Wat las ik wel/niet van mijn herfst leeslijst

Op 18 september publiceerde ik een lijstje met boeken die ik graag in de herfst wilde lezen. Ik had het ‘boekenvirus’ weer helemaal te pakken nu de zomer op z’n einde liep. Toch las ik lang niet alles van dat lijstje, om wisselende redenen. Vandaag een kleine recap, want sommige las ik wel, andere las ik niet en weer anderen las ik niet uit.

Op de lijst stonden:

Het einde van de zomer – Anders de la Motte

De 5-jarige Billy verdwijnt zonder enig spoor. Jaren later heeft het gezin, waaronder zijn zus, daar nog steeds last van. In dit boek komt er eindelijk een antwoord.

Ik vond het een goed boek. Goed geschreven, knap verhaal, goed tempo. Voor een vermissingsverhaal zelfs best origineel. Een aanrader.

⭐⭐⭐⭐

De verborgen geschiedenis – Donna Tartt

Wat kan ik zeggen… ik begon een paar keer aan dit boek. Het boeide me best, maar het was te lastig voor iemand wiens nachten nog gebroken zijn. Ik wil gewoon iets lezen dat simpel-maar-goed is – en dat was dit boek duidelijk niet. Ik vind het prima om te zeggen “dat ligt aan mij”. Deze geef ik vast nog wel een keer een kans in de toekomst.

Nog zoveel om voor te leven – Louis de Bernières

Ja, een bijzonder boek. Ouderwets voor sommigen misschien, maar ik vond het heel mooi. De schrijfstijl was even wennen, maar wat een mooi verhaal. Doet je denken aan je eigen familiegeschiedenis en wat men over jou zal zeggen aan het eind van je leven. Geen vier sterren omdat ik denk dat dit boek niet voor iedereen weggelegd is.

⭐⭐⭐

Zwart Krijt – Christopher J. Yates

Heb ik nog niet geleend, ik nam andere boeken mee. Dus dan ook geen commentaar.

In een donker, donker bos – Ruth Ware

De hoofdpersoon gaat naar het vrijgezellenfeest van een oude vriendin – en dat terwijl zij en de vriendin niet bepaald vriendelijk uit elkaar gegaan zijn. Het levert levensgevaarlijke situaties op. Ja, lekker verhaal hoor. Goed geschreven, leest lekker weg. Geen super hoogstandje maar zeker interessant. Eentje voor een avond bij de haard.

⭐⭐⭐

Normale mensen – Sally Rooney

Ik sta nog op de wachtlijst voor dit boek. Hij is dus duidelijk populair, maar of is het ook een topper vind… dat moet nog blijken 🙂

Het appartement – Lucy Foley

Ik heb deze ook nog niet uit de bieb gehaald. Ik las in ieder geval één blogger die het geen goed boek vond, dus wees gewaarschuwd als je ‘m nog wilt gaan lezen.

Appels vallen niet – Liane Moriarty

Pwah, dit boek viel tegen. Langdradig. Hak-op-de-takkerig. Ik heb het echt geprobeerd, maar het was niets voor mij. Kan aan het onderwerp (een Australische tennisfamilie) liggen, maar ik vond het vooral gewoon slecht geschreven.

De horlogemaker van Londen – Natasha Pulley

Dit was een beetje een wildcard, want het is een fantasy-boek en dat is geen genre wat ik regelmatig pak. Nou, ik vond het best okay, maar ik kwam er toch niet echt in. Ook hier zou ik kunnen zeggen dat het aan mij lag. Mechanische octopussen zijn nu eenmaal niet mijn ding. Ik las ‘m niet uit, dus neem mijn review met een korreltje zout.

⭐⭐

Niet op de lijst, wel gelezen:

Bitter Falls – Rachel Caine

Deze stond niet op mijn herfst leeslijst, maar ik nam ‘m mee uit de bibliotheek toen ik Zwart Krijt en Het Appartement niet kon lenen. Dit was precies zo’n boek waar ik zin in had. Een thriller, en niet eentje voor de poes, maar goed in elkaar gezet en vlot geschreven. Ik zou wel eerst de eerdere boeken uit de serie lezen, want soms miste ik de link. Maar je kunt Bitter Falls ook los lezen. Geen literatuur, wel goed gedaan.

⭐⭐⭐

Winterleeslijst

Zo, dat was ‘ie weer. Nou, dat is eigenlijk niet waar, want naast bovenstaande boeken las ik ook nog “Het lieveheersbeestje dat niet lief deed” (meerdere keren per week 🙂 ) en Juul op de fiets en De mooiste vis van de zee” – ja, we zijn begonnen met de kleine man voorlezen en dat vind ik stiekem zelf ook heel leuk!

Binnenkort vind je hier m’n winterse leeslijst! Heb jij nog tips daarvoor?

Anja

6 reacties op ‘Wat las ik wel/niet van mijn herfst leeslijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.