65 dingen die ik niet in mijn keuken heb (en ook niet mis)

De keuken is waarschijnlijk de plek waar er per vierkante meter de meeste spullen staan. De hoeveelheid ‘keukendingen’ die te verkrijgen zijn loopt in de tientallen stuks. Het is dan ook de ruimte waar je het meest kunt ‘winnen’ als je gaat ontspullen. Kan jouw keuken wel een opruimrondje gebruiken? Lees dan zeker verder.

Dit lijstje hieronder bevat ruim 60 ‘typen’ keukenprullaria – alles van apparatuur tot pannen tot kookgerei en glazen – die ik niet heb in mijn keuken. En: de lijst zou nog langer kunnen zijn, ik heb me beperkt tot dingen die je regelmatig in huis ziet of die veel te koop worden aangeboden bij huishoudelijke winkels.

Waarom dit lijstje? Omdat ik van mening ben dat we met veel minder afkunnen dan we denken. Ik kook graag en ik heb geen van onderstaande producten nodig. Dat gezegd hebbende, dit lijstje is persoonlijk. Het zijn de producten waar ik geen waarde uithaal en waarop ik dus geminimaliseerd heb – of ik heb ze gewoon nooit aangeschaft. Om een beetje een idee te geven hoeveel ik heb weggedaan in de keuken heb ik de items die we hier ooit in huis hadden schuin weergegeven.

60+ dingen die ik niet in mijn keuken heb

 1. grillpan
 2. tajine
 3. eiersnijder
 4. wok
 5. kruidenrek
 6. appelsnijder
 7. servethouder
 8. appelboor
 9. broodtrommel
 10. messenblok en messenset
 11. kookwekker
 12. keukenrol+houder
 13. etagère
 14. uitsteekvormpjes
 15. frituurpan
 16. magnetron
 17. waterkoker
 18. vershoudclips
 19. speciale pannen: pastapan, aspergepan, mosselpan, stamppotpan…
 20. voorraadblikken voor thee of koffie (ik heb er wel voor suiker)
 21. wafelmaker
 22. satéprikkers
 23. pastatang
 24. vleeshamer
 25. rijstkoker
 26. poffertjespan
 27. chocoladefontein / fondueset
 28. schilmesje
 29. frietsnijder
 30. mandoline
 31. champignonborstel
 32. lepellegger / messenlegger
 33. aanzetstaal
 34. ijstang
 35. borrelglazen
 36. brooddoos
 37. taartdoos
 38. bewaarblik voor knackebröd, toast
 39. crème brûlée brander
 40. beslagkom
 41. beschuitblik
 42. pizzaplank / pizzaplaat / pizzasteen
 43. popcornmaker, suikerspinmachine, pizzapan
 44. cocktailshaker
 45. dienblad
 46. wijnkoeler
 47. spiraalsnijder
 48. rietjes
 49. soepkommen
 50. servetringen
 51. sapkan (met zo’n kraantje)
 52. koffiecupshouder
 53. gebaksbordjes
 54. theebox
 55. thermoskan
 56. theepot
 57. koffiepot
 58. warmhoudplaat
 59. pastamaker / pastamachine
 60. speciale borden (pastabord, kerstboombord, pannenkoekbord, tapasbordje, pizzabord)
 61. theezakjeshouders
 62. lunchbox
 63. eierdopjes
 64. botermes
 65. shotglazen

Benieuwd naar wat ik dan wel in de keuken heb staan? Dan zijn er de blogposts:

waar je inspiratie uit kunt halen. Nogmaals: wat er voor mij hier niet nodig is, is misschien voor jou verrekte handig. Of wil je misschien helemaal niet kwijt. En dat is dikke prima; het heeft hier ook zo’n 5 tot 6 ontspulrondes gekost (en verhuizen helpt ook goed, haha).

Wil je weten waar je deze keukenspullen een tweede leven kunt geven? Kijk dan in het artikel ‘welke spullen doneren aan welke goede doelen‘.

Wanneer heb jij voor het laatst de keuken opgeruimd?

xAnja

Fotocredits: Sven Mieke