Weekmenu 2: plaatpizza, mihoen en broodje vega

(Sorry voor de vertraging, er ging iets niet goed met inplannen)

Nou, die vraag hoefde ik geen twee keer te stellen: het weekmenu is voorlopig een nieuwe rubriek op maandagochtend hier op deze blog. Echt leuk om zoveel positieve reacties te krijgen, dank jullie wel. En, jawel, hieronder dus een nieuwe weekmenu. Met vooral veel kaas…?

Zoals ik vorige week ook schreef: dit zijn ‘prima’ gerechten, gevarieerd, niet te moeilijk. Sommige kosten wat meer tijd dan anderen. Er zit van alles in: vega, vis, vlees, peulvruchten, flink veel groente, niet (te) vet, vezelrijk… de ingrediënten staan er niet afgemeten, wat voor jou betekent dat je even moet nadenken hoeveel je ongeveer nodig hebt voor jezelf en eventuele mee-eters.

Deze week zijn het ‘maar’ vijf gerechten want we hebben nog restjes. #nofoodwaste

Wat eten we… deze week

 1. Lasagne spinaci: groene pesto – geraspte 30+ kaas* – gorgonzola – ricotta – spinazie (diepvries) – rode basispastasaus – lasagnebladen (twee kazen mixen met de spinazie en de pesto en laagjes opbouwen: pastasaus, lasagnebladen, kaas, lasagnebladen, pastasaus… aftoppen met een laagje geraspte kaas)
 2. Plaatpizza met ansjovis – pizzadeeg – pastasaus – Italiaanse groentemix – geraspte mozzarella – ansjovisfilets
 3. Zoetzure mihoen met ananas – sperziebonen – vega stukjes – sojasaus – ananasblokjes – zoetzure saus – Thaise groentemix – mihoen
 4. Risottorijst met spinazie en zongedroogde tomaat, kipfilet met Italiaanse kruiden en linzensalade – 30+ kaas* – risottorijst – bouillon – verse spinazie – zongedroogde tomaatjes – linzensalade: olijven, tomaat, komkommer, linzen
 5. Broodje vega-burger met cheddar en tzatziki – afbakbroodjes – vegaburgers – cheddarplakjes – sla – tzatziki: komkommer, yoghurt, knoflook – paprikareepjes

* je kunt prima af met één zakje en dat bij de 2 gerechten gebruiken, voor de lasagne is maar weinig nodig. Tenzij je voor 6 man kookt, natuurlijk.

Boodschappen

 • Groene pesto
 • zongedroogde tomaatjes
 • olijven
 • 30+ kaas
 • geraspte mozzarella
 • gorgonzola
 • ricotta
 • cheddarplakjes
 • spinazie (diepvries)
 • spinazie (vers)
 • Italiaanse groentemix
 • sperziebonen
 • Thaise groentemix
 • tomaten
 • komkommer (2x)
 • sla
 • paprika
 • ananasblokjes
 • rode pastasaus (2x)
 • blikje linzen
 • zoetzure saus
 • lasagnebladen
 • kant-en-klaar pizzadeeg
 • mihoen
 • risottorijst
 • afbakbroodjes
 • ansjovisfilets
 • vega stukjes (Oosterse stijl)
 • vega burgers

Voorraad

 • Sojasaus
 • bouillon(blokje)
 • magere Griekse yoghurt
 • knoflook

Bij mij komen de droge ingrediënten uit de voorraadkast. De vriezer en de schaal (groente) waren aardig leeg. Ik was daarom ook zo’n € 55 kwijt aan de ‘nieuwe’ ingrediënten. Meer weten over koken met je voorraad? Kijk dan hier eens: de VoorraadFebruari voorraad-kook-manier.

Fijne werkweek! Laat me zeker weten welk gerecht jij op je lijstje zet!
xAnja

Anja

9 reacties op ‘Weekmenu 2: plaatpizza, mihoen en broodje vega

 1. De lasagne ga ik zeker eens uitproberen. Nog een vraagje hierover: proef je de gorgonzola er fel door. Ik ben namelijk niet zo’n fan van de schimmelkaas. Volgende week zet ik je plaatpizza er wel op. Voor mijn zonen mag pizza wel elke week op de menu verschijnen. Gisteren trouwens heb ik een inventaris van de voorrraadkast gemaakt … erg handig moet ik toegeven ! Zo zal de menu van volgende week grotendeels daarop gebaseerd worden. Fijne (warme) week toegewenst. Groetjes

  Like

  1. Hi Tanja, omdat er ook wel wat andere stevigere smaken bijzitten, valt de scherpte een beetje weg. Maar je proeft het zeker. Je kunt het ook weglaten en iets meer Goudse kaas gebruiken. Die plaatpizza’s zijn trouwens echt top – simpel en inderdaad een favoriet bij de jongere eters 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.