M’n herfst-garderobe kringloopshoppen

Omdat tweedehands beter is dan nieuw – en ik probeer te sparen voor de inrichting van ons nieuwe huis – besloot ik dat ik de “nieuwe” stukken voor mijn herfst capsule garderobe wel bij elkaar zou kunnen sprokkelen bij de kringloop. En om er een wedstrijdje van te maken, besloot ik dat ik max € 20 mocht uitgeven. Let the games begin!

Waarom 20 euro? Nou, dat komt door dit liedje (wat nu de rest van de dag in je hoofd zit, you’re welcome):

🎵 I’m gonna pop some tags
only got twenty dollars in ma pocket
I-i-I’m hunting, looking for a come-up
This is f*cking awesome
🎵

Twenty dollars is natuurlijk geen 20 euro maar een kniesoor… enfin. Ik naar de kringloop dus. Ik koos voor Het Goed in Schiedam (ik ken de kringloopwinkels in Rotterdam en omgeving ondertussen aardig goed) want zij hebben gratis parkeergelegenheid en de kleding op kleur én op maat hangen *applaus*. Die begrijpen het!

Allemaal uniforme houten hangetjes, maten gescheiden… love it!

Nou, dan gaan we dus hunten (zo heet dat volgens Macklemore). Meteen bij de deur kwam ik dit rek trouwens tegen:

Hartstikke mooi natuurlijk, maar ik ben hier voor mijn HERFST capsule wardrobe, mensen. No bikini’s for me.

Als je m’n inspiratiepost voor de capsule garderobe hebt gezien, dan begrijp je waarom ik bij dit rek het langst stilstond: dit zijn de kleuren waar ik naar op zoek ben!

Maar dit.
Ehm….
Nee.

Vast leuk voor iemand anders 😉

Eerste vondsten in de pocket… eh nou: in het rolmandje!

De *model-knie* zit er nog steeds in hoor 🙄

Hoewel het rustig was, vond ik het toch wel belangrijk om m’n mondkapje te dragen (en afstand te houden uiteraard). Ik heb de kleren ook niet gepast, ik heb ze “voor me gehouden” en in deze staande spiegel gekeken of de kleur wat voor me was.

Na wat wikken en wegen kwam ik tot 5 stuks die ik mee naar huis wilde nemen. Deze kringloop staat het toe om thuis te passen en om te ruilen, al krigj je dan wel een tegoedbon en niet je geld terug.

En natuurlijk ook nog even langs de schoenen. Ook die staan op kleur. Douze points from the Netherlands!

Tsja, degene die ik aan heb zijn wel een beetje aan vervanging toe… deze waren erg leuk, maar de punten waren net iets te … puntig voor mij. Dat zat helaas niet lekker. Wel een mooie kleur!

En dan zijn jullie natuurlijk benieuwd naar de totale kosten van de 5 stuks kleding. Ik betaalde *drumrolllll* ….

Ha, op een kwartje na 20 euro! Yaaaasss queen!

Nu zijn jullie vast benieuwd wat er mee naar huis is gegaan, of het paste en hoe de rest van mijn capsule garderobe voor het najaar eruit ziet. Geen nood, dat artikel komt eraan!

xAnja

Ps. op zoek naar meer succes bij je eigen kringloop-avonturen? Lees dan: “zo vind je wat je zoekt bij de kringloop