16 ideeën voor Halloween thuis

“Experiences over things” is zo’n beetje het minimalistische mantra: je spendeert meer tijd (en geld) aan het opdoen van ervaringen met mensen die je lief en dierbaar zijn, dan aan spullen. Vanuit die gedachte maak ik van Halloween elk jaar een gezellige avondje. En – laten we eerlijk wezen – ook omdat ik houd van een beetje griezelen. Dat doe ik soms met vriendinnen, soms met zoonlief en dit jaar wordt het een Halloween-date met Mr Dutchie.

Een grote groep mensen uitnodigen op 31 oktober gaat ‘m natuurlijk niet worden nu. Maar juist nu is het goed om leuke dingen te blijven doen, met elkaar waar mogelijk en verantwoord, of op afstand. Ben je trouwens benieuwd waar het hele Halloween-gebeuren vandaan komt? Het is eigenlijk een Romeins oogstfeest, helemaal niet Amerikaans dus.

Dit zijn enkele suggesties van mijn kant:

Voor kids:

 1. Speurtocht in het donker (met zaklamp)
 2. Snoep-spooktocht
 3. Pompoen versieren
 4. Monsterkoekjes bakken
 5. Wie is de dader spelen
 6. Broodje heks’nkaas eten
 7. Griezelfilm kijken (Casper het spookje, Hotel Transylvania, Coco, Monsters Inc, Hocus Pocus, Mathilda, Coraline)
 8. Spookverhaal vertellen
 9. Ergens “gaan spoken”: als het donker is, een mandje/tasje met lekkers aan de deur van de buren hangen, aanbellen/aankloppen en snel terug je huis in.

Voor volwassenen:

 1. Moorddiner of moordspel thuis
 2. Escape room thuis
 3. Horror/griezel/fantasyfilm kijken of misschien wel een hele Harry Potter marathon avond/nacht
 4. Wie is de dader spelen
 5. Halloween diner
 6. Monster Wie Ben ik (iedereen neemt een post-it met de naam van een beroemd monster of ‘engerd’ erop. De post-its worden gedeeld, zonder dat de ander ziet wat erop staat. De post-it plak je op je voorhoofd en dan moet er geraden worden welk monster hij/zij is)
 7. Maak er een virtueel feestje van met behulp van Zoom/Skype/Teams met hapjes thuis en een spelletje; bijvoorbeeld deze spook quiz.
 8. Doe een online Escape Room met je lief of met een groepje vrienden/vriendinnen (gewoon even googelen, er zijn er genoeg)

Hoe vieren wij Halloween?

Het wordt dus een date-avond met Mr Dutchie hier. Het plan is om een chique Halloween hapjesplank te maken met heks’nkaas crackers, vijgen, blauwe druiven, noten, zwarte olijven etc, en daarna volgt het hoofdgerecht: mosselen in tomatensaus. Dit alles natuurlijk met een goede Halloween playlist op. Daarna gaat de mysterieuze envelop van de omslagfoto open, met daarin een moordzaak – fictief uiteraard – die wij moeten oplossen. Hopelijk lukt dat, want het toetje (red velvet cupcakes!) moeten we wel verdienen. De moordzaak komt van crimibox. Voor mijn lief is dit nog een geheim trouwens, dus ssssttt!

Ik heb er al veel zin in! Maak jij er een speciaal avondje van en zo ja, hoe?

xAnja

Anja

12 reacties op ‘16 ideeën voor Halloween thuis

 1. Ha daarom vind ik jouw blog zo leuk. Deze ideeën! Daar word ik helemaal blij van en we gaan zeker de speurtocht doen en die sprookjes maken. En wat tof die crimibox!
  Dank voor het delen en uitzoeken. Griezelige Halloweenavond gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 2. Meteen zo’n box besteld, wat een leuk origineel idee om samen te doen! Even wat reviews gelezen en ik heb goede hoop dat de zoon van 10 ook mee kan doen. En de borrelplank gaat ook gewoon op copy-paste 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.