Tijd over

The bad news is: time flies. The good news is: you’re the pilot. – Michael Altshuler

Over luxeproblemen gesproken: sinds ik minder troep in huis heb (en haal) en mijn dagelijkse activiteiten bewuster plan – ik werk vanuit huis en dat is zowel zegen als vloek – blijft er ‘tijd over’. Tel daarbij op dat ik minder tijd kwijt ben aan schoonmaken/ opruimen, tv-kijken en random achter-van-alles-en-nog-wat aanrennen en je begrijpt: er zit ineens een heel vreemd gat in mijn bestaan.

Het is een rare vorm van ‘vrij zijn’. Ik kan me letterlijk vrijer bewegen in mijn huis doordat ik spullen en meubels heb weggehaald. Ik voel me vrijer omdat ik minder moet (van mijzelf, how weird is that!), omdat ik achter mijn keuzes sta. Het feit dat er minder spullen in huis zijn en dat mijn financiën op orde zijn, geeft me figuurlijk ademruimte.

Dit klinkt allemaal alsof ik de overtuigingskracht van een Jehova heb overgenomen, maar niets is minder waar: ik ben een nuchtere Rotterdamse die heeft besloten om het anders aan te pakken. Minimalisme is voor mij daarin the way to go. Goed, alvorens dit een blogpost  à la een half boek wordt, terug naar mijn intro: ik heb ‘tijd over’. En, zoals gezegd, voor zo’n bezig bijtje als yours truly is dat echt raar.

Wat doe ik met mijn tijd, nu ik tijd over heb?

  • Rustiger aan

Yep – it’s as easy as that. Ik plan mijn dag en ik doe mijn ding. Maar meestal op een rustige manier, zonder “oh shit ik moet X nog” of “als ik nog even snel…”. Ik hou van spontaniteit en dus staat mijn schema niet in steen gebeiteld. Het is een richting, geen must. Er komt altijd weer een morgen.

  • Meer tijd voor loved ones

We doen meer samen of eigenlijk – ik ben me veel bewuster van de momenten samen. Er wordt ook meer geknuffeld 🙂 Ik probeer meer van me te laten horen bij familie en vrienden middels telefoontjes, kaartjes, lieve brieven enzovoorts.

  • Meer lezen, schrijven & luisteren

Blogs, podcasts, boeken, de krant. Ineens heb ik er tijd voor. Zo’n lekker zen-momentje. Schrijven is mijn hobby/passie en een blog typen is voor mij zowel inspanning als ontspanning. Huidige boek op mijn nachtkastje: Een Doodgewoon Leven – Karel Capek. Favo blogs vind je in het rijtje hiernaast.

  • Grote projecten

Ik ben 2 weken geleden aan een mega-klus begonnen, zoiets wat je altijd al wilde doen maar wat er niet van kwam. In mijn geval: het inscannen van alle niet-digitale foto’s. Ik heb sinds 2005 een digitale camera, maar alles van daarvoor ligt te verstoffen en zou een brand of lekkage niet overleven. Ik heb heel bewust gekozen voor dit grote project, werk niet ergens anders aan en heb een strategie/plan waar ik me aanhoud. Voorlopig lig ik voor op schema 🙂

  • Verder opruimen/schoonmaken/uitzoeken

Als je nu bij mij naar binnen zou stappen, zou je niet denken: hier woont een minimalist. Nu is dat ook niet volledig mijn wens, maar er zijn nog voldoende lades, dozen, kasten, bakjes en papierstapels die uitgezocht kunnen worden.

Tot zover mijn blogstukje voor vandaag. Benieuwd naar specifieke onderdelen van mijn tijdsindeling? Mijn weekplan? Mijn grote project? Ik hoor het graag – vind het leuk om jullie reacties te lezen!

Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.