Pasen in huis | Minimal Home

Nog een paar dagen en dan is het Pasen: een lekker lang weekend waarin we het groots en meeslee… eh nee… vooral binnen en in een klein kringetje er wat leuks van moeten maken. Ik – de seizoensfan – besloot tot wat creatieve uitspattingen. In dit fotoverslag zie je het resultaat.

Vorig jaar schreef ik een hele blogpost over Pasen in coronatijd. Nooit had ik gedacht dat we er dit jaar weer zo bij zouden zitten, maar als je nog inspiratie zoekt…

Hier geen kleine kipjes op stok, plastic krokusjes, paashazen, knuffels, raamkonijnen, vrolijk-pasen-bordjes, paastafellakens, eierwarmers, paas-slingers, nestjes met eieren, eiermandjes en meer van dat al.* Wat zeg ik: ik heb niet eens eierdopjes. Ik houd van een lichte basis met natuurlijke deco. Maar dat kan ik natuurlijk het beste laten zien met foto’s:

Voorjaar in huis

Voor het eerst sinds jaren heb ik Paastakken in huis. Erin hangen zes paasei-hangers.

Mijn eerste poging tot een paasbloemstuk, iets wat ik op m’n bucketlist heb staan. Ik ben niet geboren met groene vingers, maar dat weerhoudt me er niet van om erop los te fröbelen 😉 Ook mooi hoe ze met z’n allen netjes bij elkaar staan te shinen, en die ene denkt: “doooeeiiiii”

Twee simpele gele kaarsen geven een instant-paasgevoel op de schouw in de eetkamer. Met Pasen staan ze op de gedekte tafel. De vaas is een DIY.

De krans is bewust asymmetrisch, gemaakt met een mengeling van (zelf)gedroogde bloemen en takken en een heel klein beetje nep (het gele bloemetje en de witte takjes). De metalen ring – precies in dezelfde dikte als ons gietijzeren deurraster – is van Xenos.

Minimalistisch decoreren

Het grote voordeel van decoreren op deze wijze is dat het mooi staat, weinig kost en na verloop van tijd weer eenvoudig weg kan. Er zijn weinig prulletjes, en wat er staat valt echt op. De krans maak ik leeg voor een volgende keer, de uitgebloeide bolletjes gaan de tuin in, de takken gaan in de groenbak, de kaarsen branden we op. Alleen de eitjes gaan in de deco-doos voor volgend jaar.

Ik houd van die simpele, natuurlijke ‘accessoires’ om het voorjaar in huis te halen. Decoreer jij ook voor Pasen of sla je dit soort momenten helemaal over? En heb je al plannen voor het weekend?

xAnja

*Helemaal prima als dat wél jouw stijl is. Ik vind dat niet nodig en bovendien is het niet het meest duurzame wat je kunt verzinnen.

Anja

7 reacties op ‘Pasen in huis | Minimal Home

  1. Dat geeft een fijne lentesfeer! Ik vind vooral de krans tof. Mijn paasdecoratie bestaat uit een bakje paaseitjes op tafel, al sinds anderhalve maand, haha. Uiteraard al meerdere keren opnieuw gevud.

    Like

  2. Vooral die paastakken en krans vind ik erg mooi en feestelijk. Voor mij geen paasdecoratie (of kerstdecoratie, herfstdecoratie, …). Al heb ik op dit moment wel een bosje gele tulpen in huis. Dus toch een héél klein beetje. 🙂

    Like

  3. Misschien dat we nog een paastak neerzetten, afhankelijk van of ik er een kan vinden in het park (daar worden de wilgen rond deze tijd geknot en de takken mogen worden meegenomen). We hebben een bescheiden collectie tweedehands paasversiering die erin kan. Verder staat er een bosje tulpen en ga ik genieten van de hyacinten en magnolia in de tuin van mijn ouders. Blijft de mooiste versiering!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.