Mijn acties voor april | Plan je mee?

Tijd voor mijn maandelijkse “Lief dagboek” post 😉 Het voelt alsof ik twee keer heb geknipperd en maart is voorbij. Omgevlogen! Dat komt vooral vanwege mijn nieuwe baan. En merk je ook zo dat het seizoen verandert? Zeker nu de klok weer een uur vooruit is gegaan, voel ik dat de tuin lonkt en ik niet kan wachten tot we in de serre kunnen ontbijten met de deuren open!

Maar voor ik afdwaal naar zomerse dagen, eerst eens reflecteren op de afgelopen maand. En daarna m’n plannen schrijven voor april. It sure ain’t summer yet en heet voorjaar heeft ook zoveel moois. Doe je met me mee?

 • Als je voor maart plannen had gemaakt, haal die er dan eerst even bij. Je kunt de maand voor jezelf evalueren met behulp van de opzet hieronder, maar dat is natuurlijk geen must.
 • Daarna is het tijd voor een actielijstje voor april. Ik doe dat aan de hand van mijn totaal niet concrete jaardoelen die ik heb opgesteld in het begin van 2021.

Overigens is maart ook de laatste maand van het eerste kwartaal en dus heb ik ook een nieuw thema bedacht voor Q2. Het thema van Q1 was kalibreren, omdat er zoveel was gebeurd in 2020 en vanwege alle veranderingen die gaande waren (o.a. corona, verbouwing). Ik wilde ‘herijken’, mezelf weer in een ritme krijgen; de nieuwe kamers bewoonbaar maken en daaraan wennen, schoonmaken, opfrissen enzovoorts. Als ik naar deze evaluatie van maart en de voorgaande kijk, is dat best goed gelukt!

Zo verliep maart 2021

De maand in één woord: wervelwind

Highlights:

 • De eerste weken in mijn nieuwe baan zijn goed bevallen. Het was een warm welkom; voel me al best thuis binnen de organisatie – ondanks het thuiswerken.
 • Langzaam ‘vullen’ we de eetkamer en voorkamer met onze meubels, wat decoratie en schilderijen. Het voelt al veel huiselijker en ‘warm’, al is het nog niet af.

Leermomentje: er erg weinig tijd (en energie!) over blijft voor andere dingen als je met zoiets intensiefs als een nieuwe baan begint. Ben vrijwel elke avond op tijd naar bed gegaan… (oud besje hier). Dat hebben jullie vast ook gemerkt aan de lage hoeveelheid blogartikelen.

Trots op/blij met:

 • Ik heb m’n inner housewife gechanneld en ben twee zaterdagen volop bezig geweest met de voorjaarsschoonmaak. Dat was (oh, verbouwing) echt, écht nodig. Het is zeker geen favoriete bezigheid, maar als het dan klaar is, kan ik er zo van genieten! Alles is hier nu heerlijk schoon en fris!
 • Een positief begin in m’n nieuwe baan. Ik heb me hier bewust op voorbereid en daardoor handige informatie en inzichten gekregen, waarmee ik goed aan de slag kan.
 • Ondanks de hectiek planden we een weekend om de inloopkast uit te zoeken. Dat is echter nog niet helemaal een succesverhaal… maar daarover later meer.
 • Ik pimpte tussendoor een tweedehands dressoir voor de eetkamer.
 • Eindelijk kon ik weer naar de kapper!
 • Ik bracht mijn stem uit en was blij te zien dat een groot deel van Nederland er ook zo over dacht. Fingers crossed dat we vier goede jaren tegemoet gaan.
 • Door de ontspan-modus van m’n telefoon ben ik na 22u eigenlijk niet meer online geweest. Behalve op verkiezingsavond 😉

Viel tegen/kan beter:

 • Een beetje onhandig schreef ik op dat ik naar mijn werk wilde gaan fietsen. Ik had aan het begin van de maand gedacht dat we vanaf zo mid-maart misschien wel weer wat vaker naar kantoor zouden kunnen gaan. Helaas gaat het nog steeds niet de goede kant op met de besmettingen.
 • Sowieso is beweging wel iets waar ik aan wil werken, want zeker als je een drukke dag hebt, schiet dat er nog wel eens bij in. En de sportschool is nog steeds niet open…

Ik geef de maand een 8/10.

Plannen voor april

Maart was al met al een gekke maand. Vermoeiend, interessant, enthousiasmerend, en vervolgens ook weer “meh” vanwege het coronanieuws. Goed, over naar de plannen voor april. Daarvoor pak ik mijn 2021 doelen en begin ik met het bepalen van een intentie: “april wordt de maand van _________”. Dan noteer ik maximaal 3 grote en 3-5 kleinere, simpele c.q. eenvoudiger te bereiken doelen.

Die hoeveelheid past bij mij. Als je een heel druk gezinsleven hebt, of je werkt 80 uur in de week, dan heb je daar waarschijnlijk minder tijd voor. Ben je met pensioen, dan zou je zo veel meer plannen kunnen hebben voor je nieuwe maand.

Ik heb de volgende punten opgeschreven (ik deel ze niet allemaal):

 • (1) Minimaal 3 keer in de week bewegen/sporten (groot doel)
 • (4+5) Pasen vieren (klein doel)
 • (3) De serre opruimen inclusief klusspullen uitzoeken (groot doel)
 • (3) Tuinterras opruimen, groene aanslag verwijderen en opfleuren (groot doel)
 • (1) Minder schermen, meer boeken! (klein doel)
 • (4+5) Koningsdag vieren (klein doel)

De cijfers verwijzen naar het hogere 2021 doel waar deze actie aan bijdraagt.

De laatste stap is het inplannen van deze actiepunten in m’n agenda. Of het regelen van dingen die nodig zijn. Zo ga ik op zoek naar een springtouw voor volwassenen (heb je er één liggen, laat het me weten!) om op een gemakkelijke manier te kunnen fitnessen thuis. De twee opruimklussen plan ik op zaterdagen. Op m’n nachtkastje leg ik een boek en ik check bij de bibliotheek hoe het afhalen werkt. Voor Pasen heb ik al het één en ander gepland, en voor Koningsdag hoop ik met vrienden af te kunnen spreken (duim, duim).

Als je ook je maand mee-plant, dan is dat echt de gouden tip: zorg dat je acties ook échte afspraken worden. Houd het niet bij een paar punten op papier. Deel je jouw plannen voor april? Dat vind ik echt leuk om te lezen! Dank je voor het delen alvast!

xAnja

Fotocredits: Martijn Baudoin

Anja

4 reacties op ‘Mijn acties voor april | Plan je mee?

 1. Weer leuk om te lezen! Echt keiharde doelen durf ik niet te maken omdat ik gewoon niet te veel druk wil, maar toch heb ik even bewust door de maand april gebladerd en zag zowaar een mijlpaal verjaardag van een familielid, check.
  Maar toch wel aardig om ook wat te spuien…

  * Pasen vieren idd. Een kerkdienst bekijken? Eten bedenken. Wandelingetje met familielid ?
  * Nieuw onmogelijk moeilijk muziekstuk instuderen, kijken hoever ik kom
  * Kwartier per dag iets intensief opruimen/schoonmaken werkt, dus volhouden
  * Plan voor nieuwe border uitwerken en uitvoeren
  * Tegels netjes vegen en onkruidvrij maken
  * Mooie wandeling en/of fietstocht in voorjaarssfeer
  * Cadeau voor jarig familielid
  * Werk: mijn uit elkaar gevallen aantekeningen boekjes overschrijven en bijwerken

  Like

 2. Heel leuk om te lezen. Ik kan me voorstellen dat je uitkijkt naar het moment dat je in je mooie serre kunt ontbijten! Ik heb een aantal doelen voor april die ik wil delen:

  Verder werken aan mijn boek
  Weer beginnen met sporten thuis (roeien, het apparaat staat te verstoffen)
  Plantjes kopen voor in de tuin
  Meer lezen

  Like

 3. Hi Anja,

  Dat zijn weer mooie doelen voor april! Ik ben zelf net begonnen met het 12 maanden minimalisme boekje van Dennis Weening, dus nu volop aan het ontspullen…….. en tussen die spullen heb ik een bijna ongebruikt springtouw voor dames (in stemmig roze).
  Laat maar weten of je hem wilt hebben.

  Groet,

  Erika

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.