Hoe beviel mijn zomerse Capsule Wardrobe dit jaar?

Het is de tweede dag van september en kijkend naar buiten terwijl ik dit blogberichtje typ, krijg ik meer herfstvibes dan zomergevoelens. Hopelijk komen er nog wat mooie nazomerdagen. Weeronline schijnt daarvan overtuigd te zijn, dus dat stemt vrolijk. In ieder geval leek me het begin van september hét moment om mijn zomerse capsule garderobe te evalueren. Wat droeg ik wel, en wat droeg ik niet?

Eerst even een recap: wat zat er allemaal in mijn Capsule Wardrobe deze zomer? Allemaal? Nou, volgens een aantal van jullie was het vooral heel weinig, haha. Hier vind je de hele capsule terug en hieronder even een fotootje ter herinnering:

Hoe beviel het?

En om maar meteen met de deur in huis te vallen: elk kledingsstuk van het rek heb ik – tenminste één keer – gedragen. Ook ging een groot deel van ‘de collectie’ mee in de koffer naar Frankrijk. Maar – slechte blogger als ik ben – ik heb er amper foto’s van gemaakt. Ik schreef het al in mijn voorjaars-evaluatie: ik heb geen passpiegel / staande spiegel en spendeer mijn dagen niet met het maken van foto’s van mijzelf. Maar, oké, voor deze evaluatie blogposts zijn een paar fotootjes waarschijnlijk wel handig. Verbeterpuntje!

Dit is eigenlijk de enige foto die ik heb en dat is ook nog eens zo omdat mijn vriend deze foto maakte op mijn verjaardag 🙂 A no-makeup day met profiterolles, yay me!

Yep. Corona, dus 1.5 m afstand en maskers. Als je eenmaal aan je tafeltje zit, mag je ‘m af doen.

Ik droeg hier een wit t-shirt en zwarte short. Extreem spannend, I know. Minimalist hè. Het “Braziliaanse broekje” (oeh dat klinkt fout) en m’n zwarte mouwloze top droeg ik ook, dat kon je al zien op de zonnebloemenfoto.

De favorieten uit mijn zomerse CW vind je hierboven: de schoenen van Marco Tozzi, de Love Our Planet lijn. Ze zijn inmiddels niet zo mooi grijs als hierboven en ik heb ze al een paar keer moeten poetsen, maar dat gaat gelukkig wel. De jumpsuit vond ik via United Wardrobe en zit zó lekker. Ik schreef al eerder over het decolleté, en inderdaad droeg ik ‘m steevast met een topje eronder. Eén keer probeerde ik het zonder maar dat is toch echt niet mijn ding… De crèmewitte tencel jurk van Miss Green is ook een topaankoop gebleken. Ik heb ‘m nu zo’n 2 jaar en ook als het heel warm is, valt deze stof nog lekker luchtig om je heen.

Het minst leuke puntje van deze evaluatie-post is het verhaal van de zonnebril. Ik was er helemaal verliefd op, maar heb hem op vakantie laten liggen. Goed kwijt dus. Balen! Ik twijfel nog of ik precies dezelfde opnieuw ga kopen. Misschien maar wachten tot volgend voorjaar. De zonnehoed die me wel leuk leek, waarover ik schreef in de inspiratie-post, is er ook niet van gekomen. Op vakantie heb ik af en toe de pet van mijn vriend geleend en die stond me best aardig 🙂 Ik heb er ook niet bewust naar gezocht, wat waarschijnlijk betekent dat het toch niet echt mijn ding is.

Roze voeten van de warmte

De sandalen droeg ik eigenlijk amper. Het was zo warm dat ik vooral op slippers leefde, zeker tijdens de vakantie. Dat gezegd hebbende, vind ik ze nog steeds leuk en blijven ze absoluut in de collectie.

Wat ik verder leerde van mijn summer capsule wardrobe:

  • dat het een prima collectie was voor het erg warme weer, zowel in NL als op reis in Frankrijk (we tikten de 40 graden aan)
  • dat ik prima uit kwam met deze hoeveelheid op vakantie (14 dagen), al heb ik wel één keer wat shirtjes gewassen.
  • dat één trui of vest erbij misschien wel handig was geweest voor de koelere dagen in NL
  • dat ik die burnt orange kleur echt heel mooi vind en dat ‘ie ook een opwachting gaat maken in mijn herfst capsule garderobe (oehhhh spoiler alert)
  • dat high-wasted shorts erg fijn zijn om te dragen en ze je benen nog langer laten lijken
  • dat het fijn is om zo’n collectie klaar te hebben hangen, zodat je zo je outfit kunt pakken ’s morgens.

En ja, met deze post sluit ik inderdaad het hoofdstuk “zomer 2020” op de blog, al hoop ik stiekem nog op wat mooie dagen in september. Als je het leuk vindt om mee te evalueren over je eigen kledingcollectie voor de zomer, denk dan eens aan deze vraag: wat was jouw favoriete kledingstuk op de heetste dagen van dit jaar?

xAnja