Plan je mee? Mijn maart 2021 doelen

Wat is het fijn dat het weer vroeger licht is! Al waren die winterse dagen heerlijk, ik kan nu ook volop genieten van het zonnetje en het vogelgekwetter ’s morgens. En van de week zag ik dat ons vogelhuisje weer drukke nieuwe bewoners heeft; tijd voor de acties voor maart om mijn voorjaarsdoelen te behalen!

Voor wie de vorige posts hierover heeft gemist: ik heb een aantal doelen gesteld voor 2021 en schrijf elke maand een terugblik of evaluatie, maar vooral ook een lijst met nieuwe acties om die grote doelen te bereiken. Ik probeer daarbij niet te denken in “halen of falen” maar zie dit als een leerproces. Je kunt sommige acties dus meermaals tegenkomen.

Naar aanleiding van mijn februari-artikel kreeg ik de vraag waarom ik niet precies opschreef welke doelen ik wel/niet gehaald had, met de reden daarvoor. Voor mezelf doe ik dit wel – maar daar blog ik niet over. Dat vind ik ook niet het leerzaamste; juist die vragen hieronder maken duidelijk wat er goed ging en wat minder geslaagd was.

Dit was februari 2021

De maand in één woord: afsluiten

Highlights:

 • In de derde week van februari is eindelijk onze houten vloer gelegd in de woonkamer. Het resultaat is verbluffend – de ruimte is meteen af!
 • Valentijnsdag met zon, sneeuw en ijs en later in een warm huis allemaal lekkere dingetjes… het was een heerlijke dag!
Valentijnsontbijt – Hier lag de vloer nog niet 😉

Geleerd: dat het goed was om de stap te zetten naar een nieuwe baan, een andere uitdaging – dat heb ik nodig, ook al is het best spannend.

Trots op:

 • dat ik mijn ‘oude’ werkzaamheden goed heb afgerond en prettig afscheid heb kunnen nemen van mijn collega’s. Dat was best even slikken hier en daar.
 • ik kan straks goed voorbereid aan de slag in m’n nieuwe job.
 • het schilderwerk in de woonkamer was op tijd af, inclusief de dorpels. Je zag ze misschien al even langskomen op Instagram.
 • het bewust rust nemen, ik nam de voorjaarsvakantie vrij.
 • ik ben overall weer gezonder gaan eten; groente bij de lunch, genoeg fruit en betere tussendoortjes. De avondmaaltijden van HelloFresh bevallen nog steeds goed (mocht je het ook willen proberen, dan krijg je met deze link € 25 korting op je eerste box)
 • ik heb me aangemeld voor vrijwilligerswerk bij onze buurtvereniging.
 • ik merk dat ik oprecht meer met intentie leef, mijn jaar-woord voor 2021. Ik maak bewuste keuzes en kies een maand- en daginvulling, ook in het weekend. Behalve qua social media…

Viel tegen/kan beter:

 • ik houd op mijn telefoon bij hoeveel ik gebruik maak van de verschillende apps. Instagram is de grootste ‘boosdoener’ en mijn go-to social media kanaal tijdens koffiepauzes en downtime.
 • ik ben nog steeds niet naar de kapper geweest…
 • maaltijdplannen op maandagavond werkt niet.

Plannen voor maart

Goed, dat was februari. Ik geef de maand een 9/10. Dan over naar het plannen van de nieuwe maand. Ik pak daarvoor de 2021 doelen en bedenk eerst wat mijn intentie voor maart wordt, gevolgd door maximaal 3 grote en een aantal (meestal 3-5) kleinere, simpele c.q. eenvoudiger te bereiken doelen.

Voor deze maand zijn dat o.a.:

 • (2) vertrouwd raken in nieuwe baan/werkomgeving (groot doel)
 • (3) de inloopkast plannen en aanschaffen (groot doel)
 • (1) naar de kapper (kleine doel)
 • (1) minimaal 2x per week fietsen naar werk (klein doel)
 • (1+3) voorjaarsschoonmaak (klein doel)

De cijfers verwijzen naar het hogere 2021 doel waar deze actie aan bijdraagt.

De kappersafspraak staat er al sinds januari op, maar eigenlijk had ik in november al een afspraak… maar het lijkt erop alsof het er nu dan toch van gaat komen!

De belangrijkste stap is zorgen dat je deze stappen realiseert, dat het daadwerkelijke acties worden. Dat betekent in mijn geval een online afspraak boeken bij de kapper (check), zorgen voor een lekkere playlist voor op de fiets (check), en het plannen van acties op bepaalde dagen in mijn agenda (check). Ook verzet ik mijn maaltijdplan-moment naar zondag, om te kijken of dat beter werkt en heb ik de ontspan-modus op mijn telefoon aangezet vanaf 22.00 uur om te voorkomen dat ik teveel op Insta zit.

En nu jij!

Plan je met me mee? Ik denk dat iedereen graag doelen bereikt en tegelijkertijd tijd vrij wil maken voor ontspanning. Dat is waarom ik kies voor deze maandelijkse planner. Ik zou het leuk vinden als je mee doet – en laat dat dan zeker even weten in de reacties hieronder.

Als je je maand in wilt plannen zijn er vele wegen naar Rome. Je kunt letterlijk met mij mee doen door de stappen van hierboven te volgen. Daarbij kun je eerst ook grotere doelen bedenken, maar dat hoeft zeker niet: je kunt ook gewoon opschrijven wat je wilt bereiken in de komende maand. Zoals gezegd kies ik voor maximaal 3 grote doelen (dingen waar ik meerdere dagen mee bezig ben of die behoorlijk wat energie kosten) en 3 tot 5 mini goals: simpelere dingen zoals lenzen bestellen, naar de kapper, iets leuks doen met mijn moeder/zus/vriendin.

Laat je weten wat jouw plannen zijn? Vind ik supertof! Ik ben benieuwd wat maart 2021 voor ons gaat brengen!

xAnja

 

Anja

4 reacties op ‘Plan je mee? Mijn maart 2021 doelen

 1. Sinds ik de Purpluz Planner gebruik, heb ik meer overzicht. Ik vind het zo leuk om te lezen waar je allemaal trots op bent. Dat heb ik dus ook door de Purpuz Planner gekregen. Ook meer focus ipv vanalles wat doen en uiteindelijk niets afkrijgen. Voor maart heb ik op de planning staan: 1. meer wandelen en touwtje springen nu sporten niet mogelijk is. 2. Verlaat nog bloembollen planten. 3. Doorgaan met grote schoonmaak/ opruimen. 4. Tijd maken voor bezoek aan familie.

  Like

  1. Hi Petra, vorig jaar heb ik gewerkt met de Purpuz planner, maar was daar eigenlijk te laat mee begonnen. Ik vond dat fijn werken, maar heb me ook niet goed aan de structuur gehouden die de planner stelt om je doelen te halen. Leuk om te lezen dat jij hier zo mee bezig bent. Ik denk dat ik nu ook beter overweg zou kunnen met de Purpuz planner, nu ik er serieuzer mee om ga. Mooie doelen voor maart trouwens!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.