en simpel en de ‘sokjes’ bij je enkel zitten heerlijk.

En dit is het andere paar schoenen uit mijn zomerse collectie voor 2020: sandalen die ik ook alweer geruime tijd in huis heb. Ze zijn van mijn favoriete schoenenmerk Tamaris. Duitse degelijkheid! M’n slippers tel ik trouwens niet mee, maar ook die draag ik deze zomer.

Helleu! Selfie!

En de aankoop van vandaag: deze licht-oranje / beige-achtige zonnebril. Heel blij mee en 10 keer beter dan de “auto zonnebril” waar ik de afgelopen tijd mee rond liep. Hij is van Hema en kost slechts een tientje. Geloof me: duurder ben ik niet waard, ik ben echt een gans met die dingen.

Het grote verschil met mijn moodboard en Pinterest board? Het ontbreken van de jeans! Ik weet het niet zo goed, ik vond het er niet echt bij passen toen het zo allemaal op het rek hing. Ook ben ik misschien gewoon wel te oud voor een jeans-short. Misschien komt het gevoel nog, maar voorlopig zit er dus niets van jeans bij. En de zomerhoed ook (nog) niet. Ik heb er nog geen gevonden waar m’n hart sneller van ging kloppen.

De meest gestelde vragen:

 • Is dit het enige wat je draagt deze zomer?

Ja, in principe wel, maar heel af en toe pak ik iets anders uit mijn kledingkast. Dat ligt echter behoorlijk opgeborgen en het nut van een capsule garaderobe is dat je leert variëren en doen met wat je hebt. En dat vind ik leuk en het werkt goed. Lees hier mijn recente ervaringen met een capsule wardrobe.

 • Er zitten geen truien bij. Wat als het koud wordt?

Dat klopt. Dan trek ik een vest aan of pak ik toch één van de truien uit mijn kast. Ik hoop natuurlijk dat dat niet ‘nodig’ is.

 • Gaat je hiermee ook op zomervakantie?

Ja. Dan komt er alleen nog wel een bikini bij 😉

Zo, en nu maar eens lekker gaan genieten van dat zonnetje met m’n nieuwe zonnebril. Fijn weekend allemaal!
xAnja

Anja

6 reacties op ‘Mijn zomerse capsule wardrobe is compleet! | Fotoverslag

 1. Hoi, wat een mooi setje bij elkaar ! En die nieuwe schoenen zijn helemaal top, daar ga ik volgend jaar ook voor !
  Zelf heb ik ca twintig stukken voor de zomer, en dat komt vooral omdat ik meer bovenstukken heb zoals jij t benoemt. Ben erg benieuwd hoe jij met zo weinig daarvan toe kan?!? Want als t niet echt warm is, heb jij twee stukken zoals ik t interpreteer. Daar kom je toch niet een week meer door of? Zelf heb ik dus minder shorts maar meer shirts. Benieuwd naar je reactie!

  Like

  1. Hi Yolanda, sorry voor het verlate berichtje. Ik heb naast de bovenstukken die je op de foto ziet ook nog 3 mouwloze tops (en 1 wit t-shirt, die was ik nog vergeten). Gewoon hele simpele. Die mix & match ik met de andere stukken maar draag ik ook los. Leuk om jouw ervaring en hoeveelheden te lezen. Vooralsnog red ik het daarmee, ik laat dan ook best veel “luchten” en heb het geluk dat ik niet zo snel zweet.

   Like

 2. Mooie setjes heb je bijelkaar gezocht. Ik blijf een capsule wardrobe zo’n uitdaging vinden…ben bang dat ik snel ‘uitgekeken’ raak op sommige items, al is een supervolle kledingkast nu ook weer niet de bedoeling..ik ben dus nog zoekende hierin 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.