Inspiratie voor mijn Lente Capsule Wardrobe

Oh, wat was het een heerlijke dag vrijdag: met die zon die ineens kwam kijken en die alles – letterlijk en figuurlijk – in een ander daglicht zette. Ik stond met mijn kopje koffie in het erkerraam en voelde dat het voorjaar nu echt begonnen was. Daarbij hoort natuurlijk ook een passende capsulegarderobe, dus laten we daar snel induiken!

Een paar weken geleden begon ik op Pinterest met een mapje met ideeën. Heel voorzichtig nog, want ik had nog niet echt een idee waar ik heen wilde. Ik dank het aan dat zonnige momentje vrijdag dat ik nu precies weet waar ik voor wil gaan en dat dit inspiratie-artikel zich eigenlijk vanzelf schrijft. Mijn capsule wardrobe voor de lente van 2021 wordt: geel, groen en (crème)wit.

Mocht je geen idee hebben wat dat is, zo’n capsulegarderobe (of capsule wardrobe dus, in het Engels): dat is een gelimiteerde set kleding die je bij elkaar zoekt en met elkaar combineert. Ik doe dat per seizoen, maar je hebt ook mensen die het hele jaar door met een capsule doen. Of die er één voor kantoorwerk (haha) en thuis-tijd hebben. Iedereen die wel eens zwanger geweest is heeft – zonder het te weten – ook een capsulegarderobe aangeschaft.

Zo’n capsule geeft rust. Dat is echt de grootste winst van een kleine hoeveelheid kleding in je kast. Niet meer elke ochtend de vraag: wat trek ik aan? Ik trek gewoon aan wat er nog op het rekje hangt, alles past bij elkaar.

Meer weten over het samenstellen van een capsule wardrobe? Daar is geen vaste werkomschrijving voor, dus doe vooral lekker je ding. Ik doe het zo:

1 – Een Pinterest inspiratie-bord

Ik zocht op Pinterest woorden als “lente outfit” en “spring ootd” (outfit of the day) om te ontdekken wat ik mooi vind en wat ik zou willen dragen. Dan laat ik het even met rust tot ik zeker weet welke kant ik op wil.

Ik word hier zo vrolijk van!

Hier mijn hele Pinterest board.

2 – Een moodboard

Ik maak er dan ook nog een moodboard van met behulp van Canva. Dat is zeker geen must, maar dat geeft mij perspectief. Ik kijk naar de overeenkomsten in de afbeeldingen van mijn Pinterest-board; er zit vaak een gemene deler in die ik zelf nog niet had ontdekt. Stoffen, texturen, pasvormen, prints die overeenkomen. Dit is het moment waarop ik het inspiratie-artikel schrijf.

Deze stappen doorloop ik in de komende twee weken:

3 – Je eigen kast shoppen

Ik zoek vervolgens in de kleding die ik heb naar kleding die overeenkomt met de plaatjes en het moodboard. Die leg ik dan bij elkaar om te zien of het matcht, of er iets ontbreekt, of die stijl überhaupt voorkomt in mijn kast.

4 – Combinaties maken

Het creatiefste stukje! Kijk welke kleding goed bij elkaar past (welk onderstuk klopt bij wel bovenstuk) en wat je kunt doen met accessoires. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Draag je altijd jeans en een coltrui, dan is de coltrui in de lente misschien van een dunnere stof en een zachtere kleur. Het is zeker niet de bedoeling om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen.

Mijn moodboard

Hier vind je mijn kleurenpalet c.q. moodboard voor het voorjaar van 2021:


Zie ik daar nu een print? Anja, voel je je wel lekker? Yep, ik stap eens af van mijn “ik ben niet zo van de printjes” en ga echt op zoek naar iets met gele bloemen! Samen met groen in twee tinten (sage green, dat zachte grijs-groen, en donkergroen) – met daarbij dus crème of wit om te zorgen dat het niet al te bont wordt. Ik ben en blijf minimalist hè! 😉 Ook voel ik veel voor de natuurlijke stoffen; linnen en katoen en accessoires van riet en zeegras.

Best een heel ander plaatje dan de lente van 2020, vind je ook niet? Eens kijken wat er allemaal voor moois in mijn kast hangt wat erbij past (natuurlijk weet ik dat al wel een beetje…!). Binnenkort vind je hier alle foto’s van mijn voorjaars-capsule wardrobe 2021.

Wat is jouw absolute voorjaars-kleur?
xAnja

Anja

12 reacties op ‘Inspiratie voor mijn Lente Capsule Wardrobe

 1. Weer erg leuk om te lezen, Anja. Zelf ben ik niet van het geel op mijn bleke huid, de kleuren bij elkaar vind ik wèl mooi en ik ben wel heel benieuwd wat voor combinaties je gaat maken!
  Zelf zag ik wat heldere pastellen in de etalages hangen? Dan wordt het wel mijn voorjaar, hoewel….als de lockdown nog even blijft vrees ik dat het blijft bij de 3/4 spijkerbroeken, 2 paar comfortabele schoenen in combinatie met de blouses/vestjes die ik nog heb…

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk zeg, wat meer kleur, ik ben er gek op. Ik draag het jaar rond graag warm geel en ook roestkleuren zijn geliefd. Dat salie- of eucalyptusgroen vind ik ook mooi. Het staat me niet zo, maar het is hier wel in huis te vinden.

  Like

  1. Thanks Hermien! Ben zelf ook benieuwd naar dat saliegroen, vind het een prachtige kleur – echt lente-achtig. En de prints zijn voor mij wel een grote stap hoor, haha.

   Like

 3. Hele mooie inspiratie! Fijn dat het weer wat meer kleur is, al kan ik zelf geen geel dragen ivm hele lichte huid. Ik kies voor wit, lichtblauw en saliegroen, prachtige kleur die je nu ook veel ziet.

  Like

  1. Hi Darina, ik heb zelf ook een lichte huid en echt pastel-geel staat me ook niet zo goed, maar donkerder geel en citroengeel bijvoorbeeld wel. Ook okerachtig staat juist mooi. Salie is inderdaad een beetje een hippe kleur, ben benieuwd hoe het me staat!

   Like

 4. Hoi Anja,
  Écht een leuke blog wéér 😃👍 mijn favo kleur is saliegroen dit voorjaar maar een offwhite blouse of vestje vind ik ook súper mooi in het voorjaar..
  Wat ik me afvroeg; kijk jij ook naar wat jou kleuren zijn (wat mooi is bij je huid/haarkleur)? Of puur wat je mooi vind staan op de plaatjes?
  Het geel bijvoorbeeld vind ik prachtig op de plaatjes maar niet alle kleuren geel staan mij. Ik hou me altijd aan de kleurenkaart die mooi staat bij mijn huid en haarkleur..
  Groetjes Yvonne

  Like

  1. Hi Yvonne, dank je voor je berichtje! Saliegroen is inderdaad een schitterende kleur, echt zo’n fris-zachte voor het voorjaar. Offwhite neem ik vooral omdat ik nog niet zo bruin ben 😉 Er komt een “veel gestelde vragen over de CW” blogpost aan, maar om je nu alvast antwoord te geven: eigenlijk niet! Ik vind dat best een beetje onzin – ik draag gewoon wat ik mooi vind, ook al is de kleur misschien niet een 100% match bij m’n huid.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.